Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja ogarniam:)
Bunia ma nowy dt, ma tez zalatwiony transport wiec niech pakuje manatki:)

Na konto Marty wyslalam 500zł (teraz jestem goła i wesola :cool3:) i z tego 80zł jest z moich przedwyjazdowych bazarkow:
http://http://www.dogomania.pl/threads/192517-Torebeczki-bizut-kosmetyki-breloczki-zawieszki-i-inne-kobiece-drobiazgi.-Do19.09?p=15347892#post15347892
http://http://www.dogomania.pl/threads/192071-Buniaczkowy-kram-z-ksiazkami-sie-wyprzedaje-ROZLICZENIE?p=15302902#post15302902

wlasciwie to troche mniej bo 78 i nie odliczylam wysylek no ale trudno. Zaokraglam do rownego czyli 80zł. Te pieniadze sa Buniakowe i mi ich prosze nie oddawac.

A pozostale 420zł odpiszesz Marta od moich deklaracji (55zł msiecznie). No chyba ze bede bardzo w potrzebie to wtedy sie upomne.

Posted

super :)

wyjazd od zuzim kolo 7-8 rano

pozniej wysylam maila do kierowcy z adresem Zuzi0 gdy go dostane. z adresem i tel Beataczl.
kierowca zachacza o sopot i bierze sznupla od malawaszki i zerduszko. wiezie do wroclawia. wic dzielimny po polowie trase- wysokosc chojcni- wroclaw. czyli 80zl zwrot od dziewczyn sznupkowych
dzis trzeba przelew zrobic za transport, za nasza dzialke- 280zl lub 270... juz sie pogubilam....

ile wyslac jutro do beataczl, dowiemy sie, jak na pm odpowie.

kizi dzieki za ratunek zza swiatow!!!!!!!!!!!!

mozemy odeslac czesc kasy, jak za bazrki, ktore robilam w Twoim imeiniu, z Twoich rzeczy- kasa splynie

Posted

wczoraj kupilam sobie cala lodowke zarcia wiec chyba jakos dam rade ;)

ja tych pieniadzy nie potrzebuje do zwrotu na juz, jak sie cos zmieni to dam znac. Niech w takim razie to co jest z bazarkow twoich Kora na Buniaka na nia zostanie a te 420zł to beda moje deklaracje na najblizszt czas. jak pies juz dojedzie i rozliczymy 1 miesiac hotelu i transport to wtedy zobaczymy co i jak.

Posted

ok :) niech tak bedzie.
kieruje wplaty z bazarkow na konto marty. ona trzymac ma kase buni od A do Z
ja z tamtymi 2 nie wyrobilabym z rozliczeniami.
zamieszane to wszystko. nawet nie wiem, ile jest MOJEJ kasy na MOIM koncie...

bazarki nowe- Twoje bluzki i cala reszta idzie na oplate tranportu Buni. dotad- do dzis i wczoraj- byly 2 bazarki, biurowy i poduszki i apaszki. utarg 22 pls 30. w zaokragleniu wplat min. 35 plus 30. 65zl
czekam na odp Zuzi, ile odda

wyjazd buni 7-8 rano. pisalam to juz? ;0 ....
nie mam jeszcze pelnych adresow zamieszkania

powoli uciekam, bo moje male wstalo

Posted

wyslalam nr tel. i adres na PW kory
sroda mi pasuje bede caly dzien w domu

kizimizi - te linki nie dzialaja
http://http://www.dogomania.pl/threa...2#post15347892
http://http://www.dogomania.pl/threa...2#post15302902

wciaz sie boje,ze Bunia ucieknie ...
zaraz wkleje zdjecie ogrodu

edit

na razie kawalek budy widac z Sonia :loveu:( na dt)

tu tyl ogrodu - najlepsze ogrdzenie podwojna wysoka siatka wzmocniona na 1,80 cm wysoka

