Jump to content
Dogomania

Pucek (Frędzelek)- to niemozliwe,ale..wrócił do swojego domu!!!!

Recommended Posts

Posted

Yup, nawet jesli były przymiarki do zostawienia Pucka u Randy, to nie jest najważniejsze...Pomyśl,gdyby to był Twój pies,który spedził z Tobą 6 lat zycia,którego wyciągnęłas ze schroniska...
Na miejscu Pani Pucka-Frędzelka tez bardzo chciałabym odzyskac Pucusia..
Skoro już wiemy,to co wiemy,naprawde bardzo niefajne byłoby zatajenie informacji o Pucku.Wszelkie mozliwe zasady bezpieczeństwa zostały zachowane,pani został najpierw poproszona o wyjasnienie okolicznosci zaginięcia psów...
Wyglada na to,że jest w porządku..
Chyba my sie bardziej przejmujemy niż Puc...czyli Frędzel :)

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i Pucio już w domu. Ucieszył się bardzo ze swoich Państwa i ze starych kątów. Zmaniony był biedaczysko. Ludzie ciepli i zostawiłam go z przekonaniem, że mu tam dobrze; choć mi osobiście szkoda, szkoda. Mam nadzieję, że jego Pańcia zaloguje się na dogo i napisze tu jak tam Pucio się miewa.Zapytałam też czy nie mogliby wziąć jakiegoś pieska w potrzebie i pomóc mu na zasadzie jak zaopiekowaliśmy się ich Pucem - czekam na odpowiedź.

Posted

nom, oby więcej takich ludzi! a jak Państwo? cieszyli się na jego widok? a Puckowi Frędzelkowi życzę szybkiej reklimatyzacji:)
a będzie w domku czy na podwórku mieszkał?

Posted

Państwo-mama, tato, córka - bardzo się ucieszyli, Puc na pewno będzie w domu jak zimno, a jak ciepło to pewnie będzie zależało jak wyjdzie, czy jemu będzie się chciało. On i tak, pomimo, ze miał bude to do domu kursował. Naprawdę mam poczucie, ze to dobry, ciepły dom, po ludziach dużo widać...

Posted

Chciałabym podziękować wszystkim, a szczególnie Pani, która przygarnęła Frędzla Pucusia i uratowała mu życie. Dziękuje w imieniu swoim, moich Rodziców i Dziadków. Powiem szczerze, że ta historia zmieniła coś we mnie i w tym jak patrzę na świat. Podziwiam wszystkich Was za to ile zrobiliście i ile jeszcze zrobicie dla naszych zwierzaków. Dlatego też ja również staram się pomóc. Nie wiem kiedy uda nam sie namówić dziadka na drugiego psa, bo to naprawdę długi proces tzw. "małych kroczków", ale póki co chcemy pomoc w każdy inny sposób. Może nie mamy za wiele pieniedzy, ale za to mamy całe mnóstwo pomysłów. Póki co szukamy domu dla pewnej suczki owczarka niemieckiego, założyłam o Niej nowy temat. Bazarki to też świetny pomysł i oczywiście zbiorę sie w sobie, zrobie porządki i zacznę zarabiać na nasze psiaki :)
A co do Frędzelka Pucka ma się świetnie, właśnie leży koło mnie na kocyku i wszystkie Was serdecznie pozdrawia i całuje. Oczywiście też tęskni bo jest za kim :)

Posted

[quote name='fona']Ewix, witamy na dogo ;=]

Randa, to teraz mozesz sie porzadnie i usmiechem wyspac ;-][/QUOTE]
No i spałam spokojnie.
Ewix, masz mój telefon i jak coś trzeba to dzwoń.I podrzuć tu link do wątku tego owczarka,będziemy pomagać.A dziadka pozdrawiamy, niech się tak strasznie nie opiera.Żeby tak wszystkie wątki sie kończyły...

Posted

Siedzę i ryczę,odezwały się pozytywne uczucia.Łzy szczęścia i głębokiego wzruszenia.Niesamowita historia.
Randa,jesteś wspaniała,wrażliwa,kochana,dziękuję za Frędzelka - Pucka.

