marta0731 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Po moich skrupulatnych przeliczeniach;) na Buńkowym koncie zostało 44zł Quote
zuziaM Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 1 lutego wplynely pieniazki za pobyt Buni - 350,- zl za okres : 28.01 - 27.02.2010 Bunia dzisiaj odmowila podania uszka do zakropienia ....... sprobuje ok. 14-tej, jak zaniose obiadek. Wtedy z pewnoscia wyjdzie jesc. No daje sie glaskac w budce i nie cofa sie nawet, ale jak tylko buteleczke z kroplami wkladam do srodka, to zaraz glowe odwraca..... Ale wczoraj jej porzadnie zajrzalam do srodka uszka i naprwde wyglada to ladnie.... nie ma przebarwien, zaczerwienienia ...... Quote
kora78 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 460zł wpłat i 94 za bazarek = 554zł od tego odjąć 50 za leczenie i 50 za transport = 100 wychodzi 454 plus dojdzie 10zlł od ani z transportu, bo zostało paliwo. minus 350zł opłąta za hotel = nie licząc 10zl od ani = 104zł marta za dużo odjęłaś w obliczeniach tych wydatków na trans. bo wyszło o 50zł na plusie przecież w porównaniu do tego, co jest w poście kizi. bo jest napisane wydatki- trans 100zł a w sumie kosztował on nas 50zł Quote
kizimizi Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Kora ty zle liczysz. Super, ze uszko Buńka sie tak dobrze goi. Ja to tak już swędziało że sobie aż ranę od drapanie zrobila bidulka ... Quote
marta0731 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Jest policzone przeze mnie dobrze Wiem ile mi wpłynęło na konto i wiem ile wydałam Transport Ani faktycznie kosztował 100zł ale za to w jednorazowych wpłatach masz Kora dopisane 50zł od Leni na ten transport Jeśli za transport wyszło jednak 90zł - to jak Ania odda 10zł to stan konta Buni będzie wynosił 54zł W tej chwili jest 44zł :) Quote
kora78 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 ahaa to przez to, że już wliczone w jednorazowych te 50zł to się ich nie odejmuje od stóy za trans... już kumam dziewczyny, kiedy ruszamy z ogłoszeniami? czas płynie Quote
kora78 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 co tam u buńki? jutro zuzi napisz co u niej :) po porannym karmieniu i spacerku Quote
kizimizi Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Zuziu umowę Ci wysłałam we wtorek. Jak buniek? Quote
zuziaM Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Jeszcze nie doszla do dzisiaj... ale dojdzie. dziekuje. Bunia robi sie coraz fajniejsza. Chociaz jeszcze stale nieufna, niestety. Czasami nawet , jak je a ja jestem w kojcu, to chociaz jedna lapka stoi w budzie .... wyciagnieta taka do miseczki .... zeby jak najszybciej sie schowac..... ale tak nie zawsze jest. I juz nie zabiera pysia, kiedy ja glaszcze, jak siedzi w budce, czy jak idziemy na spacerek. Jeszcze chodzimy tylko po ogrodzie, bo za ogrodzeniem za duze tereny odkryte. Quote
kizimizi Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 to fajnie, na prawde serce rośnie jak sie to czyta! Quote
marta0731 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 A jak niuńka się do innych psów zachowuje? Czy jeszcze nie ma z nimi kontaktu...? Quote
zuziaM Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 dzisiaj Bunia nie chciala isc na spacer .... czasem sie to jej zdarza. Nie mam zielonego pojecia, co to powoduje, ze czasami jest ufniejsza o niebo od czasu, kiedy przyjechala.... a czasem sie znow wycofuje i nie chce wyjsc do mnie.... A ja nie chce jej na sile z budy wyciagac.... Ale na obiadek wyszla z budki od razu i nie czekala nawet z rozpoczeciem jedzenia, az wyjdwe, ale zaraz zaczela jesc. Jest taka bardzo zmienna.... Moze to zimno na dworze ... no nie wiem zupelnie.... Quote
zuziaM Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Na moje sunie zupelnie nie reaguje..... One ida obok niej ciekawe, a ona ich nie zauwaza.... Nie mysle, zeby tak szybko sie przekonala i zaczela sie zachowywac z pelna ufnoscia. Trzeba zawsze bardzo ostroznie i powoli sie z nia obchodzic. Jest naprawde lekliwa. Quote
marta0731 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 :( Oj żeby się nie okazało, że tylko i wyłącznie miska ją interesuje, że nic innego już nie jest ważne:-( Quote
kora78 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 no ale teraz tak jest niestety, jak widać :( ale nie będzie tak wiecznie! niech się najada do syta, z nikim nie musi konkurować o miskę. teraz ma pożywne jedzonko, ciałka nabierze- żeby mieć więcej siły do ciągnięcia na smyczy ;D niech je ile wlezie chudzina i niech szybko się oswaja,bo domu trzeba jej szukać. Buńka! nie będziemy wiecznie czekać ! biez się za siebie dziewczyno i oswajaj się! Quote
marta0731 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Żeby to "szybko" było realne to musiałaby być gdzieś na DT, non stop z człowiekiem............. Buńko bądź dzielna i uwierz w nas.............. ludzi............... Quote
kizimizi Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 Tak Buniek taki właśnie ejst. Miseczka i zarełko jest super! NAwet ogonem macha i popiskuje ze szczęścia żeby jej dać. Ale do ludzi już mniej chętnie ... U mnie na spacerach na psy też w ogóle nie reagowała: ani strach ani zaintereswoanie. Kompletna zlewka:( Ja sie tego bardzo boję, ze ona taka zamknieta juz zostanie:( Quote
xmartix Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 no ale ewidentnie służy jej nie mieszkanie tylko podwórko, tzn że człowiek nie miesza się tak bardzo w jej sprawy.. najlepszy dom z ogrodem byłby dla niej.. Quote
kizimizi Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 Marta pisze tu bo nie moge sie z Toba nigdy zgadac. Ja mam wasz kaganiec (dosć spory) i mam dla was lek w sprayu na ugryzienia. Moze przyda sie teraz przy Dobrocinie? Quote
kizimizi Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 A dla Buniaczka takie życie byłoby najlepsze. To nie jest pies pieszczoch, pewnie nigdy nie byl i już nie będzie ... Wlasna budka, pełna miska i moze jakieś psie towarzystwo bylyby idealne. Quote
xmartix Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Kizi no one dzisiaj tam pojechały (Demi itp.) kurcze, pisałaś już na innym wątku o tym ale jakoś to ominęłam, to zróbmy tak że ja odbiorę to od Ciebie dzisiaj albo jutro, będziesz we wro? Quote
calineczka000 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Dziewczyny widzę że cały czas 5 dych brakuje dla Buni co miesiąc - to aktualne? Jeśli tak to ja może jeszcze dyszkę wygrzebię, przepiszcie mnie na stałą deklarację na 30 zł. Tylko nie wiem czy to 10 teraz jeszcze dopłacić za luty czy dopiero od następnego miesiąca? Jak się patrzy na te fotki i czyta to serce mięknie! ;) Puszczę linka w świat, może inni też zmiękną :) Quote
kora78 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 dziękujemy ślicznie!! teraz już do 27 lutego jest zapłacone. wiadomo, że zawsze im więcej kasy, tym lepiej, bo spokój na duszy i brak zmartwień, co to będzie za miesiąc,albo w razie choroby, transportu do domu stałęgo, itp ślij, ślij gdzie się da :) dziękujemy calineczka :) Quote
Recommended Posts