kizimizi Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Ok Marta. To wejdz prosze na ta strone i kup ogłoszenie dla Buniczka. http://www.dogomania.pl/threads/181266-bazarek-OGA-OSZENIOWY-74-strony-jedyne-10zA-na-Suri-do-31-03 A tekst i foty moge wyslac ja. Quote
marta0731 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 No i dodam że Buniaczek pięknie wygląda na tym zdjęciu, taka "przytyta":) Zuzia dobrze gotuje:) Quote
kizimizi Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 do piatku sie nie wyjasnie sytuacja co z Buniakiem. Piatek to 26 a deklaracjke mamy do ktorego dnia miesiaca? Quote
marta0731 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Deklarację mamy do 27.III. (Zuzia liczy troszkę inaczej, ale już doszłam do reguły, po prostu zawsze od 28 do 27 każdego miesiąca, nieważne ile miesiąc ma dni, w styczniu byłyśmy za to do przodu, w lutym jesteśmy do tyłu, a w marcu znów będziemy do przodu). Quote
zuziaM Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Dziewczyny, sprawdzcie ten dom bardzo dokladnie ..... pilnowanie psow przez pracownikow podczas wyjazdow .... mnie to zupelnie nie pasuje do Buni..... Decyzje Wy podejmiecie, ale Bunia jest specyficznym psiakim ..... ona musi miec swojego opiekuna przy sobie non stop .... Takie czeste rozlaki nie wplyna na Bunie dobrze. Ona sie boi obcych i jest nieufna. Nabiera zaufania po naprawde dlugim czasie ...... i stale jest gotowa dfo ucieczki, kiedy tylko poczuje zagrozenie. Kilka dni temu Bunia mi sie wypiela na spacerze ze smyczy. Nie udalo mi sie jej zlapac ...... wiec szlam za nia starajac sie nie oddalac za bardzo. Zadne nawolywania nie skutkowaly ..... Bunia szla przed siebie, ogladajac sie tylko na mnie zebym sie za bardzo nie zblizyla. Na szczescie szla w kierunku domu .... podeszla do bramy i czekala .... wesla, kiedy otworzylam. Bunia zna juz okolice i mnie .... a w nowym miejscu, kiedy nie bedzie znala ani terenu, ani opiekuna ..... a opiekunowie beda sie zmieniali ...... Quote
marta0731 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Czyli nie jest zbyt różowo... :shake: Tak Kizi będę zamawiać te ogłoszenia, już zaglądam na tamten wątek Quote
kora78 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 kilka dni temu? ona ma na obroży napisany nr kom do Ciebie Zuziu jakby co? Quote
zuziaM Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Numer telefonu ma zapisany, ale .... ona i tak do nikogo nie podejdzie w razie gdyby uciekla ..... Kupilam swoim wszystkim takim niepewnym psiakom obroze czerwone, gdzie grubo napisany na czarno moj numer telefonu. Ja juz nawet smyczom nie wierze .... juz w dwoch mi sie ulamaly karabinczyki. Teraz kupilam dlugie linki i maja porzadne zaczepy zrobione. Przynajmniej pewnosc, ze one nie puszcza. Quote
kora78 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 a jak ona się wypięłą. urwałą karabinek? taka silna ciągnie? czy jakoś przypadkiem, niedomknięty był i cyk i już? jak nawet blisko byłą to na wołąnie nie reagowała? źle,że nie chce wracać do nogi, bardzo źle... a puszczałąś ją już w ogrodzie luzem ze swoimi sukami? i tam jak wraca? ale wynika,że nie puszczałaś? Quote
kizimizi Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 no i znow neidobre wiesci. Powiesze sie dzis! Tez mi sie te wyjazdy nei podobają. A jak bys to ocenilą z swojego doswiadczenie -ile potrzebuje zeby sie pewnie poczuc, zaklimatyzowac i oswoic nawet gdyby ktos nowy przyszedł? 2-3 miesiace? Marta kupilas jej te ogloszenia? to wazne. Quote
zuziaM Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Mysle, ze gdyby byla non stop ze swoja pania, to miesiac by jej wystarczyl..... Bunia reaguje na swoje imie, na zawolanie niestety nie ..... oglada sie, ale nie podchodzi. Do swojego kojca wraca sama, kiedy jest w ogrodzie. Ale nie zostawiam jej nigdy samej luzem. Boje sie, czy jednak ten instynkt i przyzwyczajenie ( z calego poprzedniego zycia ) do wolnego zycia , nie posunie jej do checi uciekania. Zreszta nie wiem, czy mam racje ....... Moze byc jednak zupelnie inaczej. Bunoia czuje sie tu jednak juz bezpieczna, ma sporo dobrego jedzenia ...... Nawet jesli by sie oddalila, to jest naprawde duza szansa, ze wroci .... kiedy zglodnieje ..... Ona byla najprawdopodobniej dziko zyjaca psinka....... i dla niej zawsze najwazniejszy bedzie pokarm .... Bedzie wracala i trzymala sie miejsca, gdzie go bedzie miala..... Quote