Witaj Ewix,cieszymy się,że jesteś :multi:

Posted

Ewix, Pipi jest tą Panią o której wspominałam, jak byłam u Was. Zajrzyj na watek jej psów (A Pipi podeślij link do swego wątku, bo ja nie umiem), na którejś stronie sa aktualne zdjecia piesków, sa małe sunie, wszystkie wysterylizowane, może naciągniesz na którąś dziadków.
A co do tych wątków, to jest jakiś watek pt. problemy z awatarem, syganaturą, itp. i tam można napisać do moderatora jaki jest problem, w tym niestety nie pomogę.

Posted

Już jestem w stałym kontakcie z Pipi, dziękuję za namiary :) Już mi się udało też zaradzić usterkom technicznym :)) jutro chcę sie zapisać do TOZu, mam nadzieję, że dzięki temu będę mogła więcej :)
A w sprawie Pucka, ma się świetnie i postanowił, że moje łózko to teraz jego łóżko i tak jak zeszłej nocy chodził za mna wszędzie tak teraz niedawno wróciliśmy z wieczornego spaceru i wpadł swoim mokrym ciałkiem na moje łóżko i sobie leży :) tak wiec myślę że mu dobrze :) Nawyki jedzeniowe widze, że mu się nie zmieniły. Wątróbka i parówki - tak, konserwa z łopatką i puszka pieskiego jedzonka - nie, sucha karma - zcasami i zależy jaki kształt hehe :))

Posted

Wiesz Ewix,Pucek od razu wiedział do czego słuzy łóżko...nie zyczył sobie spać gdzie indziej-tylko łóżko wchodziło w grę..
U Randy jest teraz nudno,Pucek-Frędzelek był najaktywniejszy we wszczynaniu alarmu z byle powodu,
udowadnianiu,że to właśnie On najbardziej się stęsknił za Randą,przepychaniu sie przed inne psy..
Żebrak tez z Niego świetny..
Z jedzeniem nie wybredzał,ale jak przyszedł to był wygłodzony..
Prześmieszny z niego psiak..

Posted

Jakie miłe wieści! Pucio znowu rządzi! U mnie rzeczywiście trochę pusto się zrobiło , no i spokojniej. Ale to nie tak, że nie mam wszczynacza alarmu, bo 12-letnie Vińka ze schronu dba o to, zeby zbyt cicho nie było.Razem z Puckiem-Frędzlem rano przyprawiali mnie o zawrót głowy-Pucia aktywność skierowana była na Miśka, a Vińki-na Simonę.Teraz Misiek ma spokój, w przyszłym tygodniu jedzie na zdjecie i zobaczymy.

Posted

No nie, Pucek wygląda odlotowo!!!
A jak się mają sprawy finansów za operację Pucka? Ile zostało długu do uregulowania? Trzeba nam - cioteczkom przypomnieć, żebyśmy wiedziały ile trzeba jeszcze kasiorki zorganizować :roll:

Posted

Pucka,dziekujemy bardzo :):):)
Ewix Frędzelek-Pucek jest super..odlot normalnie...Ale to jest szczęściarz...po pierwsze zgarniety z rowu z urazem,po drugie przezył operację (przypominam,że 8 na 10 psów umiera podczas takiej operacji),po trzecie wrócił do domu...SZCZĘŚCIARZ nieprawdopodobny..
Szkoda tylko,że Hero razem z Puckiem nie wrócił...

Posted

Jak ja się cieszę, że o Pucka-Frędzla głowa nie boli! Taki szczęśliwy wygląda! Oj co za historia...
Ewix zrób z mamą bazarek tylko nie dla Pucka, ale dla pierwszego na dogo psiaka w potrzebie, którego same wybierzecie.Pucek ma już wszystko, co potrzeba i to jest największa radość.
Dziekuję wszystkim za pomoc Frędzlowi -Puckowi, tyle się na tym watku pozytywnej energii zebrało.I mamy nowych dogomaniaków!

Posted

Dziewczyny, mam pytanie. Dzisiaj napisała do mnie Pani sprawie tej suni owczarka neimeickiego co nie doczekała w poneidziełek operacji. Niestety nie udało mi się wykasować tego ogłoszenia z bialystokonline. Już miałam odpisać, ze to nieaktualne, ale wpadłam na pomysł, ze moze któraś z Was ma na DT owczarna niemeickiego, suńkę to możemy jej zaproponować tego pieska :) bow końcu co to za różnica, ważne, żeby jakis piesek znalazł dom. CZEKAM NA PROPOZYCJE !!!! :):)