Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 737
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Isadorko DZIĘKUJEMY :loveu:

Fredek to naprawde super pies , w ogóle zupełnie nie poznałam chłopaka w dniu kiedy zwiewał po ulicy podczas łapanki był o połowę chudszy i taki zalękniony a obecnie to typowy kanapowiec "niestety" urocze psisko stworzone do miziania .

Posted

Byłyśmy z Kinią w niedzielę na wizycie u pewnej rodzinki i niestety kolejna rodzina okazuje się być porażką :(

Rodzice plus dwójka rozbrykanych dzieci w wieku na moje oko 3-4 lata chłopczyk i dziewczynka 6-7 lat , po pierwsze sami rodzice nie mają dobrego podejścia do psów , Fredek jak nigdy był tam spięty od momentu wejścia do domu , kiedy chcieli go głaskać przyklejał się do podłogi a gdy podchodziły te dzieciaki to już całkowicie stawał się nieruchomy a zaznaczam , że Fredek miał kontakt z dziećmi w poprzednim domu gzie tak naprawdę dzieci uwielbiały jego on uwielbiał dzieci za to w tym domu nie było tej mięty nie zaiskrzyło . Rodzice jacyś niepewni , mam chciałą wziąć Fredzia na ręce zupełnie nieporadnie jej to szło a i 'Fredek zapiszczał co wcześniej ja z nim wariowałam , brałam na ręce i Fredziuchna był mega szczęśliwy . Widać było , że tam jest presja dzieci na psa zwłaszcza córki , która od momentu kiedy weszliśmy dziękowała mamie za to , że ma psa . W szok wpadłyśmy kiedy młodszy synek wystawrtował do Fredkowego nosa z nożyczkami dziecięcymi do cięcia papieru co prawda juz po pierwszych spojrzeniach na rodzinę w tym domu wiedziałam , że Fred tam nie zostanie ale głupi było tak wejść zerkna i powiedzieć " No to nam już czas się skończył - lecimy " ale tak powinnyśmy zrobić . Ci ludzie muszą najpierw zrobić porządek z dziećmi na pewno potrzebna jest tam socjalizacja ale nie psa tylko dzieci właśnie to raz a dwa żaluję , że nie zasugerowała ludziom by skorzystali z zajęć dogoterapii skoro pies ma być dla dzieci a córka , która tak cieszyła się z Fredka po 5 minutach już zapomniała o psie musiała przypoamnieć jej mama a ta nawet nie wiedziała gdzie Fredek jest . Mało tego mama pyta córci " Będziesz wychodziła na spacerki z Fredziem " ( mama albo tata już sama nie pamiętam ale mniejsza o to chodzi o sam faklt jakie mają myślenie ) . Głowa rodziny czyli tatuś był znowu zszokowany tym , że Fredka nie będzie można puścić ze smyczy i dopytytwał czy jak pojadą na wieś to tam też nie moga go puścić a żona mówi , że będzie chodził tak jak tu w Warszawie na smyczy a tatuś moćno niepocieszony powiada , że " na wsi pies na smyczy ? " więc widać , że to wsiowe ludzie którym brakuje w bloku podwórka po którym biegał by samopas jakiś psiaczek . Mam nadzieję , że ta tona sierści którą zostawił Fredek na ich jasnej terakocie skutecznie wybije im z głowy pomysł adopcji psa . Ja bym im nie dała psa na baterie bo zepsuli by w ciągu 5 minut .

Fredek nadal bezdomny ;(

Posted

Monika z Katowic napisał(a):
Przyjdzie czas, że ktoś pokocha Fredzia bez reszty...

Teraz trzeba Go jakoś utrzymać w hoteliku. Może ktoś zrobi bazarek?

Ja wznawiam bazarek najdalej jutro usługowy który robie włąśnie głównie dla Fredzia.

Posted

li1 napisał(a):
Przeczytalam szybko, co 2-3 strone. Nie damy rady zebrac deklaracji na 530zl miesiecznie. Musi byc cos tanszego na dluzsza mete. Ale to sliczny pies, zapewne znajdzie szybko dom, jednak to tylko przypuszczenia. Moge dolozyc 10zl miesiecznie na hotelik, malutko, daleko nie zajedziemy z takimi deklaracjami.

Deklarowalam 10 zl w grudniu 2009 roku. Podtrzymuje te deklaracje.

Posted

Monika z Katowic napisał(a):
Li1? Dlaczego piszesz 530 zł miesięcznie?
Przecież fredziowy hotelik kosztuje około 300 zł.

Cytowalam wlasny post z 28 grudnia 2009 roku. Wtedy koszt hoteliku byl tak duzy. Chcialam tylko napisac, ze wtedy deklarowalam 10 zl na Fredzia i jak teraz zobaczylam, ze on znowu bezdomny, to podtrzymuje deklaracje z grudnia.

Posted

li1 napisał(a):
Cytowalam wlasny post z 28 grudnia 2009 roku. Wtedy koszt hoteliku byl tak duzy. Chcialam tylko napisac, ze wtedy deklarowalam 10 zl na Fredzia i jak teraz zobaczylam, ze on znowu bezdomny, to podtrzymuje deklaracje z grudnia.

To prawda. Wtedy Fredzio był w typowo komercyjnym hoteliku. Teraz jest w naszym dogomaniackim :)

Dziekujemy!

Posted

Cześć Fredzio :loveu: , nikt tu już nie zagląda od kilku dni. Zapomnieli wszyscy o tobie.
Taki jesteś fajny i milusiński jamniczek i nikt nie jest chętny? Żaden domeczek o ciebie się nie upomina? :mad:
Podrzucam do góry !!!!!

Czy on ma jakieś allegro ?