Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

madika napisał(a):
dzieki za info!
ile placiliscie za dyplomy na miejscu? i rozumiem, ze w takim razie najlepiej w oba dni wystawiac psiaka w klasie championow? czy w pierwszy dzien w otwartej, a w drugi w championach?
i po ten championat to sie idzie po ocenie na ringu (a przed finalami) do ich sekretariatu, tak? kurcze, boje sie ze tam cos zmaszcze, a szkoda by bylo takiej wyprawy dalekiej nie wykorzystac do granic mozliwosci.

20 eu koszt championatu, chyba, że coś w tym roku podniosą. na razie nadal jest 20.
co do klasy - trudno mi powiedzieć, to już sama musisz dokonać wyboru. mogę ci sprawdzić stawki z ostatnich 2 lat.
dyplomy wyrabiają na miejscu, po ocenie, a przed finałami trzeba się wyrobić, bo po bis-ach wszyscy się zwijają.
sznureczki dają na ringu za cac, cacib, r.cacib. na ringu honorowym na wyborach bog - medale za bob,
pudło ma tylko dwie lokaty, czyli bog i r. bog i odpowiednio bis i r. bis. nie mają trzeciej lokaty.
poza tym ja się wybieram, jak co roku ;) więc służę pomocą na miejscu - jakbyś miała jakies problemy

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

narisowa napisał(a):
jeśli psiak ma jakikolwiek młodzieżowy championat - to tak:)
jeśli nie ma, to w myśl przepisów - nie
ale z nimi różnie bywa...;)

oj to chyba nam sie nie uda do tego czasu skonczyc zadnego ml. ch....nie mowiac o dyplomach. Najwyżej wybiorę sie jeszcze raz- do Oradei :evil_lol:

Posted

narisowa napisał(a):
20 eu koszt championatu, chyba, że coś w tym roku podniosą. na razie nadal jest 20.
co do klasy - trudno mi powiedzieć, to już sama musisz dokonać wyboru. mogę ci sprawdzić stawki z ostatnich 2 lat.
dyplomy wyrabiają na miejscu, po ocenie, a przed finałami trzeba się wyrobić, bo po bis-ach wszyscy się zwijają.
sznureczki dają na ringu za cac, cacib, r.cacib. na ringu honorowym na wyborach bog - medale za bob,
pudło ma tylko dwie lokaty, czyli bog i r. bog i odpowiednio bis i r. bis. nie mają trzeciej lokaty.
poza tym ja się wybieram, jak co roku ;) więc służę pomocą na miejscu - jakbyś miała jakies problemy

rozumiem, ze 20eruo za jeden championat? drogo :( chociaz przynajmniej odpadaja koszty przelewu jak na miejscu sie placi.
z tymi klasami to chodzi mi bardziej jak u nich w przepisach stoi - czy mozna wystawiac w klasie championow nie majac ich championatu (tzn. czy daja CACe w kl. championow, slyszalam ze w niektorych panstwach nie daja juz CACy w championach i tam moga tylko wystepowac championy danego kraju.). ale jezeli mozesz posprawdzac stawki to bardzo bym prosila - Australian Silky Terrier :loveu:
do szalu doprowadzaja mnie te sznureczki, juz na slowacji. placi sie ciezkie pieniadze za wystawe, a potem dostaje sie najdrozszy sznureczek swiata :evil_lol:

Posted

madika napisał(a):
rozumiem, ze 20eruo za jeden championat? drogo :( chociaz przynajmniej odpadaja koszty przelewu jak na miejscu sie placi.

do szalu doprowadzaja mnie te sznureczki, juz na slowacji. placi sie ciezkie pieniadze za wystawe, a potem dostaje sie najdrozszy sznureczek swiata :evil_lol:

czy ja wiem czy to drogo????? Znam droższe kraje :)

A ze sznureczka trzeba sie cieszyć! Są kraje gdzie nic nawet na pudle nie dostaniesz.....

Posted

ale sa tez tansze ;) a dla biednej studentki kazdy grosz sie liczy ;)

alez ja sie ciesze ze sznureczkow! to taki zart - mama zawsze sie ze mnie smieje, ze przywoze ze soba najdrozsze sznureczki swiata (w kontekcie, ze np. za 5cm sznureczka place 40euro plus dojazd :D).
no ale... zawsze lepiej dostac 'tylko' sznureczek, niz wracac z pustymi rekami. chociaz troche szkoda, ze nie maja jakichs jednolitych zasad, co do tych nagrod wstawowych.

Posted

Ventora napisał(a):
Wybieram się na te 2 wystawy ;) Macie może namiary na nocleg??

ja jak co roku w acas będe rezerwować noclegi, ale nie każdemu odpowiadają "psie budki" ;)

• 4 weeks later...
Posted

Przestudiowalam strone ich Zwiazku i nie wiem czy dobrze zrozumialam.

Championa Rumunii mozna zrobic majac juz championat i zdobywajac CACIBa.
Nie maja Grand Championa.
Na Championa Rumunii Cum Laudae potrzeba 3 razy wygrac w klasie championow z czego jeden na CACIBowce albo klubowce, ale wtedy trzeba tez BoBa zgarnac.

Tak?

Posted

Jeśli masz Ch.Polski to żeby szybko zdobyć Ch.Rumunii musisz zdobyć CACIB .
Jeśli drugiego dnia zdobędziesz też CACIB to masz Ch. Cum Laudae czyli taki ich ni grand .
kamil

Posted

minagro napisał(a):
Jeśli masz Ch.Polski to żeby szybko zdobyć Ch.Rumunii musisz zdobyć CACIB .
Jeśli drugiego dnia zdobędziesz też CACIB to masz Ch. Cum Laudae czyli taki ich ni grand .
kamil

w ub. roku tak było w satu mare ;)
na stronie rzeczywiście mają podane inne informacje dot. cum laudae, ale widać że teoria sobie, a praktyka sobie ;)

Posted

AnkaW napisał(a):
A czy zgłaszając w pierwszym terminie można zapłacić na miejscu? Czy płaci się drożej?

w ub. roku i dwa lata temu zgłaszając w pierwszym terminie, a płacąc na wystawie była niższa stawka :)
ale możesz do nich napisać i się upewnić, czy i w tym roku tak będzie.

Posted

narisowa napisał(a):
w ub. roku tak było w satu mare ;)
na stronie rzeczywiście mają podane inne informacje dot. cum laudae, ale widać że teoria sobie, a praktyka sobie ;)

dzieki :)
no wlasnie o to mi chodzilo, ze na stronie nie ma wyszczegolnionej takiej mozliwosci przy cum laudae a tutaj bylo napisane co innego. widac rumunia to juz obyczaje wschodnie :evil_lol:

my dzis oplaceni. placilam przelewem pocztowym, zaraz wysylam im zgloszenie. i trzeba trzymac kciuki, zeby sie udalo za jednym zamachem oba championaty zrobic :loveu:

Posted

dostaliscie potwierdzenie mailem po zgloszeniu psa przez ten ich super formularz?

ja zglaszalam 22.02 i nie dostalam, wiec dzisiaj im napisalam maila, ale boje sie, ze bede musiala tam dzwonic i nie wiem po jakiemu probowac sie z nimi dogadac :shake: