Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak, ja biore pod uwage reksa i parowke.
pisalam juz o tym wczesniej.

ale nie biore sie pelna para, dopoki jeden z lowicza na ds nie bedzie mial juz konkretnych planow. mam czas, zeby gdybac.

Posted

po rozmowie na pw z kizimizi, rezygnuje z prosby o przekazanie pozostalych 50zl na Czacziego.
kizi pisze, ze wazniejszy jest w tej chwili nasz spaniel Brego, ktory ma jechac na hotel, a ma deklaracji 220zl, stalych. hotel za 300-450zl.
badz co badz ma lepiej, bo ponad polowe deklaracji, a Czaczi polowy nie ma.
ale u Czacziego mam luz na 1,5 miesiaca. bo mam jednorazowe. Brego nie ma jednorazowych.

wiec ja stoje za tym, by ta kasa zostala na koncie marty0731, ktora de facto zbiera na spaniela i bedzie to dla niego jednorazowa, na jakis transport itp

pozostale 295zl czeka nadal w razie W

Posted

To nie onka, ale Sonia - przyjaciolka Buni.
Ona o polowe mniejsza oBuni, ale na 1. planie taka duza wyszla.
I boidupka rzecywiscie z niej jest. Kiedy podchodzi do czlowieka, to zaraz sie kladzie.

Posted

Bardzo proszę, zajrzyjcie na wątek przerażonego psiego dzieciaka, który ma czas tylko do niedzieli! Jeżeli do tego czasu nie zostanie zabrany ze schroniska, na resztę życia wyląduje na łańcuchu :placz: Ma miejsce w hotelu, ale prawie nie ma deklaracji, a ja nie będę w stanie go zabrać, jeśli nie będzie miał chociaż połowy miesięcznej deklaracji :placz: Wątek Dinga: http://www.dogomania.pl/threads/200414

Posted

marta0731 napisał(a):
A Ty Beatka wzięłaś jakiegoś innego bidkę na dt?

miala przyjechac Mika,ale pojechala blizej do Jaagi , uciekla w nocy i przejechal Ja samochod

• nast. ONke bezdomna- wyrwal przed samym zabraniem chlop na lancuch-.. nie ma komu Ja odebrac ...
    takze karmie dalej dzikuska ,ktory juz pol roku koczuje nad jeziorem i nie dal sie nawet zlapac w klatke-lapke
    wogole do nikogo nie podejdzie-do mnie tez nie...

ale mam inny plan- jak cos z tego wyjdzie to napisze ;)
    Buniu -przepraszam za prywate na Twoim watku :oops:

• Posted

Uszka Buni sa w porzadku. Nie wrocilo nic jeszcze.
    Ale za to kilka tygodni temu wymacalam na jednym cycuchu dwa guzki.
    Bedzie je trzeba tylko obserwowac, bo mozliwe, ze ze wzgledu na to, ze Bunia jest wysterylizowana, to nic zlego sie nie bedzie z nimi dzialo.
    No zobaczymy .....
    A zdjecia zrobimy niedlugo.

Posted

zuziaM napisał(a):
    Dziewczyny, ja nie dostalam jeszcze umowy adopcyjnej.

Wszyscy się tak ucieszyli i tak Ci Zuziu ufają..... że nikt o tym nie myślał :)+

Na kogo Bunia była odbierana ze schroniska?

Posted

niech kizi napisze, rozmawialysmy o tym osatnio, telepatia jakas :)

papiery sa u mnie, chyba na kizi wystawione. wiec umowa miedzy kizi- ktora jest w anglii.. i zuzia.
    kizi ma byc w marcu, moze poczekamy wtedy na jej podpis?

w razie W, papiery moge wyslac do Zuzi, tam, gdzie jest nr czipa, data sterylki, itp.

chyba,ze to jest u Zuzi, jako hotelu??

musze poszperac i poszukac...

beataczl, pisz zawsze!! ale tragedia z Mika.......... :(

Posted

OK, wiec poczekajmy. Dokument jakis ze schroniska z nr czipu jest u mnie.

Przedwczoraj w nocy przyjechal do mnie z psiakiem Przemek ze Strazy dla Zwierzat.
    No i koniecznie chcial Bunie zobaczyc, ktora mial wiezc do Beatki.
    Bunia nawet noska nie chciala wysciubic, bo bylo zimno ..... ale odchylilam wejscie i mogl podziwiac niunie przez chwilke.

Posted

[quote name='zuziaM']
    Przedwczoraj w nocy przyjechal do mnie z psiakiem Przemek ze Strazy dla Zwierzat.
    No i koniecznie chcial Bunie zobaczyc, ktora mial wiezc do Beatki.
    Bunia nawet noska nie chciala wysciubic, bo bylo zimno ..... ale odchylilam wejscie i mogl podziwiac niunie przez chwilke.[/QUOTE]

Całe szczęście Bunia nie musiała jechać, bo ma swój ds :):):)

Posted

przypominam, ze zostalo jednorazowo 295zl z bazarkow po Buni. wiele z nas tu wie, co ja mam na mysli. chcialabym, by zostalo to przeznaczone na pewnego psa w potrzebie, ktorego zaufane osoby tutaj znaja. nie mozemy o nim pisac nic na razie.
    marta, kizi, agata, berta, zgadzacie sie?

plus 50zl ze stalych po Buni, na komcie arta0731 idzie na spaniela Brego? kazdy sie zgadza?

Posted

[quote name='kora78']niech kizi napisze, rozmawialysmy o tym osatnio, telepatia jakas :)

papiery sa u mnie, chyba na kizi wystawione. wiec umowa miedzy kizi- ktora jest w anglii.. i zuzia.
    kizi ma byc w marcu, moze poczekamy wtedy na jej podpis?
    [/QUOTE]

no wlasnie sama ostatnio nad tym myslalam. JA jestem w Anglii poki co i szczerze powiedziawszy raczej nie wroce w marcu. Mam tu sporo problemow na glowie i niewesolo to wyglada. Jesli sprawa jest baaardzo pilna to ja moge wydrukowac jakos umowe stalo i ja uzupelnic i wyslac ja na adres Zuzi. Umowa o dt (hotel) jest rzezczywiscie u Kory i tam tez powinny byc papiery Buni (ksero karty schroniskowej z szczepieniami, nr czip) ale te same papiery powinny byc tez u Zuzi o ile sie nie myle.
    Takze sama nei wiem jak to rozwiazac? Jesli Zuziu chcesz pisac umowe na juz i masz jakis swoj ulubiony wzor to wyslij mi ja na meila : [EMAIL="kizi-mizi@wp.pl"]kizi-mizi@wp.pl[/EMAIL] a ja odesle ci wypelniona na twoj adres (podaj mi tylko w pm twoj adres bo go nei znam a tu nie mam jak sprawdzic nawet).