Olga7 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Kinia i cioteczki -nie bylo żadnego tanszego hoteliku lub Dt -tylko ten strasznie drogi -?? za takiego malego pieska aż 530 zl za m-c i dotego karma ??? :crazyeye::shake: To strasznie drogo !!! Gdzie jest teraz ten jamnik Fredzio ?? Pytam -bo moze poko DS to wypyatc można o tanszy DT -czy hotelik -ale zeby go nie wozić daleko ! Napiszcie gdzie ten hotelik -proszę .. I jeszcze jedno : czy to typowy jamniczek -chodzi mi o łapki -czy też jest wyzszy /czy może chodzic sam na wyższe piętra w blokach -czy tez wymaga windy albo noszenia w obie strony -góra/dół ? Bo jesli to mix jamnika to problem pięter odpada . Quote
Kinia1984 Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Cioteczki koszt hotelu to 450 zł+karma, a nie 530 +karma...Jamnik jest w hotelu koło Wołomina. Innego na juz hotelu nie bylo..Zabralysmy go spod moich drzwi a decyzja byla blyskawiczna....Hotel jest komercyjny i tylko po starej znajomosci Fredzia przyjal... Jesli chodzi o to czy to typowy jamnik, to ja na rasach sie nie znam:) Fredzio biegal do mnie pod drzwi na I pietro bez problemu:) Quote
Olga7 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Kiniu- to i tak drogo : 450 zł+karma -za takiego malutkiego psa .To hotel i ceny komercyjne-czyli dla psów prywatnych -wiadomo. :shake:Ale za psa bezdomnego -z dogo-powinni policzyc dużo taniej jednak -tym bardziej za takiego maluszka !!:cool3: A pytam o te lapki /kregoslup bardziej/ i schody -bo jesli jest wyższy niż jamniczek -to może biegac z kilku pięter sam i wchodzić też -ale jesli to jamnik -to domek raczej na parterze-/ewent. 1 piętro/ i pytam pod kątem też DT i DS .My swego jamnika nosiliśmy cale jego życie -na dół i na górę -kilka pięter. Sliczny jest ten Fredzio.Zerby tylko do dobrych ludzi trafił ..:loveu: Quote
Awit Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Ja też trzymam kciuki za imiennika mojej Fredzi:-) Quote
__Lara Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Jak dla mnie to ma wysokość normalnego jamnika. Napewno trzeba go nosić po schodach. To może pomyślimy o tańszym hotelu? tylko gdzie? Quote
li1 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Na zdjeciach lapki wygladaly na troche dluzsze niz u jamnika. Ja tez bede rozgladac sie za tanszym hotelikiem. Kinia, wyczyscilam skrzynke. Quote
Kinia1984 Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 witam ciotki! moim zdaniem on ma dluzsze lapki, wczoraj widzialam jamnika takiego bardzo niskiego:) a Fredzio ma troszke dluzsze lapki i inaczej je stawia. A tamten drugi jakos tak "kical " na tych krotkich lapkach:) Aha...a ceny komercyjne to od 50 zł/doba za malego psa do 100 zł za duzego psa...i takie ceny sa w wielu komercyjnych hotelach domowych...wiec jakas znizka jest:) Quote
obraczus87 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 jakaś zniżka?? Zniżka jest ogromna!!! moim zdaniem trza sie wziąc do roboty w poszukiwaniu kasy... nie mam pojęcia gdzie może być inny tańszy Hotel domowy... chyba, że ktos ma w domu troche miejsca?? :) Quote
Vasco Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Słuchajcie, niestety za domowe hotele, to i tak bardzo dobra cena. Problem w tym, że teraz okres świąteczno-noworoczny i nikt raczej o przygarnięciu psa nie myśli. Kurcze, że też ja nie mam domu z ogródkiem....... Quote
Jasza Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Ja nic nie rozumiem....Jamniś jest już w hotelu? Czy szukamy dopiero? Ma jakieś ogłoszenia? W jakim jest wieku? Zdrowy? Może iść do adopcji, czy potrzebuje czasu? Quote
Kinia1984 Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 jamnis w hotelu ale jakby trafil sie tanszy domowy to chetnie przeniesiemy, ma wszystkie ogloszenia, na moje oko jest mlody, ma ladne zeby, moze jakies 3 lata, do adopcji moze isc , bardzo szybko zadomowil sie w hotelu, trochke tylko znaczy sciany, ale pewnie dlatego ze tam duzo psow...Koopy nigdy nie zrobil w domu:) Quote
Jasza Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Ok. Dorobię mu Alegratkę i Gumtree. Pewnie ma, ale im więcej tym lepiej. Quote
Jasza Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Dopiszcie proszę w pierwszym poście w jakim mieście przebywa Fredzio. No i zdjęcia są niedostępne..... Quote
Kinia1984 Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 dopisane, zdjecia tez powinny byc juz widoczne... Quote
emilak Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Kiniu, mówiłaś, że kilka razy osoba dzwoniąca dopytać o jamnisia, pytała o malutka sunię oto link: http://www.dogomania.pl/threads/174456-Szczeniaki-z-lasu-Pilnie-proszAE-o-wsparcie-finansowe-i-karmAE-lub-bezpA-atny-DT Quote
Olga7 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Kinia- dlatego też dopytuję się o ten wzrost i lapki Fredzia-czy on jest wysokości jamnika czy też wyższy i może sam chodzić po schodach ? gdyby trafil się ktoś nawet na dt ..a nie masz żadnych fot. Fredzia -gdy on stoi -? tylko te z klatki schod. - gdzie leży biedak ? wrzuć prosze jakies choc ze 2 fot. stojacego psa -jesli masz takie ? no i on jest teraz pod W-wą -czy gdzieś dalej ..? Quote
Kinia1984 Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 jest poza wawa...jakies 30 km... nie mam fot jak stoi...bede miala po nowym roku jak pojade do hoteliku... po schodach wchodzil i schodzil sam u mnie na I pietro... Quote
Olga7 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 ok.. dzięki .. gdyby udalo się Fredzia ulokowac duzo tanszym dt -albo bezplatnym /szansa jest niewielka chyba/ ...dlatego pytam o okolice jego pobytu ,zeby wiedziec gdzie pytać a nie wozić psa daleko niepotrzebnie .. Quote
Kinia1984 Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 dzieki:)...ja tez pytam...ale domowych dt jak na lekarstwo... Quote
__Lara Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 A nikt nie dzwoni? tyle ogłoszeń mu zrobiłam.... Słuchajcie, nie dajcie się zwieść widokiem innych jamników, zależy czy widziałyście miniaturkę czy nie. Te inne często też są z nielegalnych hodowli, rozmnażane domowo, i często mają wiele wad budowy. Coś Wam wkleję: Za wysoki: Za niski: Prawidłowa wysokość: Champion: Quote
Kinia1984 Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 no to ten jest za wysoki chyba:) jakies telefony sa ale po wytlumaczeniu warunkow adopcji jest zdanie"to ja jeszcze to przemysle i zadzwonie" i cisza... Quote
__Lara Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 No tak, czyli większość to typowi napaleńcy na rasę... Quote
Kinia1984 Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 dokladnie...ale wierze ze odezwie sie w koncu ten jedyny domek:) Quote
Jasza Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Napaleńców na rasę nie brakuje. A dobry dom się znajdzie, wierzę. Quote
Recommended Posts