Sonia i Skate na zdjeciu

tu widac ten bok -siatka 1,30 cm , pojedyncza ( brak sasiada niestety obok ) wiec dzialka nie ogrodzona prowadzi prosto na uliczke osiedlowa, a za ok. 50 m juz las, jeziora, pola ,park- nie ma szans zadnych na zlapanie psa, ktory nie chce byc zlapany
wiem, bo od sierpnia probuje zlapac dzikuska malego, pozyczona mam nawet klatke lapke i nic do tej pory -wiem juz ze nie da sie Go zlapac, codziennie Go karmie w jednym miejscu i o tej samej porze... nawet nie podejdzie z dala piszczy schowany i to rzadko...

za kilkadziesiat metrow jest juz tak:

Posted

jest cala ogrodzona-inaczej nawet bym nie proponowala dt
tylko wlasnie ta 1 strona tam nie ma sasiada-pusta dzialka, jak sie wyrwie przeskoczy, przegryzie obojetnie- to da noge w las nad jezioro i w pola ( blisko jest)

edit

tam jest wlasnie tylko 1.30 cm i pojedyncza siatka
dla skocznego i silnego psa- jak bedzie chcial zwiac -,-to betka
w opcji oczywiscie,ze zostanie na dluzszy czas sam ( moze przegrysc)
skoczny-da dyla przez siatke lub po niej

Posted

spoko Beata, damy rade :)
Jak sie juz Bunia oswoi z otoczeniem to jej to nawet do głowy nie przyjdzie. Tylko troche wiecej pracy i cierpliwosci na poczatku cie czeka.

A podrzuc watki twoich psiakow na dt, popatrzymy z kim tam zyjesz i z kim Bunia bedzie :)

Posted

Beata nie ma teraz zadnego dt, ma tylko swojego psa.

kizi, na krakvercie kupujemy karme? trzeba dzis zamowic, zaplacic zeby doszlo do Beaty na srode. zalozmy, ze na te pol dia bunia dostanie gotowane, zanim karma dojdzie.
Purina Dgo cow (nie sadze, by byl to Pro Plan na hotelu), jagniecina z ryzem. To je Bunia u zuzi

trzeba dzis zamowic karme i linke

Posted

marta0731 napisał(a):
Ja tych finansów nie ogarnę........... :(:(:(

Wybacz Kora szczerość, ale szlag mnie trafi:angryy::angryy::angryy:
Okres rozliczeniowy Buni jest do 23ego, mogła tyle zostać!
Ja nie będę liczyć % wpłat, ile kto kiedy itd itp
Nie wiem tym bardziej jak liczyć nadpłaty które doszły: Wujek&Ciocia 40zł, Kundelkowa Skarbonka 50zł, Kizimizi 500zł
TO JEST JAKAŚ MASAKRA:crazyeye:

Posted

ja mam tak z Bella i Czaczim ;) to Ty jestes po ekonomiku to se radz ;)

wujek, kundelki, to jednorazowe na transport (od wujka 7zl dla mnie za wysylke, wiec jednorazowo 33zl)

kizi 500 to pozyczka, by wszystko splacic. pozniej sie to bedzie rozliczac. najwazniejsze, bys dzis zaplacila Przemkowi za transport 270zl i krakvet kupila karme na adres beataczl

wejdz tu
www.krakvet.pl/purina-chow-adult-lamb-rice-15kg-p-975.html

zamow te karme. plus cos za min 5zl, by wyslka byla za free i wskaz wysylke na adres eatacz- podam na pm

czekamy na propozycje, co za 5zl kupic. jest tylko 1 rodzaj identyfikatora, 2 razy drozszy, niz w zoologu i badziew, bo w 2 dni sie psu gubi- mialam ich kilka.
beataczl niech poda, co innego za min 5zl. TERAZ

jesli kupimy za rowne 100zl. to 200zl trzeba przeslac beataczl.

i na to masz na te chwile na styk. brakujace grosze sobie wyrownasz, gdy dojdzie 30zl z bazarku na transport, za 2 dni.

