kora78 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 i znow miesiac w plecy :( od listopada sie zbieramy.. czy od pazdziernika? zaraz pisze do yorija, bo mi Akrum poradzila ale mi sie teraz swietami nikt nie tlumaczy... mi sie w glowie nie miesci, ze nikogo z poznania nie ma chetnego pomoc... wlasnie ten ktos z z konina- czekam na odp. bo w domu chyba bylaby... nad ranem.... dlatego mysle,ze moze nocleg trzeba najpierw poszukac??? w poznaniu chce gruba berta nasza. akrum w NT nie moze Quote
kizimizi Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 od listopada gdzies tak Kora, nie wczesniej. Przypomnij mi tylko ile kosztowalby transport psich ratownikow? Bo ja powiem szczerze ze takie przewozenie Buni i zostawianie jej gdzies na noc i znow inny czlowiek i zno inny transport to akurat pomysl najlepszy nie jest. Quote
kora78 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 350 bez sniegu. 400zl w snieg ale on nie pojedzie!!!!! Quote
kora78 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 canaveral-staff to kobita, co ma jechac do konina. zbieraja jeszcze kase na transport. jak uzbieraja to moga jechac i placimy 180zl Quote
DziewczynaWłóczykija Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 180 za 210 km? na pewno dobrze napisałas? Napisałam do canaveral-staff. Czekam na odp. Moim zdaniem, najlepszy byłby nocleg z NT, lub okolicach. Sam transport to mega stres, wiec nocleg w porównaniu z autem to mysle mniejszy pikuś... Edit: Canaveral-staff moze jechać, ale jak nazbierają na tamtą psine. Brakuje im 180 zł. Quote
Tarzanka Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='kora78']kizi wyczysc skrzynke psiratownicy pisze na wtransportowym,ze odwoluje wyjazdy. mi tez na mailu to pisal. ale wiem,ze maja drugie auto we wrocku, moze to jedzie? mi dziewczyny z nt pisaly nawet wczoraj,ze ich labek nie ma jak jechac, bo mialo byc darmowo, ale nie wyszlo i tez sie chcialy z nami polaczyc. trzanka bierze 50gr za 1 km. wyjdzie ponad 400zl za calosc....jak nie lepiej. teraz Akrum czegos szuka, bo jest z NT wlasnie. ponoc juz pisala z kizi. a od labka byla inna dziewczyna tez z NT. szuka mi tez ilon_n ona jechac nie moze. z poznania nikogo nie ma? takie miasto wielkie??? tak mysle, jesli dojazd do Nt o 18-20stej. dalej droga jakies 6-8 godz w 2 strony dla kogos.. to tylko glupek sie zgodzi.....chyba trzeba bunie przenocowac :( mam jeszcze jedna osobe, jak wyzej pisalam, ktora z woj. warm.mazur jedzie do konina i dla nas to koszt 180zl dla iej, ale czekam na odp, czy jej tak terminy pasuja... Pozwolę sobie się wtrącić, bo aż ciśnienie mi skoczyło. Koro trasa ta mierzy blisko 950 km ( Z Wro - do Wro ) prognozowany czas wg. mapy google to 15 godzin. Jadąc w trasę dolicz przystanki z psiakiem. Dostarczając psiaka dolicz ok 30 minut postoju na kawę w DT/hotelu/DS. Jadąc choćby 4 godziny w jedną stronę będąc u celu masz ochotę na kawę i na kilka minut siedzenia poza autem. To są cenne minuty. Mniejsza o czas, ale oczerniasz mnie publicznie mówiąc, że zarabiałam na wyjazdach. Nie wiesz to nie opowiadaj głupot! Właśnie przez takie osoby jak Ty, ktoś taki jak ja rezygnuje z tego co robi. Dlaczego? Spójrz na to z tej strony: napisałaś, że tylko głupek się zgodzi wyruszać o 20.00 w ośmiogodzinną trasę. Pamiętasz jak bryknęła mi iga? Wiesz ile czasu byłam wtedy w trasie? Z