Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie, dostałam zapytanie w sprawie malucha.

W jakim wieku jest piesek i na jakiej zasadzie do oddania??

Podałam dane Kinii żeby się kontaktować w tej sprawie.

Tak w ogóle to jamniorek ma już 2 obserwatorów na allegro :D

• Replies 737
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kinia daj mi nr konta na gg to puszczę tę moją deklarację :)

Vasco kasa wpłynęła ogromnie dziękuję reszta leży i czeka :) 100 zł zapłacone u Pati .

Co do ofert adopcyjnych to Pan z Krakowa może być oszczędny ale może być też "typowym facetem" , który to jako facet nie wyobraża sobie obcięcia jajek u swojego psa .

Wyjazd do Portugalii to raczje średni pomysł przede wszystkim za szybko .

Posted

olga7 napisał(a):

No i jesli poprzedni jamnik tamtych pan zginąl w wypadku -to może wpadl pod auto i nie byl dobrze pilnowany ? A tak okreslono stratę psa ,zeby nie winic ich ..? ..

Wiecie zawsze ale to zawsze mam tę samą myśl jednak od razu stukam się w głowę i mówię sobie przecież 99 % właścicieli psów puszcza je ze smyczy a spuszczony pies to ryzyko niestety bo nawet najlepiej wyszkolony pies może nie dać się odwołać jak go coś mega mocno zainteresuje i wtedy pogoń za czymś może doprowadzić do tragedii . Pies często goni za kotem , zającem , innym psem ... Kiedyś straciłam psa pod kołami samochodu i nie daltego , że był nieupilnowany tylko dlatego , że mój bardzo mądry ukochany Masterek wyszedł z moją mamą i po drugiej stronie ulicy zobaczył dziewczynę łudząco podobna do mnie i psiak wyciął i trzepnęły go dwa samochody a praktycznie nie używałam smyczy gdy z nim chodziłam był tak bardzo posłuszny . Tak więc jeżeli pies wpada pod samochód to niekoniecznie wina właściciela .

Dlatego obecnie nie puszczam ze smyczy mojej Busi ( mamy 15 m i 25 m linkę do szaleństw ) a Bastorka sporadycznie ale tylko dlatego , że jest bardzo powolny i gdy zechcę go złapać to to zrobię po za tym ma ciężką dysplazję , która też ogranicza mu prawidłowe poruszanie .

Posted

_Lara ten pan chyba sie odezwal..Jest z Bedzina...nie ma nic przeciwko wizycie przedadopcyjnej, ale z kastracja ostro protestuje i nawet proponowal mi ze jak zobaczymy ze pies bedzie mial dobre warunki to moze zrezygnujemy z tego warunku umowy ktora mowi o kastracji...Powiedzialam mu ze nie robie zadnych wyjatkow chyba ze wet powie ze psa nie mozna operowac bo zdrowie na to nie pozwala, ale Fredzio jest mlody i chyba zdrowy wiec nie bedzie raczej przeszkod...Facet ma sie odezwac po swietach...

Posted

Laura, jak będziecie miały kryzysową sytuację z finansami jamnika, wykorzystaj resztę pieniążków dla niego. Jak sunia da się złapać, doślę kaskę.

Posted

Rozmawialam dzis z Patrycją. Fredzio ma sie dobrze, gania koty:) tzn nie gryzie tylko biega za nimi:) zachowuje czystosc, ale ciagle znaczy teren... Nie lubi byc zamkniety w innym pomieszczeniu jak wyprowadzane są inne psy, piszczy i szczeka, ale po pogrozeniu palcem i stanowczym "nie wolno", uspokaja się. Jest bardzo karny:)

Posted

Kinia1984 napisał(a):
_Lara ten pan chyba sie odezwal..Jest z Bedzina...nie ma nic przeciwko wizycie przedadopcyjnej, ale z kastracja ostro protestuje i nawet proponowal mi ze jak zobaczymy ze pies bedzie mial dobre warunki to moze zrezygnujemy z tego warunku umowy ktora mowi o kastracji...Powiedzialam mu ze nie robie zadnych wyjatkow chyba ze wet powie ze psa nie mozna operowac bo zdrowie na to nie pozwala, ale Fredzio jest mlody i chyba zdrowy wiec nie bedzie raczej przeszkod...Facet ma sie odezwac po swietach...

No to niech ten Pan lepiej to przemyśli. Nie wydamy psa w typie jamnika niewykastrowanego.

Posted

[FONT=Arial][FONT=Arial]Wspaniałych Świąt Bożego Narodzenia[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]- odpoczynku, zwolnienia tempa oraz dystansu do tego co wokół.[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]Chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i miłymi wspomnieniami.[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]Radosnego i szczęśliwego Nowego Roku 2010[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]z marzeniami, o które warto walczyć,[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]z radościami, którymi warto się dzielić,[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]z przyjaciółmi, z którymi warto być,[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]i z nadzieją, bez której nie da się żyć.[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]Niech ten cudowny, pełen radości czas, przyniesie Wam i Waszym[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]najbliższych wiele szczęścia i spełni Wasze najskrytsze marzenia.[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]Marta[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Specjalne zyczenia dla piesiorka - zobaczysz Kochany, znajdziemy Ci wspanialy jedyny w swoim rodzaju domek!!!![/FONT]