agata51 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Już widzę. I nacieszyć się nie mogę! Buniaku, jak dobrze, że chociaż tobie dobrego domku życzyć nie muszę. Dobrego roku tylko życzę. Quote
kora78 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 zuziam, wyslalam dane do czipa dla buni, twoje dane. adres i tel. bo nie zmienialas danych w czipie buni u weta, w komputerze, prawda? odgrzebalam tez umowy, wysle poczta. Quote
zuziaM Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Oj, dzieki ! Rzeczywiscie nie pomyslalam o tym zupelnie. No i czekam wiec na umowe ... i Bunia wreszcie bedzie moja.... tak zupelnie ! Pozdrawiamy ! bazarek : LEGOWISKA PLSTIKOWE ... polecam, bo super w utrzymaniu czystosci Quote
kora78 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 no wlasnie. czemu ds nie dbaja o to? 60 wydanych psow i wiem, ze prawie nikt tego nie pozmienial. pies ucieknie i bedzie wtedy placz. ojj domki, domki... pakuje papiery, jak bede wysylala z baarku ,to wysle do Ciebie. jutro chyba. albo w sobote. odeslesz mi podpisana umowe o ds, ok? ja sie podpisze : z upowaznienia. bo kizi jest wlascicielka. Quote
zuziaM Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 OK, odesle podpisana. Bunia mialaby uciekac ?????? No cos Ty ! W zyciu ! Ona nas kocha i nie rusza sie od nas na krok. Jak sie zrobi cieplej, to mąż bedzie ja zabieral na spacery. Kiedys, jak jeszcze siedziala w kojcu, to chodzila, ale odkad juz nie jest zamykana w kojcu, to ma stale wolnosc i bez spacerow. Quote
kora78 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 no wiesz, licho nie spi. moze uciec, moze ja ktos ukrasc, moze bedzie wojna, bomba wybuchnie, ona sie wystraszy i ucieknie. wiele scenariuszy widzialam juz na dogo. jak dali czipa za darmo, to trzeba korzystac z tego dobrodziejstwa :) a co u Buni? mokro macie, jak my teraz, ciapę? Bunia w budzie woli lezec? Quote
zuziaM Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Mokro .... roztopy na calego. W kilku kojcach nawet woda stoi i musialam psiaki poprzenosic. mam nadzieje, ze szybko odmarznie i powsiąka. Bunia jest cwana i jak tylko otworze kojec Emki, ktora ma duza wysoka bude, to zaraz sie do niej pakuje. W nocy idzie do swojej, ktora stoi obok kojcow. Cala noc sobie w niej spi i dopiero rano, kiedy ja ide na spacery z psiakami, to wychodzi mnie witac. Ale sie zawsze cieszy ! Na razie nowych guzow nie widac, macam brzuszek czesto. I mam nadzieje, ze juz ich nie bedzie. Quote
marta0731 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Trzymam gorąco kciuki, za zdrowie Buniaczka No i żeby było sucho, bo nie wszystkie psiaki lubią pływać :D Pozdrawiam Zuzię i Bunię serdecznie!!! Quote
wykrywka Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Cieszę się stabilizacją życiową Buni :loveu: Quote
kizimizi Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 [quote name='wykrywka']Cieszę się stabilizacją życiową Buni :loveu:[/QUOTE] podpisuje sie :) Quote
zuziaM Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 kora78 napisał(a):pakuje papiery, jak bede wysylala z baarku ,to wysle do Ciebie. jutro chyba. albo w sobote. odeslesz mi podpisana umowe o ds, ok? ja sie podpisze : z upowaznienia. bo kizi jest wlascicielka. Dawno temu ten post byl, a nadal umowa nie doszla. Byla wyslana ? Moze zaginela ? Quote
kora78 Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 nie wyslalam. zawsze na cito lece na poczte z bazarkami. dzis tez bylam. problem w tym,ze musze umowe wydrukowac. musze sobie naszykowac chyba wczesniej, duzo wczesniej i z gotowym leciec. ale mam to ciagle w pamieci. kiedys wreszcie wysle ;P wtedy tu napisze. Quote
marta0731 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 kora78 napisał(a):nie wyslalam. zawsze na cito lece na poczte z bazarkami. dzis tez bylam. problem w tym,ze musze umowe wydrukowac. musze sobie naszykowac chyba wczesniej, duzo wczesniej i z gotowym leciec. ale mam to ciagle w pamieci. kiedys wreszcie wysle ;P wtedy tu napisze. Oj Kora...:mad: To Tobie jest potrzebne, spręż się Mizianko dla Buni:loveu: Quote
kora78 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 mnie nie ;) bunia nie byla na mnie. wysylam w pon cos tam, wezcie mi w niedz przypomnijcie, noooo a w schronie juz 3 tyg nie bylam i na razie chyba nie jade. Quote
marta0731 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 kora78 napisał(a): a w schronie juz 3 tyg nie bylam i na razie chyba nie jade. Kora ja Cię nie poznaję... Nie mów że jelitówka aż tak Cie wykończyła:evil_lol::shake:;) Ale Ty się upominałaś żeby papiery załatwić:eviltong: Quote
