Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kameralna napisał(a):
Jestem ciekawa tej wizyty. Czy ta pani daleko podróżuje? Hm... no i czy Azja ma duszę globtroterki?

Zabierz Azję w podroż życia.. pani dosadnie może z interpretowała tekst z banerka ;) hehe...

Nie wiemy jak daleko pani podróżuje. Przypuszczam, że są to np wakacje nad morze czy w góry, ale nie wypytywałam.

Posted

Info po wizycie przedadopcyjnej:

Wrazenia ogolne sa pozytywne, pani ma pewne przejsciowe prywatne klopoty, ktore jak twierdzi nie powinny miec wplywu na ewentualna przyszlosc Azji u niej ale jednak budza one watpliwosci. Poza tym Azja zostawalaby na 7 godz sama podczas gdy ona bylaby w pracy, zabieralaby ja tez na wyjazdy ze soba. Ma doswiadczenie jakies z psami bo miala psy wczesniej. Jest nauczycielka wiec istnieje mozliwosc tez (ja tak sobie pomyslalem) adopcji Azji dopiero gdy zaczna sie wakacje, mialaby wowczas wiecej czasu aby ja przyzwyczaic do nowego miejsca itd. Ogolnie jest swiadoma problemow jakie moga sie pojawic czyli zalatwianie sie w domu, nieszczenie, przuczenie psa do przychodzenia podczas spaceru itp. Potrzebne byloby rowniez wsparcie finansowe w transporcie oraz zalatwienie transportu w ogole.
Wszystkie uwagi i spostrzezenia Moniki, ktorej bardzo dziekuje z fatyge i poswiecony czas na wizyte, przekazalem do schroniska, jutro pani ma zadzwonic i wtedy schron podejmie decyzje o ewentualnej adocji Azji.

3mam kciuki, zeby wszystko poszlo dobrze.

Posted

R-oy napisał(a):
Info po wizycie przedadopcyjnej:

Wrazenia ogolne sa pozytywne, pani ma pewne przejsciowe prywatne klopoty, ktore jak twierdzi nie powinny miec wplywu na ewentualna przyszlosc Azji u niej ale jednak budza one watpliwosci. Poza tym Azja zostawalaby na 7 godz sama podczas gdy ona bylaby w pracy, zabieralaby ja tez na wyjazdy ze soba. Ma doswiadczenie jakies z psami bo miala psy wczesniej. Jest nauczycielka wiec istnieje mozliwosc tez (ja tak sobie pomyslalem) adopcji Azji dopiero gdy zaczna sie wakacje, mialaby wowczas wiecej czasu aby ja przyzwyczaic do nowego miejsca itd. Ogolnie jest swiadoma problemow jakie moga sie pojawic czyli zalatwianie sie w domu, nieszczenie, przuczenie psa do przychodzenia podczas spaceru itp. Potrzebne byloby rowniez wsparcie finansowe w transporcie oraz zalatwienie transportu w ogole.
Wszystkie uwagi i spostrzezenia Moniki, ktorej bardzo dziekuje z fatyge i poswiecony czas na wizyte, przekazalem do schroniska, jutro pani ma zadzwonic i wtedy schron podejmie decyzje o ewentualnej adocji Azji.

3mam kciuki, zeby wszystko poszlo dobrze.

No to czekamy na rozwój sprawy..... Czyli pod koniec czerwca by jechała jeśli nie będzie nic przeciw?

Posted

Azja jedzie już jutro i tu gorąca prośba do jej kibiców - Konin - Tychy to odcinek 340km plus powrót. będziemy wdzięczni za jakiekolwiek wpłaty na transport bo póki co skarbonka Azji pusta:((

jeśli ktoś chciałby ją wesprzeć proszę o dopisek: Azja, transport

Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Koninie

62-510 Konin, ul. Gajowa 7a

PKO BP 85 1020 2746 0000 3502 0017 0217

Posted

dobrze że na dogo mogę napisać, że się cieszę ze Azja znalazła dom;) bo baaardzo sie cieszę:) jak tylko będę miała coś na koncie wpłacę 25zł na transport

Posted

martka1982 napisał(a):
znalazła się osoba, która pojedzie z kierowcą więc Azja opuszcza schronisko jutro około 9 rano:)

Martka1982, potrzebna jest jeszcze kaska na transport Azji, Paulinki lub Malwinki?

Posted

aluzje brzmią zdecydowanie za poważnie - to są po prostu niewinne żarciki ;) prawda, clint? to teraz wszyscy będą przebierać nóżkami w oczekiwaniu na newsy. ciągle kciuki, żeby były dobre!

Posted

[quote name='Sabina02']Martka1982, potrzebna jest jeszcze kaska na transport Azji, Paulinki lub Malwinki?[/QUOTE]

oj tak,obydwa transporty wyniosły razem 500zl:( z czego mamy 200 od fanki z fb+25 od sylwii+40 -roy i monika +50 - caryca
zostało okolo 185zl

Posted

[quote name='martka1982']oj tak,obydwa transporty wyniosły razem 500zl:( z czego mamy 200 od fanki z fb+25 od sylwii+40 -roy i monika +50 - caryca
zostało okolo 185zl[/QUOTE]

Calej pozostalej kwoty nie dam rady przelac, ale przeleje 85 zl.

Posted

No i juz konkretniejsze wiesci z domu:

[QUOTE]witam się i zdaję relację :)

-Azja przyjechała dziś około 18 30, już się doczekać nie mogłam....nawet się bałam czy wypadku nie było albo czy ktoś sobie mojej suni nie upodobał ;)

-pożegnanie z panem Krzysiem (dziękuję za opiekę w trakcie podróży i za przywóz Azji) było dla niej trudne, drapała drzwi i po swojemu gadała (mruczy jak kot), zajęcie jej ciastkami trochę poprawiło sytuację

-Azja zwiedza całe mieszkanie, ale trzyma się mnie...chyba się boi nowego miejsca, gdzie idę tam i ona

-teraz jesteśmy po 1 spacerze.....w życiu nie miałam psa, który tak ładnie chodziłby na smyczy
Azja się nie szarpie, nie ucieka...no cud, miód i orzeszki

-na spacerze poznała suczkę z którą często będzie się bawić (schroniskową też psinę mojej mamy) po zabawie z nią jest bardziej rozluźniona, nie trzęsie się już

-ma apetyt, psuje powietrze i mruczy do siebie

-teraz śpi koło mnie

Ja jestem zakochana...mam nadzieję, że Azja też się przekona

Będę zdawała relację z naszej wspólnej adaptacji

Dziękuję wszystkim, dzięki którym jesteśmy razem
[/QUOTE]