Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kizimizi napisał(a):
Powiedzcie nad czym kminicie z tymi pieniedzmi to cos poradzimy. Tam jest spora moja nadplata wiec mozna by jakas czesc z niej wziac na innego psa -Belle, Nugata, Czacziego, no nie wiem.

Bella juz NIE potrzebuje. tam mam juz luz na 2-3 miesiace :)

Czaczi ma ok 85zl stalej deklaracji, a hotel to 300zl. ma jednorazowo 345zl
ma zaplacone do wigilii. teraz juz leci kolejny miesiac rozliczeniowy i ta kasa, jaka opisalam wyzej idzie na oplaty kolejnego hotelowania, plus jakies extra ogloszenia, bo moze sie na jakas gazete rzuce w polowie stycznia...
mam wiec na oplate do ... konca stycznia, tak w przyblizeniu, moze troszke dluzej. biorac pod uwage wplaty w styczniu i lutym na jego hotel, ze stalych.
w polowie stycznia bede sie martwic dalej, na styczen kase mam na luzie.

kizi, czyli te 400zl od Ciebie ma zostac na psy? to prywatne pieniadze, zadne z bazarkow. marta chce to odsylac. ale jak chcesz cos dac na psy to my sie cieszymy bardzo :) to byla pozyczka.
A moze ta pozyczke- nadpplate zostawimy na w razie czego na Czacziego...

A musimy i tak rozliczyc to, co bylo uzbierane na transport Buni. 295zl
proponuje Nugata

Posted

STAN KONTA - NADPŁAT BUNI:

295zł z bazarków Kizimizi i Kory do zadysponowania przez te dwie ciotki ;)

90,50zł z nadpłat deklarowiczek - ponawiam pytanie co z tą kwotą!!!???
Kora już zaproponowała przelanie Zuzi kwoty 40,50zł dla potrzebującej Gabi (to co ja proponowałam)
Ciotki, bo wyślę i tyle, nooooooooooo ;) Zgadzacie się???
I co z resztą 50zł?
Ja nie będę tych pieniędzy trzymać w nieskończoność

Posted

[quote name='marta0731']STAN KONTA - NADPŁAT BUNI:

295zł z bazarków Kizimizi i Kory do zadysponowania przez te dwie ciotki ;)

90,50zł
przelanie Zuzi kwoty 40,50zł dla potrzebującej Gabi (to co ja proponowałam)
Ciotki, bo wyślę i tyle, nooooooooooo ;) Zgadzacie się???
I co z resztą 50zł?

to niech te pozostale 50 zl pojdzie na innego psa w potrzebie albo na inne dwa. Sama nei wiem, Kora zawsze ma jakeis psiaki na niepelnych deklaracjach, moze ktorys z nich potrzebuje.

Juz zmieniam tytul, ja sie wolalam upewnic, ze taki stan rzezcy na prawde zostanie niz przedwcxzesnie cieszyc ;)

Posted

Zuziu wysłałam Ci wreszcie te 40zł dla Gabi... Miałam przerwę na dogo, albo mi komp mulił strasznie:oops: ale dziś już poszło

No to teraz bedziemy Cię "męczyć";) jak każdy DS, o fotki Buni:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

to moze te 50zl na ogloszenia platne, w gazecie dla Czacziego?
za poprzednie ogloszenie placilam 100zl, po znizce, bo mialo byc 130zl.

a te 295 lepiej trzymac na jakis awaryjny przypadek. moze Diana jednak chociaz na miesiac hotelu? zeby szybciej wyszla? boje sie o nia po tym, jak Nugat wyadoptowany, a juz mial jechac niedlugo...
Diana schudla, w styczniu ma miec sterylke.

mysle tez, by wyslac razem Reksia i Bohatera. taki pakiet do jednego kojca.

czekajcie wiec, co sie wyklaruje, ok?

albo czesc dla spaniela, jak sie cos wyjasni

Posted

marta, kasa sie ie marnuje, bo nie idzie na nowe buty, tylko sobie czeka spokojnie. jak cie szczypie to przelej do mnie.
agata, kurcze nie mamy. tzn jest od lata dopiero, taka jazgotliwa, ma u nas ksywke bunia2. ale dla niej planow takich nie mamy. inne sa dluzej i maja gorzej.

zuzia, co u buni? czemu zamilklas?

Posted

kora78 napisał(a):
marta, kasa sie ie marnuje, bo nie idzie na nowe buty, tylko sobie czeka spokojnie. jak cie szczypie to przelej do mnie.

Nie idzie na nowe buty?:crazyeye: No co Ty?:eviltong:;)

Odeślę Ci tą kasę, i tak Ty z Kizimizi bazarki robiłyście, nie mam po co jej u siebie trzymać
A sporo zmian w wydatkach i ich terminach mnie czeka, to wolę wiedzieć ile mam swojej kasy na koncie

Posted

Kora odesłałam Ci 295zł z bazarków
Ale gdzieś trzeba ulokować pozostałe 50zł z deklaracji, to nie może sobie wisieć w powietrzu...
Potrzebujesz dla Czacziego, czy wybieramy innego psiaka w potrzebie i tam wpłacamy?