tego co pamiętam to prawie 30 godzin. Dołożyłam do tego wyjazdu sporo kasy, bo jedzenie i picie w trasie też kosztuje, jedzenie kupowałam w marketach (bułka i coś do bułki) ale kawy w markecie nie kupisz tylko na stacji za 4-5zł. Od ZuziM przeczytałam, że nafaszerowałam psa sedalinem (Zuziu nie ja tylko pracownik schronu z Krotoszyna). Koro skoro nie wiesz jak wygląda taki wyjazd to nie opowiadaj bzdur tylko proponuję żebyś sama wybrała się w 30 godzinną trasę i przekonała o prawdziwych kosztach wyjazdu. Ulżyło mi trochę. :] Quote
Psi Ratownicy Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Napisałem baaaaardzo długiego posta w odpowiedzi na post Tarzanki, ale zanim go wysłałem, to skasowałem, i powiem tylko tyle: W 200% się z Tobą Tarzanka zgadzam. W każdym punkcie Twojego postu. Też od dłuższego czasu ciśnienie mam podniesione jak czytam co się tutaj pisze. Polemika nie ma sensu bo i tak każdy wie lepiej. Pozdrawiam Quote
dusje Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Weszlam przypadkowo za sprawa innego watku i powiem jedno: Tarzanka przewozila miedzy innymi Lorcie na dosc dlugiej trasie i nie zazyczyla sobie wiecej niz wymagaly tego rzeczywiste naklady. Lorcia dojechala bezpiecznie i komfortowo. Ludzie, zanim zaczniecie pisac bzdety, to zobaczcie najpierw, ile kosztuja przejazdy upierdliwym PKP i co za te pieniadze dostaniecie w zamian? Zapytajcie, ile kasy dostaniecie np. za wielogodzinne opoznienie na trasie? Powodzenia, a Tarzanke pozdrawiam i jeszcse raz dzieki za pomoc. Quote
beataczl Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='zuziaM']Beata, a czy znasz kogos z Chojnic ????? Kilka miesiecy temu wracalismy z Gdyni trasa z Koscierzyny na Chojnice i potem na Czluchow. I przy samej tej ruchliwej trasie w Chojnicach juz po prawej stronie widzialam jakis dom z kojcem , a w nim byl zupelnie niemal lysy pies w typie ONka. To byl taki jakis teren prawie pusty i tylko ten kojec sie mi rzucil w oczy.... Koszmarny widok ........ Moze bys dala rade jakos to wybadac ?????? Mieszkasz tam blisko. kurna chata kilka mcy temu? straszne... z Chojnic jest judita z dogo, opisz Jej jak najdokladniej to co pamietasz, moze uda Jej sie namierzyc to miejsce,oby... Quote
kora78 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 DziewczynaWłóczykija napisał(a):180 za 210 km? na pewno dobrze napisałas? Napisałam do canaveral-staff. Czekam na odp. Moim zdaniem, najlepszy byłby nocleg z NT, lub okolicach. Sam transport to mega stres, wiec nocleg w porównaniu z autem to mysle mniejszy pikuś... Edit: Canaveral-staff moze jechać, ale jak nazbierają na tamtą psine. Brakuje im 180 zł. 180zl za 400km. bo: konin- nowy tomysl- chojnice za trase powrotna juz nie liczy, bo ma tyle samo z chojnic, co z konina, do domu. o ile kwoty nie pomylilam, bo juz mam taki galimatias,ze szok... Quote
kora78 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Tarzanka napisał(a):Pozwolę sobie się wtrącić, bo aż ciśnienie mi skoczyło. Koro trasa ta mierzy blisko 950 km ( Z Wro - do Wro ) prognozowany czas wg. mapy google to 15 godzin. Jadąc w trasę dolicz przystanki z psiakiem. Dostarczając psiaka dolicz ok 30 minut postoju na kawę w DT/hotelu/DS. Jadąc choćby 4 godziny w jedną stronę będąc u celu masz ochotę na kawę i na kilka minut siedzenia poza autem. To są cenne minuty. Mniejsza o czas, ale