Evelin Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 Dla Ciotek,które lubią Pucka,trochę Pucka :) Quote
Evelin Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 Po znalezieniu sprawiał wrażenie staruszka, tak dziwnie oddychał...ale nie. Wetka mówiła,że jest młody-2-3lata... Charakter: histeryczny salonowiec....a wierny do bólu...piskliwy... Zainteresowanie : jedno jedyne...być jak nalbliżej człowieka..taki jest ten PUC Quote
ronja Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 fajowy Puc a ja mam dla Pucka 92zl z bazarków, ale czekam, czy wygram kolczyki u Pucki, to bym wysłała razem wszystko Quote
Randa Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Bardzo dziękujemy za bazarki. U Pucka pewne postępy-prawie nie zawodzi jak wychodzę do roboty i musi zostać z innymi psami. Trochę się uczy nie wchodzić inym w paradę. Najgorzej jak się zaczyna powitanie-muszę chyba zatyczki do uszu kupić, w dodatku skacze jak opętany-całe szczęście mały jest. Zszedł Pucek na dalszy plan, bo u mojego Misia jest podejrzenie nowotworu kości. Quote
ronja Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Trzymam kciuki za Misia!!!!!! Czasem cuda się zdarzają - moja Rudzia jest tego najlepszym przykładem Quote
Pipi Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Randa,co za szczęście,jak jednemu lepiej,to drugi choruje.Trzymaj się,może nie będzie to najgorsze? Jestem z Wami. Pucek,śliczny,kochany.Cieszę się,że z nim dobrze. Quote
asika5 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 oj to przykro tak to jest jak już się wydaje, że wszystko wychodzi na dobra drogę to z drugiej strony coś dowali No ale to dopiero podejrzenie więc bądżmy dobrej myśli Quote
ronja Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Randa, co tam u Was? Jak Puc? Jak Miś? Evelin, przesłałam Ci właśnie 102zł dla Pucka: 12zl asl 15zł ludwa 40zł aisak102 25zł Ania + Milva i Ulver 10zł ja ronja z bazarku Pucki69 za kolczyki Quote
Randa Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 U nas względny spokój. Puc się rozkręca na dobre, rano w łóżku zaczepia, każe się głaskać, brzuch wystawia.Już na dłużej zostaje na podwórku, bo tak to tylko szybkie sik było i wielki pisk pod drzwiami. Nie da się ukryć, że Puc trochę upierdliwy jest, ale kochany, nie odstępuje człowieka ani na krok.Mam wrażenie, ze dorobiłam sie własnego cienia. I miny wystrzałowe strzela, bystry jest, doskonale rozumie co się do nego mówi. Kiedyś musiał mieć dobrze, zanim w tym rowie wylądował. Misio jedzie na encortonie więc trochę go odpuściło.W tym tygodniu mam uzgodnić w lecznicy zmniejszoną dawkę leku, bo na oczątek dostał tego dużo. Za 2-3 tygodnie trzeba będzie zrobić kolejny rentgen i ma być wiadomo, czy to rak czy nie rak.Wet nie nastawiał jednak optymistycznie. Miś jest u mnie prawie 1,5 roku, wcześniej tułał się przez 5-7 lat w pobliskiej miejscowości, to mój wileki madry ulubieniec i pieszczoch pierwsza klasa. Evelin wklei nowe fotki. Bardzo dziękuję za wsparcie finansowe. Quote
Evelin Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Ronja pierwszy post edytowany i uaktualniony .. Bardzo dziekuję :) Potwierdzam,Puc jest rozwydrzony z urzędu,ale spokojniejszy (juz chyba aż tak panicznie się nie boi kolejnego porzucenia,ale kontroluje sytuację..cały czas).... Nie wiem,dlaczego wyladował w rowie..Mieszkał w domu,wie wszystko...Musiało się Mu przytrafic jakieś nieszczęście To tylko 8 kilogramów psa w iększości składającego się z psiego serduszka... PS zdjęcia wkleję,jak będę miała dobry humor...Miśka też mam wkleić??? Quote
ronja Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Miśka też i pozostałych psiaków Waszych też ps. Randa, pożyczyłam sobie Twoje bannerki tylko nie mogę podlinkować Polusia... Quote
