Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tylko ta "dwójka" w kojcu...:oops: Oj musiała naprawdę długo w schronie siedzieć, że tak nauczona:roll:
To by trzeba było teraz do oporu latać z nią na te spacery i jak wreszcie zrobi to chwalić, ale to pewnie mało realne.....

Posted

Z Buni juz naprawde wspaniala kompanka do spacerow .... no moze troche powolna sie zrobila, bo wszystko musi wywachac i zatrzymuje sie co pare krokow .... trzeba na nia czekac.
Kochana dziewczynka, ale dalej tylko siusiu na spacerkach robi ....

Posted

Oj, tak.
Co prawda jeszcze nie wychodzi z budki, kiedy jej mowie : chodz , idziemy na spacerek, ale kiedy odchodze od budy i ide w kierunku furtki, to wychodzi z budki i daje sobie przypiac grzecznie smyczke.
dzisiaj nawet chodzila sobie po swoim kojcu, kiedy przygotowywalam kojec sasiedni dla nowej suni, ktora przyjedzie w sobote.
Normalnie do tej pory zawsze sie chowala do budy, kiedy bylam w poblizu niej.

Posted

Ojej Zuziu, nawet nie wiesz jak mi przykro będzie was rozdzielic. Buniek Cie tak pokochała (na swój psi sposób), ze rozłąka z Toba będzie dla niej bardzo trudna. Tak szczerze powiedziawszy to ty jestes najlepszą rzeczą ( a właściwie osobą), jaka ja w życiu spotkała!
Ty jej pokazałaś, ze moze byc inaczej, że możebyć dobrze, ze ona też na to zasługuje!

I przyjdzie czas na rozłąkę, eh ...

Posted

Dziekuje za mile slowa.
Bunia naprawde sie bardzo zmienila.
Wlasnie przed chwilka musialam isc do psiakow, bo jeden mi lobuz zaczal sciagac kocyk z ogrodzenia ( a powioesilam je dzisiaj, bo ladna pogoda, wiec niech sie wywietrza ) i Bunia jak mnie zobaczyla to od razu zeskoczyla z budki i przybiegla pod furtke.
Ja wiedzialam, ze spacerki jej sie spodobaja.... teraz by stale chciala wychodzic.....

Posted

kizimizi napisał(a):

A powiedz mi jak z zapasem stoimy?

Zapas z zeszłego miesiąca to 54zł z tego co pamiętam jak we wcześniejszych postach liczyłam... Tylko w tym jest 10zł więcej od PapryczkiChili, bo wpłaciła więcej i pisałam jej że jak nie będziemy mieć braku w tym miesiącu to jej nie będę nękać za deklarację na ten miesiąc;) Czyli od niej wpłaty ze stałych w tym miesiącu nie liczymy

W tej chwili mam już na koncie wpłaty od: Calineczki - 30zł, Lucyfrecji - 10zł, Izzie - 20zł, oraz Olgi - 10zł

Dzięki ciotki!!!

Posted

Bunia wychodzi juz z budki, albo zeskakuje z budki na kazde zawolanie....
Zal mi niuni, bo pna zawsze mysli, ze na spacerek pojdzie .... ale niestety.....
Ale juz sie przymierzam do puszczania Buni samej do ogrodu.
Najpierw bede musiala niestety moje suki, a przynajmniej dwie, zamykac na ten czas w domu.
Bunia jest dosc duza i o ile one toleruja takie mniejsze i rowne sobie, to nie wiem, jak sie beda zachowywaly w stosunku do Buni.
Ale bede oczywiscie w poblizu i zawsze mozna interweniowac.
Bunia moze nie wyglada na agresorke, ale nie wiem, czy widzialyscie kiedys ja szczekajaca ..... Wyglada bardzo groznie , a glos ma niesamowicie glosny i mozna sie wystraszyc.... a szczeka czesto wlasnie, gdy moje suki albo inne puszczone luzem psiaki, w poblizu kojcow sie kreca.