oczerniasz mnie publicznie mówiąc, że zarabiałam na wyjazdach. Nie wiesz to nie opowiadaj głupot! Właśnie przez takie osoby jak Ty, ktoś taki jak ja rezygnuje z tego co robi. Dlaczego? Spójrz na to z tej strony: napisałaś, że tylko głupek się zgodzi wyruszać o 20.00 w ośmiogodzinną trasę. Pamiętasz jak bryknęła mi iga? Wiesz ile czasu byłam wtedy w trasie? Z tego co pamiętam to prawie 30 godzin. Dołożyłam do tego wyjazdu sporo kasy, bo jedzenie i picie w trasie też kosztuje, jedzenie kupowałam w marketach (bułka i coś do bułki) ale kawy w markecie nie kupisz tylko na stacji za 4-5zł. Od ZuziM przeczytałam, że nafaszerowałam psa sedalinem (Zuziu nie ja tylko pracownik schronu z Krotoszyna). Koro skoro nie wiesz jak wygląda taki wyjazd to nie opowiadaj bzdur tylko proponuję żebyś sama wybrała się w 30 godzinną trasę i przekonała o prawdziwych kosztach wyjazdu. Ulżyło mi trochę. :] nie wiem, skad w ogole ten post sie tutaj wzial. chyba to wyladowanie sie tutaj jest niesluszne. czy ja cokolwiek o Tobie pisalam? ah, pisalam, ze bierzesz 50gr za 1km i wyszloby nam z tego co najmniej 400zl. nie obliczalam tego z jakims kalkulatorem odleglosci, napisalam tak na oko. i o to,ze napisalam 400zl Ty sobie musialas tutaj ulzyc?? czym Cie tak urazilo jedno zdanie? obliczaniem kosztow platnego transportu????? na oko. dziwne poza tym, nie ma ani slowka z Mojej Strony w ogole na watku Buni o Tobie... wiec skad to?? wyliczasz mi tutaj swoje kilometry, jakies ucieczki psow, o jakich ja pojecia zielonego nie mam, bo nie znam Twoich watkow... o co chodzi? szukam teraz transportu na trase Nowy Tomysl- Czluchow pod Chojnicami. to nie jest 900km. pisalam,ze osoba, ktora sie zgodzi zawiezc bunie na trasie nowy tomysl- czluchow, po odebraniu jej od dziewczynyWloczykija, bedzie jechala 6-8godzin. to tez na moje oko. a poza tym dlugosci czasu sie nigdy przewidziec dokladnie nie da. ta trasa to max 400km dla kierowcy, wiec chyba nie bedzie jechal 30godzin... moj tz jechalby 6 godz z psem,czy bez niego ;) ja ze swojej strony juz spacerow na siku dla Buni na tej trasie nie przewiduje, bo powinno jej wystarczyc to, w trakcie przesiadki. Bunia panikara i lepiej ograniczyc ryzyko ucieczki. chyba,ze bedzie sygnalizowala te potrzebe, ale konkretnie te, a nie zwykly stres. ale kierowca sam decyduje, bo jest w danym momencie odpowiedzialny. ja gdzies napisalam,ze Tarzanka zarabiala na wyjazdach???? nie widze. p.s. ja tez mialam przyjemnosc jezdzic z psami, moze nie tak masowo, ale jednak sie jezdzi. nie jako kierowca Quote
Tarzanka Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Koro napisałaś, że zarabiałam na wyjazdach, nie umiem cytować dwóch różnych fragmentów wiadomości, ale zaznaczam na czerwono to zdanie które o tym mówi. [quote name='kora78']to sadze,ze na transport starczy juz :) nawet, jakby wtedy ten wyjazd wypalil miesiac emu to by jedyne 5zl brakowalo. jest git. to bylo platne 40gr za 1km normalnie biora po 50gr za 1km przewoznicy z dogo, ktorzy na tym zarabiaja. wiec, jak pojdzie do panstwa wloczykijow za benzynke 130zl to mamy jeszcze okolo 200zl. na 215km plus w druga strone dla kogos... wysylajcie pm do ludzi w woj kujawsko pomorskiego, bo oni maja akurat w polowie drogi. pytajcie, czy maja auto i za zwrot kasy zawioza sunie na dt. ja troche poszukalam, ludzie obiecali szukac dalej i na tym sie