kora78 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 mialam faze, zeby to pozalatwiac, teraz ta faza mi odeszla, skoro zapominam o tym. zostaly jednostkowe przypadki tylko, wiekszosc zalatwilam, wiec mobilizacja slabsza. a ze nie jade na razie? nie chce mi sie, nie widze sensu tego jakos...:( chce dokonczyc stare sprawy, psy ktore zaczelam oglaszac, dla nich wszystko co potrzebne mam. nie chce nowych zaczynac. sama kijem rzeki nie cofne ;( Quote
marta0731 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 kora78 napisał(a): chce dokonczyc stare sprawy, psy ktore zaczelam oglaszac, dla nich wszystko co potrzebne mam. nie chce nowych zaczynac. sama kijem rzeki nie cofne ;( Kochana, masz Satrinę, i z daleka Kizi i mnie też czasem jak mocno potrzeba i mam możliwość... Byle nie do ogłoszeń, bo nie mam czasu, wiesz o tym:eviltong: A poza tym... co z tym Twoim artykułem w gazecie? Nikt się nie odezwał...? Może trzeba dać ogłoszenie, że szukasz wolontariatu? Jaki koszt? Może zapłacę ;) Wiem że wolontariuszy u nas brak, a potrzebni................... Przenosimy temat na wątek dolnośląski, tu jest Buniaczek:loveu: Quote
beataczl Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 i ja przesylam mizianka dla Buni.:loveu: mam nadzieje ze zdrowko dopisuje .:smile: czy Bunia dalej sie przyjazni z Sonia jak dawniej..? Quote
zuziaM Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Tak Beatko. Sonia poszla do adopcji i wrocila po 3 tygodniach ... i nadal sa wielkimi przyjaciolkami z Bunia. Nierozlaczne. Bunia coraz weswlsa ... dzisiaj pieknie i cieplutko, wiec wierzgala na nasze powitanie i wycalowuje mnie zawsze, kiedy sie tylko nachyle zeby cos tam przyziemi robic. No jest przeslodka !!!!! Quote
wykrywka Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Ciepełka i radości życzę Buni, bo miłość (Twoją :loveu:) już ma :multi:. Quote
kizimizi Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 Zuziu nagralabys kiedys filmik jakis jak bunia sie z wami wita czy zachowuje wogole. ja ją wciąż pamietam jak na km szła, byle dalej ode mnie. A czemu Sonia wrocila? Quote
kora78 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 swietny pomysl, prosimy o filmik buni z wami, bo my sobie tego wciaz nie wyobrazamy, bo nie widzialysmy jej takiej nigdy. bidna sonia :(((( Quote
zuziaM Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Zmienilam telefon i zupelnie nie potrafie sobie z filmami na nim poradzic ... nie wiem wiec, czy cos z tego bedzie. A moj mąż ma taki sam. A Sonia ..... wzieli Sonie, bo poznali ja kiedy ich corka przyjezdzala do mnie latem pomagac przy pieskach ... i zakochala sie w Soni. No i rodzice sie zgodzili. Ale mysle, ze chcieli jednak czego innego ... Sonia to bojusek i podczas 3 tygodniowego pobytu u nich nie zaufala im na tyle, zeby zachowywala sie tak, jak kazdy by chcial zeby zachowywal sie ich psiak ... No wiecie ... powitania skaczac, lizanie, wariactwa , spacerki i zabawy pileczka .... Soni potrzeba wiecej czasu zeby tego sie nauczyc . ... ona 5 lat byla na krotkim lancuchu .... Ale u nas czuje sie doskonale, jest wesola, pewna siebie .... Chyba woli byc w towarzystwie psich kolezanek i kolegow niz przy kominku w domu. Quote
kora78 Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 wyslane! zuziam, ty masz papiery buni ze schronu, prawda? taka 1 kartka. ja wyslalam to rozowe z safe animal. jest na kizi wypisane. nie na bartka. kizi, musisz tylko na pm podac zuzi swoj nr dowodu, zeby tam dopisala. ja wpisalam tylko nr pesel, a nr dowodu tez trzeba. podalam polski nr tel, ten co zawsze i maila na kizi-mizi@wp.pl buni wieku nie wpisalam, bo w sumie go nie pamietam, zuzia tam uzupelni. zuzia, uzupelnij, podpisz i mi 1 kopie umowy odeslij na adres z koperty. wyslalam poleconym,zeby nie zginelo. tam tez wsdzilam jedna naklejke z kodem kreskowym, to sobie w ksiazeczke zrowia buni wklej. to jej nr czip. zuzia, mam nadzieje,ze tylko aparat tel zmienialas, a nie nr ? bo na stary nr poszly dane do zmiany czipa, wtedy, kilka tyg temu zawiozlam do schronu. o ile mnie pamiec nie myli. p.s. a filmik aparatem? nie macie aparatu? to w takim razie prosimy, zeys zalatwila filmik z aparatu, jak ktos do was po psa przyjedzie, albo z psem. zazwyczaj ludzie chyba wtedy z aparatami jezdza, co? Quote
kora78 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 zuziam, czy papiery dotarly? mge juz awizo wywalac? Quote
Recommended Posts