Posted

kupcie karme i to :
http://www.krakvet.pl/maced-ciastka-miesne-krazki-wolowina-500g-p-6900.html

tam nie warto kupowac smyczy jako takiej bo sa raczej drogie. Adresowke is myzc kupi sie innym razem albo po prostu w zoologicznym.

albo taka adresowke:
http://www.krakvet.pl/trixie-adresowka-blyskiem-1340-p-3051.html
albo:
http://www.krakvet.pl/trixie-adresowka-blyskiem-kota-1341-p-3050.html
albo:
http://www.krakvet.pl/trixie-adresowka-dioda-kota-1335-p-3052.html

albo klikier :) do szkolenia buniaczka:
http://www.krakvet.pl/trixie-kliker-clicker-2287-p-13395.html

Posted

Beata, czy Twoj pies jest tolerancyjny ? Bo Bunia jest bardzo lagodna i ustepuje wszystkim psom i suczkom.
Musisz obserwowac, czy Twoje psiaki nie beda probowaly na sile ja zdominowac.
I mowilas, ze masz ta swoja budke nieocieplona. Dalabys rade jednak ja sprobowac ocieplic jakos ? Ja na wejsciach jeszcze wieszam koce, zeby zimne powietrze do srodka nie wchodzilo.
Lepiej ja przygotowac wczesniej, jesli np sie okaze, ze z Bunia tak latwo nie wyjdzie z tym mieszkaniem w domu. To uparciuszka z charakterkiem, choc bardzo madra dziewczynka.

I mimo tego, ze wiekszosci ( niestety nie wszystkim ) osobom rzeczywiscie chodzi o dobro suni, to zwroce uwage na jeden bardzo wazny szczegol.
Do tej pory nikt nie zastanowil sie nad tym, co bedzie jesli Bunia za 3,4 czy 5 miesiecy przyzwyczai sie doskonale do zycia w domowych warunkach, a spodoba sie domkowi, ktory bedzie dla niej chcial zaoferowac duzy ogrod i ciepla budke ?????
Czy wydacie Bunie, ........... bo przeciez nie moze reszty zycia spedzic w DT ?????
Mam dobro tej suni szczegolnie na uwadze, bo poznalam ja doskonale i pokochalam. I wiem, ze jest wspanialym, kochajacym, na swoj wlasny psi , bardzo co prawda specyficzny sposob, ale kochajacym i wiernym psim przyjacielem. Nie tylko zreszta naszym, ale i wszystkich swoich psich towarzyszek.
Dletego juz teraz sie warto nad wszystkimi mozliwosciami powaznie zastanowic. Bo i taka ewentualnocs moze sie zdarzyc.
A jest ona bardzo prawdopodobna, bo Bunia niestety nie jest psiakiem ani malym, ani rasowym, ani delikatnym i kruchym, ktory powinien mieszkac w domu.
I niestety wiekszosc ludzi szukajacych psa bedzie ja w ten wlasnie sposob postrzegac.
Przyzwyczajajac wiec Bunie do zycia w domowych warunkach bedzie koniecznym szukanie dla niej takiego DS.
Przynajmniej ja nie wyobrazam sobie aby moglo byc inaczej.

Posted

ciezko mi w to uwierzyc zeby Bunia nagle zapragnela domowego zycia ... ale gdyby zapragnela to dla mnie ejszcze lepiej. Mysle ze gdyby okazala sie typowym psem domowym latwiej byloby jej poszukac domowy ds niz budowy ds. Nie wydaje mi sie zeby jej wilkosc i wiek i ogolnie wyglad byla problemem bo i wieksze i brzydsze psy wyadoptowywalismy.
Jak dla mnie bomba i wolalabym aby sie Buniakowi tak poprzestawialo ale jestem tez realistka i w to nei wierze. Zuziu wygladac ma to raczej tak zeby Buniek sie oswoila z otoczeniem domowym i chciala z neigo korzystac. Nikt jej na sile w 4 scianach nie zamknie

Posted

Bunia to wolny ptak !!!

Beata, zapomnialam jeszcze, ze Bunia bardzo lubi na kocach spac. Inne psy wywlekaja z budek, a ona nigdy zadnego nawet nie pokotlasila.
Ulozona panienka.
Ale najwazniejsze to ocieplenie budy. Koniecznie przed zima. Prosze, gdyby jednak sie okazalo, ze tylko budke bedzie tolerowala jako sypialnie.