skonczylo... a później napisałaś o mnie... "trzanka bierze 50gr za 1 km. wyjdzie ponad 400zl za calosc....jak nie lepiej." Koro jeśli chcesz mogę zrobić tę trasę dzisiaj (całą), ale pożycz mi auto, które spali mniej (mi jakiś palant wczoraj urwał lusterko od kierowcy na parkingu) i daj na drogę prowiant. Jedź ze mną po drodze załatw proszę jakieś 2 przystanki u Cioteczek na kawkę. Będziemy dzwonić z Twojego telefonu, bo sądzę że masz połączenia i smsy za darmo. Akurat dziś i jutro mam wolne damy radę co Ty na to? Bez noclegów i bez przesiadek mniejszy stres dla Buni :) Śnieg i mróz mi nie straszne. Quote
kora78 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Tarzanko, piszac to, nie mialam na mysli konkretnej osoby. Pisalam ogolnie, jak wygladaja fakty dotyczace transportu Buni do dt. Nie powinno Ciebie to urazic :) nie mam niestety auta, by pozyczyc, zadnego auta nie mam. i mozliwosci w tym kierunku. jechac nie moge. tel za darmo nie mam i nad tym ubolewam. :) Quote
kizimizi Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 dziewczyny prosze was (widzisz Marta, znom musze prosci) nie klucmy sie! Nam chodzi o przejazd Buni. Nie ejst wskazane zeby zostawala gdzies na noc i najlepiej byloby ja dostransportowac prosto do celu ALE jesli nie da sie tego rozwizac tak z przyczyn logistycznych to pomyslimy. Mi sie wcale nie podoba szarpanei sie z psem i przekazywanie jej z jednego samochodu do drugiego. 10 stycznia jedna wolontariuszka moze podrzucic Bunie do Chojnic ale jak uslyszy ze w NT pies bedzie w godzinach kolo 18-20 to pewnie zmieni zdanie -tak tylko zgaduje, jeszcze nie wiem. Psiratownicy napisali mi ze jesli zdecyduja sie wziac Bunie to koszt wyniesie 400zł ale pies pojedzie cala trase w 1 dzien. Nie wczuwam sie w dyskusje ile to za km i czy ktos na tym zarobi czy nie. Taka jest cena i jesli sie zgadzamy to darujmy juz sobie komentarze do niej. Quote
Tarzanka Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 kizimizi napisał(a):dziewczyny prosze was (widzisz Marta, znom musze prosci) nie klucmy sie! Nam chodzi o przejazd Buni. Nie ejst wskazane zeby zostawala gdzies na noc i najlepiej byloby ja dostransportowac prosto do celu ALE jesli nie da sie tego rozwizac tak z przyczyn logistycznych to pomyslimy. Mi sie wcale nie podoba szarpanei sie z psem i przekazywanie jej z jednego samochodu do drugiego. 10 stycznia jedna wolontariuszka moze podrzucic Bunie do Chojnic ale jak uslyszy ze w NT pies bedzie w godzinach kolo 18-20 to pewnie zmieni zdanie -tak tylko zgaduje, jeszcze nie wiem. Psiratownicy napisali mi ze jesli zdecyduja sie wziac Bunie to koszt wyniesie 400zł ale pies pojedzie cala trase w 1 dzien. Nie wczuwam sie w dyskusje ile to za km i czy ktos na tym zarobi czy nie. Taka jest cena i jesli sie zgadzamy to darujmy juz sobie komentarze do niej. Kizimizi nie chcę się kłócić tylko wyjaśnić sprawę kosztów. Ostatnio rzuciłam się w trasę Szczecin - Śląsk. W Szczecinie z moimi hamulcami zrobiło się nieciekawie. Jadąc na Śląsk modliłam się aby psiaka dowieźć do celu. Po powrocie pierwsze co to auto na warsztat i bach dwie stówki poleciały(tarcze, klocki). Nic nie doliczałam, że stało się to na trasie. Poszło to po mojej kieszeni, chociaż spodziewałam się, że niedługo wymiana to nie byłam przygotowana, że tak szybko trzeba będzie to zrobić. Tak jak powiedziałam jakby ktoś miał auto a szukał kierowcy, to 5 minut i jestem gotowa do drogi. Dla mnie nie byłoby problemem jechać cudzym autem, skoro miałoby wyjść taniej. A akurat złożyły mi się dwa dni wolnego pod rząd czego się nie spodziewałam. Mam nadzieję, że uda Wam się z transportem. Quote