Randa Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 A u mnie we wsi od kilku dni wałęsa sie wyrzucony w takie mrozy czarny pies średniej wielkości. Podkarmiam go jak mi sie nawinie, ale nie mam pomysłu jak mu pomóc. Do siebie teraz go wziąc nie mogę. Moze komuś coś do głowy przyjdzie. Banerki robiła na zamówienie Paulina&Mickey(z watku bazarkowego), można sobie pożyczać do woli, może ją o podlinkowanie zapytać. Quote
Evelin Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Ronja na Twoją prosbę Oto Miś...Misiek ma doswiadczenie zyciowe..Kiedys był czyjś,ma obciety ogon..któregoś pieknego dnia został wyrzucony i przez kilka lat zył w małym miasteczku..Miał swoich wielbicieli,udało Mu sie przetrwać.. Na zdjęciu rtg robionemu z powodu kaszlu na sledt śrutu w okolicach kregosłupa,zmieny zwyrodnieniowe w kręgosłupie..I dodatku podejrzenie nowotworu kości..Teraz na encortonie jest lepiej...Miś od 1,5 roku mieszka u Randy... Nie moge sie powstrzymać,żeby nie wkleić zdjęcia bardzo madrego :) psa-oficjalnie nazywa sie Gerda,zdrobniale Krecia Kreta na zdjęciu wykonuje swoją ulubiną czynność...śpi :) Idę poszukać zdjęć Pucka,bo to jego watek,a to małe straszydło jest bardzo zazdrosne o uwagę... Quote
ulvhedinn Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 To ja też naśmiecę: http://www.dogomania.pl/threads/177964-Szczeniorki-chude-dwa-mix-collie-sheltie Quote
Evelin Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Pucek przyszedł posprzatać :) W czasie dyskusji przy stole,Pucek łapą tłumaczy... A tu durnowata mina Pucka Quote
ronja Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Puc w sweterku zasuwa???? Miś fajowy, mam słabość do takich Miśków - moi rodzice z ulicy zgarnęli takiego Miśka, tylko szarego Gerda vel Kreta wyjątkowa:) Quote
Randa Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Pucio w koszulce tylko do zdjęć, wczesniej Tola tą koszulkę targała. Pucio ma się coraz lepiej, chyba poczuł się bezpiecznie, wesoły. Za to Miś dziś gorszy-popołudniu odkryłam, ze wypluł poranną lub wieczorną tabletkę... Quote
ronja Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 fajnie, że Pucuś już wesoły moja Rudzia czasem też gdzieś wypluje tabletkę, choć staram się pilnować, by połykała. pozdrowienia dla Misia!!! Quote
Evelin Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Zdjęcia pt : durnowate minki Pucka... Zdjęcie pt Chytry Misiek czyli Kamienna Twarz Wypluwająca Tabletki i durny Pucek :) Quote
Randa Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Misiek chytry to fakt, ale Pucek wcale nie durny, miny strzela dla zmylenia przeciwnika. Panowie nie przepadają za sobą. Quote
enia Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 przepraszam, wiem że macie swoich psów tyle , ale chociaz podnieście- sunia ze wsi Pipi http://www.dogomania.pl/threads/178322-W-chlewie-na-A-aA-cuchu-razem-z-bydA-em-A-yjAE-mA-oda-oneczka-pilnie-szuka-DT?p=13948374#post13948374 Quote
Evelin Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 Sunia podniesiona i zawieziona :) do Bajk21.. Mail od nowej Pani Toli :) Jeszcze raz serdecznie dziekujemy za Tole. Jak by Pani Miała ochotę ją zobaczyć-to serdecznie zapraszamy. Jest to zdrowa,szczęśliwa i pełna życia psinka.Śpi z nami w łóżku a gryzie wszystko co napotka na swojej drodze :-) Zdjęcia tez są,ale nie mam siły ich wklejać...Ale się udała adopcja Toli :)..Tylko,że to chyba nie pies tylko gryzoń jakiś .. Nowa Pani Toli spodobała mi się od razu po pierwszym telefonie...Choć był potem telefon o wyjeździe na giełde psów, to po prostu strasznie żałowalam,że Toli umknie taki domek...Ależ się Toli-gówniarze udało ... A jak sie ucieszyłam :) Quote
ronja Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 widać, tak jest, że kto komu pisany to się nie wywinie:) super, że Toli się udało, z gryzienia wyrośnie a co w brygadzie Pucka? jak Miś? ps. a moja Didi ma padaczkę - 1,5 tygodnia temu były 2 ataki - podłoże nieznane, morfologia, biochemia, neurologicznie wszystko dobrze,dziś rano był kolejny atak:( ledwo Rudzia wyszła, teraz Didi:( Quote
Recommended Posts