Posted

U Buni w porzadku.
Przez ta zime mam bardzo duzo pracy i jestem tu co kilka dni jedynie. Wciaz kojce do odsniezania, zbijanie lodu. Kiedy sie ta zima skonczy ????
Buncia malo mnie nie przewrocila wczoraj. Tak mi sie pod nogami paletala, ze ledwo rownowage zlapalam, zeby sie nie przewrocic.
Bardzo mojego meza lubi. Codziennie sie tuli do glaskania. Bardzo to zaczela lubic. Nadal sie kumpluje z Sonia.
Chodzi sobie juz coraz dalej. Nie trzyma sie juz tylko kojcow.
Jest gruba, ale zaczela sie juz robic nie taka zarloczna. Zjada wszystko, ale nie od razu.

Posted

zuziaM napisał(a):
U Buni w porzadku.
Przez ta zime mam bardzo duzo pracy i jestem tu co kilka dni jedynie. Wciaz kojce do odsniezania, zbijanie lodu. Kiedy sie ta zima skonczy ????
Buncia malo mnie nie przewrocila wczoraj. Tak mi sie pod nogami paletala, ze ledwo rownowage zlapalam, zeby sie nie przewrocic.
Bardzo mojego meza lubi. Codziennie sie tuli do glaskania. Bardzo to zaczela lubic. Nadal sie kumpluje z Sonia.
Jest gruba, ale zaczela sie juz robic nie taka zarloczna. Zjada wszystko, ale nie od razu.

Buniaku, tego ci było trzeba. Zuziu - buz/niaki.

Posted

dostalam przelew od marty 295zl. czeka wiec ta kasa u mnie spkojnie

i ja poprosze o pozostale 50zl dla Czacziego naszego? Czaczi ma w tej chwili jednorazowo 400zl plus 115zl stalej. a hotel to koszt 300zl
ukaze sie w ogloszeniach w gazecie za darmo dopiero za prawie miesiac.
place zawsze 22giego. wiec teraz zaplace okolo 280zl niebawem. zostanie w jednorazowych 250.
bede miala wiec kase dla niego za oplate tego miesiaca i nastepnego. i niewiele poza tym.

a jak sie ds nie znajdzie do wiosny? to bede w kropce.
jesli dostalby Czaczi to 50zl i znalazlby dom, wiadomo, ze reszta pieniedzy idzie znow do podzialu na inne psy- nasze. uwazam,ze nasze. nastepny do wyciagniecia.

p.s. planowalam Diane wziasc na dt, dopoki do matrix nie pojdzie, ale teraz mam innego psa. oszczedziloby sie z tych 295zl, bo tak to mozna Diane na hotel wyslac, na ten miesiac, czy dwa, ale czy jest sens. miesiac to za krotko, by sie oswoila.

to nastepny pies moze jakis z malych tym razem, dla odmiany? na hotel

tymczasem prosze grono o te 50zl na przekazanie Czacziemu

Posted

Kora mozesz mi powiedziec po jaka cholere Diane do hotelu na 1 miesiac pchac? Dla neiwtajemniczonych Diana jest miksem onka, kompletnei neizsocjalizowanym. Zabrana ja z dzialki od jakiegos menela z cala jej rodzina (jakies 7 psow razem bylo). Wiesz ze z niej gorszy dzikus niz z Buniaka wiec po co ja na sile gdzies pzrenosic i stresowac neipotrzebnie. Bedzie Marta miaal dla niej gotowy kojec to pojedzie prosto tam.
A skoro masz az tyle checi i pieniedzy na psa to moze wezmiesz lepiej ktoras z 2 mlodych jamnic ktore mamy, albo majkiego, albo Aleksa, albo tego szorsciaka. To sa peikne, mlode psy, ktore domy szybko znajda a i pewnie ktos z dogo zechce pomoc.

Posted

zuziaM napisał(a):
U Buni w porzadku.

a wez ja kiedys Zuzia nagraj jak bedziesz miala chwile i podeslij filmik to wrzucimy na watek. JA bym bardzo chetnie zobaczyla Buniaka jak ona sobie po swojemu spedza zcas; co robi,kogo zaczepia, jak sie kladzie (no takei *******y no). Kiedy w wakacje bylismy ja odwiedzic to ciekzo bylo nawiazac z nia jakikolwiek kontakt no i uznac tamto zachowanie za normalne i swobodne.

Posted

no wlasnie, z zasady wyciaganie psa, ktory jest piekny i szybko ds znajdzie nie ma sensu, bo on i ze schronu ds znajdzie. jak te jamniczkowate przykladowo.

a moze Rufi?

a moze o tym na pm? lub watku slicznot. tutaj jest watek Buni
p.s. kizi baner masz Buni jeszcze. wstaw jakiegos w potrzebie od nas. moze wlasnie rufiego?

Posted

nie moge zmienic banerku bo nie korzystam z swojego prywatnego kompa ana publicznych nei wolno. Zmienie jak bede u znajomych i wejde na net, poki co ejst Bunia.

Nie powiedzialabym, ze takei piekne to same znajda bo jesli tak to czemu troche ponad 6 miesieczny pies siedziw schronie? To chore ejst.
jesli chcesz sie brac za rufiego to licz sie z tym, ze on z kolei szybko domu nei znajdzie i nie bedzie to hotel na 2 miesiace tylko byc moze na 9 albo i wiecej. Ja zrozumialam, ze to ma byc szybko adoptowalny pies.
Jesli nei to moze Reks albo parowka. Tam anwet wsparcie mialo byc dla neigo