kizimizi Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 bardzo elegancki pies a nie ten wypłoszcz, którego do Ciebie wiozłam. A jak ZUziu z oswajanie Buni? Dalej an spencerach tak wyrywa? Ciebie sie juz chyba nei boi? A obce psy? Quote
zuziaM Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Uwazam, ze jest oswojona juz ..... nadal ciagnie, jak pisalam wczesniej, w nieznanym sobie terenie i w kierunku domu, kiedy wracamy ze spacerow. I nie moge tego z niej wyeliminowac ( nawet ciastka nie pomagaja, bo je zjada w biegu ). Chociaz juz kolo samego domu zwalnia i wacha sobie zapachy. Do innych psiakow nie ma zadnych problemow. Podchodzi, wita sie, nie boi, ie atakuje ...... Ale kiedy jest w kojcu, bardzo ujada na te , ktore sa akurat w ogrodzie. Quote
kora78 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 a kiedykolwiek biegała po ogrodzie i się bawiłą jakąś zabawką, albo z jakimś psem? Quote
marta0731 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 zuziaM napisał(a): Do innych psiakow nie ma zadnych problemow. Podchodzi, wita sie, nie boi, ie atakuje ...... Ale kiedy jest w kojcu, bardzo ujada na te , ktore sa akurat w ogrodzie. Cóż się dziwić........... tamte sobie biegają, tu powąchają, tam zaznaczą teren... ;) A właśnie Zuziu, ona już sobie biegała sama wypuszczona? Czy się boisz że ucieknie bo teren niezabezpieczony? Quote
kizimizi Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 Marta sprawdziłam i mi księgowało przelew dopiero we wtorek. Powiedz mi czy takie mamy teraz deklaracje stałe? Deklaracje stałe: Kizi-mizi 30 Kora+ dziadek 60 Marta 30 Papryczka Chili 10 lucyfrecja 10zł Karolina (moja siostra) 25zł Agata51 20zł Koleżanka Marty 30 zł Olga 5 zł Calineczka000 30 zł Berta 30 zł Tamaryszek 20zł razem 300 zł a jednorazowych ile zostało? Musze 1 post uporządkować. Quote
agata51 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Wysłałam dziś pieniądze za III i IV. Przepraszam za opóźnienie. Mizianko dla żółtej piękności. Quote
marta0731 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [quote name='kizimizi']Marta sprawdziłam i mi księgowało przelew dopiero we wtorek. Powiedz mi czy takie mamy teraz deklaracje stałe? Deklaracje stałe: Kizi-mizi 30 Kora+ dziadek 60 Marta 30 Papryczka Chili 10 lucyfrecja 10zł Karolina (moja siostra) 25zł Agata51 20zł Koleżanka Marty 30 zł Olga 5 zł Calineczka000 30 zł Berta 30 zł Tamaryszek 20zł razem 300 zł a jednorazowych ile zostało? Musze 1 post uporządkować. Ja 30zł Koleżanka to dwie osoby po 10zł czyli 20zł nie 30 A ile zostało pisałam gdzieś wczesniej, nie pamietam, zapisane mam w domu Quote
zuziaM Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 marta0731 napisał(a):Cóż się dziwić........... tamte sobie biegają, tu powąchają, tam zaznaczą teren... ;) A właśnie Zuziu, ona już sobie biegała sama wypuszczona? Czy się boisz że ucieknie bo teren niezabezpieczony? Teren jest ogrodzony i sie nie boje, ze ucieknie. Byla puszczana juz wiele razy, ale zawsze pod moim okiem. Jakos sie boje ja zostawic sama z innymi psiakami. Ta roznica wzrostu pomiedzy Bunia a innymi suniami jest baedzo duza. A wiadomo , ze male psiaki nie lubia duzych i zawsze na nie ujadaja. U mnie te najmniejsze sa najzadziorniejsze .... a w konfrontacji z Bunia nie mialyby najmniejszych szans...... Zdjecia biegajacej luzem Buni moze uda mi sie kiedys zrobic .... ona nigdy nawet na chwilke nie przystanie .... caly czas jest w ruchu ... chodzi , wacha ... glownie za zywoplotem wzdluz ogrodzenia..... Nie jest zainteresowana kontaktem z innymi suniami wtedy , wlasciwie niczym nie jest zainteresowana ..... Quote
kizimizi Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Marta to jak w domu będziesz to sprawdz prosze ile bo musze dodac to do 1 postu. Quote
kora78 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Zuzia czyli jak lata luzem to chodzi i wącha wciąż? a ile czasu tak sobie ma na to latanie? pół godz czy 4 godz? jakby biegała luzem dłużej to może by się gdzieś położyła. Może ma mało czasu i wszystko musi załatwić, wszystko wywąchać, psie sprawu pozałatwiać KIZI czy nie czas, by dzwonić do babki? już dawno po świętach jest ona miałą dzwonić, ale chyba z freancji? to sms jej wyślij Quote
marta0731 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 kizimizi napisał(a):Marta to jak w domu będziesz to sprawdz prosze ile bo musze dodac to do 1 postu. Bunia ma zapas 74zł Quote
marta0731 Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Doszła wpłata od Kizimizi+siostra 55zł I doszło 10zł..... tylko nie wiem od kogo... Papryczka czy Lucyfrecja? Quote
kizimizi Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 marta0731 napisał(a):Doszła wpłata od Kizimizi+siostra 55zł I doszło 10zł..... tylko nie wiem od kogo... Papryczka czy Lucyfrecja? najlepiej zapytaj na pm. Quote