DziewczynaWłóczykija Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 kizimizi napisał(a):] Psiratownicy napisali mi ze jesli zdecyduja sie wziac Bunie to koszt wyniesie 400zł ale pies pojedzie cala trase w 1 dzien. Nie wczuwam sie w dyskusje ile to za km i czy ktos na tym zarobi czy nie. Taka jest cena i jesli sie zgadzamy to darujmy juz sobie komentarze do niej. Moze to Wam sie bardziej opłaci? No bo ja 130 zł + Canaveral-staff 180 = 310 zł. Wiem, że 90zł piechotą nie chodzi.. przynajmniej nie stresowalaby sie noclegami, przesiadkami. ? Sama nie wiem. . . Canaveral-staff ma juz troche kasy i pewnie lada dzien wyjedzie. Quote
marta0731 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Wysłałam Zuzi przelew za hotel 81,50zł za okres 8-14.XII. :) Quote
marta0731 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 kizimizi napisał(a):dziewczyny prosze was (widzisz Marta, znom musze prosci) nie klucmy sie! Kizi zostaniesz niedługo mistrzynią proszenia:cool3:;) Najgorsze, że zawsze każdy lubi, jak jego jest "na wierzchu" Takie rzeczy na PM można napisać, jak ktoś jest urażony, i wtedy np. osoba "urażająca" może edytować i poprawić post, lub sprostować na wątku..., bo tu szkodzi się tylko psu... niestety... Na wątku ile osób - tyle różnych charakterów - i tyle samo sprzeczności Ode mnie to tyle... Ale Wam zaraz coś napiszę..........:multi: ten post emocjonalnie się nie nadaje:eviltong: Quote
marta0731 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Zuzia zastanawia się nad zostawieniem Buni u siebie na ds Zakochana w Buni i już:cunao::cunao::cunao: Wszystko zależy od tego, czy mąż się zgodzi, narazie się zastanawia... A Zuzia taki sobie prezent od niego pod choinkę wymyśliła:cool3::thumbs: :tree1: Nie mogłam się powstrzymać, żeby to napisać, a Zuzia jak zajmie się psiurkami, to myślę że sama rozwinie temat:loveu: Quote
beataczl Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 to sie nazywa wiadomosc dnia !!!!! :crazyeye: :multi::multi::multi::loveu: czekamy na dalsze wiesci z niecierpliwoscia !!! no chyba sie prezentu wybranego nie odmawia ;) Quote
DziewczynaWłóczykija Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 To jechać, czy nie jechać? Zuzia? EDIT: Szybciutko!! :) <prosi> :) Quote
kora78 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 szybciutko sie nie da ;) to czekamy do swiat? ale byloby super!!! bunia bylaby szczesliwa Quote
DziewczynaWłóczykija Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 No ale to chodzi o Męża czy sie zgodzie tak? Rozumiem, że sie TERAZ zastanawia? Bo ja nie wiem czy kombinować z jutrem czy nie.. ;) Quote
marta0731 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 DziewczynaWłóczykija napisał(a):No ale to chodzi o Męża czy sie zgodzie tak? Rozumiem, że sie TERAZ zastanawia? Bo ja nie wiem czy kombinować z jutrem czy nie.. ;) Wstrzymajmy się narazie... czekamy na Zuzię :) Quote
kora78 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 jutro na bank nie nawet nie jest canaveral poinfrmowana. spokojnie czekamy :) Quote
Recommended Posts