Posted

marta mi wczoraj mowila,ze nie zrobi przelewow
w takim razei nie wiem,czy kierowca pojedzie, jesli dzis pieniedzy nie dostanie...
u innego psa tez jest akcja naszykowana cala, tamten ma bardziej skomplikowany odbior i dalsza podroz, na gorny slask...
nic nie zostalo zamowione
beata nie dostala przelewu

dziecinne zachowanie marty moze wszystko zepsuc.

ja w poludnie wyjezdzam i mnie nie ma caly dzien

bosko

Posted

kora78 napisał(a):
marta mi wczoraj mowila,ze nie zrobi przelewow
w takim razei nie wiem,czy kierowca pojedzie, jesli dzis pieniedzy nie dostanie...
u innego psa tez jest akcja naszykowana cala, tamten ma bardziej skomplikowany odbior i dalsza podroz, na gorny slask...
nic nie zostalo zamowione
beata nie dostala przelewu

dziecinne zachowanie marty moze wszystko zepsuc.

ja w poludnie wyjezdzam i mnie nie ma caly dzien

bosko

:crazyeye: niesamowite!

Posted

I jeszcze do Beaty ............

Przeczytalam, ze chcesz Bunie od razu na dlugiej lince prowadzac .... to blad.
Na poczatek na normalnej, najlepiej drubej tasmowej smyczy z duzym solidnym karabinczykiem musisz ja trzymac.
Ona bedzie wystraszona i bedzie ciagnela we wszystkie strony zeby sie uwolnic.
Jak sobie poradzisz z jej utrzymaniem na dlugiej linie ?
A jak sie wplacze w jakies krzaki ??? Nier dasz rady sobie wtedy. Bunia jest bardzo (!!!) silna suczka i jak sie zaprze, to nic jej nie ruszy.
I najwazniejsze, zebys ja zawsze miala przed soba. Nie pozwalaj jej zostac za soba z tylu, bo wyciagnie glowe z obrozy i tyle ja bedziesz widziala.

Ja na Twoim miejscu to bym jej w ogole zawiazala zwykla krawiecka tasiemke, taka szersza, na ktorej bym zawiesila adresowke.
Nie przyczepialabym jej do obrozy, bo jesli obroze zdejmie, to zostanie bez niczego.
A taka tasma osobna zawsze z adresowka zostanie.
Po jakims czasie, jak sie juz oswoi bardziej, to jej zdejmiesz.
Wazne, zeby to jej nie przeszkadzalo, a taka cienka zawiazana na szyi tasma .... nawet jej nie bedzie czula.
Prosze, zrob tak ...... to naprawde bedzie bezpieczne dla Buni.

A w ogole to kilka dni moze w ogole podaruj sobie wychodzenie z nia poza ogrod. Prowadzaj ja na smyczy kolo domu tylko.
Musi sie na poczatek przyzwyczaic do Ciebie. To najwazniejsze.

I mowilas mi , jak pmietam, ze boisz sie, zeby ktos furtki nie otworzytl, bo moze wtedy uciec.
Musisz koniecznie jakies zamykanie furtki zrobic. Jakis skobelek chociaz, czy lancuszek zakladany od gory , ktory ja zablokuje przed otwarciem kogokolwiek.
U mnie gurtka jest stale zamknieta na klucz, ale i tak na ogromnym 60 arowym ogrodzie, Bunia rzadko bywa przy furtce czy bramie.
U Ciebie 7 arowy teren , to praktycznie Bunia bedzie caly czas blisko wejscia na posesje.
Tego trzeba bardzo pilnowac.
Pies nie ma nic do roboty oprocz kombinowania ..... ma na to bardzo duzo czasu iniestety musimy byc na wszystko przygotowani.
Maja czasami niesamowite pomysly !

Posted

wyslalam pieniadze dla kierowcy 280zl
marta mi je wplaci na konto, zalozylam ze swoich

beataczl prosze wyslij swoj nr konta do mnie i do marty0731
jesli zdazysz do 11.30 to wysle Ci czesc kasy. jesli pozniej, to moze marta nie zdazy mi odeslac i wysle Tobie.

ja po 11.430 juz nic nie zrobie.