zuziaM Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Dzisiaj byla u mnie pani doktor. Poprosilam ja o przyjazd do trzech psiakow : GABI, SEMIRA i BUNI. Od kilku dni Bunia zaczela trzepac glowka i zajrzalam jej wczoraj do uszka. Niestety , nie znam sie na tym za bardzo. Ale wydawalo mi sie, ze uszka od siebie sie roznia wygladem. No i rzeczywiscie. W lewym uchu Bunia ma stan zapalny. Njaprawdopodobniej to to samo, co miala poprzednio ( jak sie nie myle w prawym uchu ). Dostala do zapuszczania masc ORIDERMYL - koszt 35,- zl Mam zapuszczac 2xdziennie przez 8 dni. Dzisiaj juz dostala. Koszt dojazdu pani doktor do Buni to - 8 zl. Bunia troszke byla wystraszona badaniem, ale byla grzeczna. Nie szarpala sie i nie probowala uciekac, ani nawet gryzc czy warczec. To naprawde grzeczna dziewczynka. Quote
kizimizi Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Oj bidulka. Wtedy miała ponoc grzybicę ale wet wyczyścił jej ucho czymś bakteriobójczym. A tych kropli co przywieźliśmy nie mozna już było zastosować? To ile Ci Zuziu wisimy, za wizytę i za całość? Quote
zuziaM Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Tamte sie skonczyly. Taka mala buteleczka wystarczyla na jedna kuracje tylko .... Tez myslalam, ze zostalo wiecej, ale dwa razy tylko jej zakropilam z tego, jak zauwazylam , ze trzepie glowka i ... koniec. Koszt 35 zl + 8 zl. Quote
zuziaM Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Acha ... grzybica ma tendencje nawrotowa, niestety ..... I trzeba sie liczyc z tym, ze tak juz co jakis czas bedzie. Moja sunia tez miala dawno temu. Kupilam jakis lek za 80 zl., bo mial byc skuteczny. I rzeczywiscie, dlugo byl spokoj .... ale wrocilo. Quote
kizimizi Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Dziewczyny z deklaracji jednorazowych zostało nam 74zł. Mamy tylko 290zł stałych czyli gdyby Buniek musiała zostać na następny miesiąc to musimy zabrać az 60zł i zostanie tylko 14. Kora jak kasa dla Bulinka stoi? Można z tych 50zł bazarkowych coś skubnąć na Buniaka? Bo z tego bazarku co robiłam więcej jak 20 sie nie uzbiera a potrzebujemy 43zł. W poniedz. będę dzwonic do Pani z Krakowa bo niestety ale mam niesprawny tel. i nie mogę ani dziś ani jutro. Kurcze jakby Buniek miała zostać to trzeba znów deklaracje zbierac i to conajmiej 50zł ... ach:( Quote
kora78 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 tak, można spokojnie od Buliego. Wiele kłopotów by odeszło, gdyby babka wreszcie powiedziała, że ją bierze za kilka dni. Ale trudno, ważne ze Bunia ma życie normalniejsze i z szansami A co wiadomo z ogłoszeniami wykupionymi? w pn kizi dzwonisz? to dobrze. Bo tydzień po świętach to bardzo długo Quote
kizimizi Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 To moze niech Marta przeleje Zuzi za ten lek 43 zł a ja jak z bazarku dojdą wpłaty to zostawię te 20parę złoty na Bulinka. Nie moge zadzwonic bo mam tel. rozwalony a nr mam tylko tam. Obawiam sie jednak ze ta Pani jest jeszcze w Francji bo taki mialą plan działania. Ogloszenia porobione, aktywowałam jej już jakiś czas temu. No ale cisza. Za to o julka co chwilę ktoś dzwoni ;) Oby teraz sie to uszko zagoiło ładnie i juz nie paprało. Ona w tym poprzednim uchu to sobie sama fest ranę wydrapała bo ją to tak swędzialo. Biedny pies męczył sie niewiadomo ile a wystarczyło wydać 30 pare złoty na krople i ich używać .... ach :( przecież wiadomo jak wrażliwe są uszy. Quote
kora78 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 taki popyt na jamniki?? woow nie przypuszczałąbym... to idę zmieniań na Bulim jak tam liczę to nie wiem,ile na weta pójdzie, jak też na te uszy to kasy z tym 20parę do Cioebie będzie na styk jeju kizi tylko niech ten nimer nie zginie na zawsze w tej komórce bo w czarnej d.. będziemy Quote
kizimizi Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 kora78 napisał(a):taki popyt na jamniki?? woow nie przypuszczałąbym... to idę zmieniań na Bulim jak tam liczę to nie wiem,ile na weta pójdzie, jak też na te uszy to kasy z tym 20parę do Cioebie będzie na styk jeju kizi tylko niech ten nimer nie zginie na zawsze w tej komórce bo w czarnej d.. będziemy Nie zginie an pewno. Tylko komorka musi ozyc. Quote
marta0731 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 marta0731 napisał(a): I doszło 10zł..... tylko nie wiem od kogo... Papryczka czy Lucyfrecja? Już wiem, od Papryczki, dzięki:) Quote
marta0731 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Buniaczek niech się kuruje A te 43zł Zuziu mam Ci wysłać od razu czy przy następnej wpłacie za hotel? Quote
kizimizi Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 marta0731 napisał(a): A te 43zł Zuziu mam Ci wysłać od razu czy przy następnej wpłacie za hotel? Marta ja jutro zadzwonie do PAni z Krakowa i dowiem sie co i jak. Chyba... Może na razie zaplać za krople bo mam nadzieje ze juz następnego miesiąca nie bedzie! Quote
Recommended Posts