Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 737
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ważna jest dla niego "rasa" psa, utożsamiana często nie z posiadanym rodowodem tylko podobieństwem rasy, ale "bez papierów", ważny jest wygląd, ale często brak znajomości charakteru i temperamentu rasy, wymagań rasy, kupowanie/ branie psa pod modę, często traktowanie psa jak zabawki, która ma być ozdobą domu i Pana.

To rozumienie napaleńca na rasę w negatywnym znaczeniu.

Posted

Kinia1984 napisał(a):
mam wplate 100 zł od niejakiej Ewy S....tylko przyznac sie kto to?:)

No ja.
Ewa S.

PS. pisałam w poście nr 99 o tej deklaracji mojej przyjaciółki zza granicy na 100 zł, płatnej za moim pośrednictwem, z mojego konta, więc jeśli komuś trzeba przypisać zasługę to: Ivana W. - 100 zł

Posted

Witam Ciotki noworocznie! W nastepnym tygodniu bede potrzebowala kogos do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej dla Fredzia w Piastowie u panstwa ktorym w lato umarla na raka jamniczka. Panstwo sa na tak jesli chodzi o wizyte przeadopcyjna, poadopcyjną , kastracje i in. :)
Pan dzwonil opowiedzial mi cala historie choroby ich ukochanego pieska , uznali ze czas najwiekszej żaloby minal i chca miec znowu jakies szczescie. Chcieli pieska kupic ale na imprezie sylwestrowej gospodarze powiedzieli ze przeciez psa lepeij adoptowac i imprezowicze pol nocy przegladali allegro:)

Posted

Bardzo mnie ta wiadomośc cieszy i mam nadzieję ,że śliczny Fredzio , pelen uroku jamniczego i zdobedzie serca tych ludzi ,ktorym jednak w pelni zastąpi utraconą jamniczkę.Fredziu-trzymam za ciebie mocno kciuki.:p:loveu:

Posted

Jestem :) Tak Martuś właśnie po to chciałam telefon do Ani bo ja wiecznie zapominam wpisywać numery do ludzi w telefonie i tak później sama kurde szukam . Ania oczywiście wyraziłą zgodę na przeprowadzenie wizyty i z tego co udało nam sie ustalić to wizyta odebędzie się w czwartek po godzinie 15 :)

A więc wszystkie ciotki i wujkowie trzymają kciuki taaaaaak ???

Co do ceny za hotelik to i tak cieszę się , że udało nam się na kilka dni przed świętami znaleźć jakiekolwiek sensowne miejsce . Owszem może i jakis kojec np w Jeziórku za 10 zł by był ale Fredek na kaltce pod kaloryferem się telepał więc buda to nie dla niego i to jeszcze zimą w te wielkie mrozy brrrr nawet nie chcę myśleć ale mogło by się okazac , że pies padł z wyziębienia . Po za tym nie pamiętam dokładnie ale czasu na znalezienie tymczasu to było jakoś mało tymczas potrzebny był natychmiast więc nie było czasu na zastanowienie czy 15 zł czy też 25 zł to odpwiednia kwota bo i tak za jamnikeim trzeba było ganiać po ulicach a jakbyśmy tak się zagoniły w szukanie taniego DT to jamnik by gdzieś przymarzł :(

Posted

Nie miałam dostępu do Dogo przez parę dni, bo padł mi w domu komputer.
Tymczasowo jestem na wątkach moich tylko w pracy.

a kcuki zaciśnięte!