kizimizi Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 mowisz miesiac-dwa na oswojenie sie? To wazne bo gdy bede z Pania rozmawiała moge powiedzieć ze adopcja dopiero gdy znajdzie te 2 miesiace na spedzenie czasu z psem i oswojenie go. Mow Zuziu co jeszcze myślisz. Quote
kora78 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Zuzia napisałą miesiąc nie dodawaj drugiego ciotka :) Zuzia, czyli puszczasz ją w ogrodzie? codziennie? ile razy już biegała? i to było króko i tylko lataą i wąchałą, czy na tyle,by się zrelaskować i spać w słoneczku? Quote
kizimizi Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 miesiac moze byc za malo. Wole zalozyc ze do 2. Nie wiadomo jak tam Bunia bedzie sie czuc. Do Zuzi pojechała niemal, że prosto ze schronu. Tu bedzie już jako w nowym miejscu. Nowym normalnym. No i Pani nie bedzie poswiecac jej tyle uwagi co Zuzuia swoim psom bo ona pracuje i nie krząta sie całymi dniami po ogrodzie.Lepiej żeby na samym początku siedziałą z nią dlużej. W tym tyg. ma dzwonić i mowic jak ten wyjazd załatwi. Quote
kora78 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Zuzia chyba lepiej zna Bunię i jak pisze, że miesiąc to po co to naciągać? Ale pani ma tylko 2 psy, a Zuzia 30 Quote
kizimizi Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Ale Pani pracuje a nie chodzi po ogrodzi cały dzien. Zuzia moze i nie poswieca kazdemu tyle samo czasu ale nawet jesli jest gdzies obok to aj pozostałe psy widza, wiedza ze jest. A Buniek bedzie msuiala z Bartkeim sobie sama siedziec parę godzin zanim babeczka wróci. Zresztą ja wolę zeby posiedziałą z nia 6 tyg. a nie 4. Wiecej na pewno nei zaszkodzi a mniej moze. Nie chciałąbym tel. "Proszę Pani pies uciekł jak mnie nie było". Quote
kora78 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 no tak, Zuzie psy często widzą, ale wcale się nimi więcej nie zajmuje, niż pracujący właściciel dwóch psów. Doba jest poprostu za krótka. Bunia lubi siedzieć sobie w ogrodzie i się opalać przecież. Ona człowieka polubi chyba dopiero za rok, albo i nigdy, jest takim outseiderem. tak, 6 tyg może być, ale nie przeginaj do ośmiu, z czterech. Chodzi o to, by się przyzwyczaiła też do tych ludzi, któzy będą ją karmić, gdy babka wyjedzie. Quote
kizimizi Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 no to czekamy na to co Pani powie. Wychodzi na to ze lepiej by bylo zeby pojechala an swieta do córki i po powrocie Buniaczka jej dowieść niz teraz na okres świąt ją adoptować na 2 tyg. CZekam az zadzwoni na pewno dam znac. Quote
marta0731 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Wysłałam dziś przelew 10zł na ogłoszenia Kizimizi wyślij co trzeba (foty i tekst) na maila zuzia_911@wp.pl Teraz stan Buńkowego konta w sensie nadpłaty to 40zł Quote
kizimizi Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 [quote name='marta0731']Wysłałam dziś przelew 10zł na ogłoszenia Kizimizi wyślij co trzeba (foty i tekst) na maila zuzia_911@wp.pl Teraz stan Buńkowego konta w sensie nadpłaty to 40zł ok. zajme sie tym. Quote
zuziaM Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Bunia kiedy jest luzem w ogrodzie tylko chodzi i wacha .... nie kladzie sie zeby wypoczywac w sloncu..... I nie przychodzi na zawolanie .... dopiero smakolyk i zwabienie do kojca ja zaprowadza. Jest wtedy caly czas pod moim okiem. To w ogole przedziwna psina. Niby juz oswojona, a wciaz niepewna .... wciaz czegos szukajaca, wciaz wystraszona .... Ona musi miec poswiecone naprawde duzo czsu, zeby zaakceptowac czlowieka. Quote
kora78 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Chodzi i wącha... Ma taki szeroki krajobtaz przed sobą, a nie tylko kraty boksu naprzeciwko :) Ile razy już tak wędrowała? Codziennie ją puszczać możesz? Ja o to proszę :) Quote
zuziaM Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Sama chodzi tak dwa razy dziennie, przed jedzeniem....... Kiedy juz je uszykuje, to wtedy za zapachem maszeruje do siebie. Quote
Recommended Posts