Isadora7 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 [quote name='malagos']W jakim hoteliku jest? w boksie, czy w domu? daj go koniecznie do watku jamniki w potrzebie, był taki, teraz cieżko odkopać... [quote name='danka1234']Malagos w moim podpisie jest banerek do watku jamników -Jamniki w potrzebie. I u mnie tez Małgosiu w podpisie masz linka. A może (tylko trzeba sie pospieszyć) tutaj go dać za 10 zł, ogrzewane boksy, prowadzący to szkoleniowiec http://www.dogomania.pl/threads/173562-Hotel-kolo-Radziejowic a tu jego strona internetowa http://malinois.8p.pl/ Quote
Kinia1984 Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 strasznie daleko...ja nie mam mozliwosci tam go zawiezc...i nie bede miala mozliwosci tam jezdzic.. Quote
Kinia1984 Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 aha...nie moge odczytywac pm w domu, bo cos mi nie dziala, moge pisac ale odczytac nie...jakby co to na maila..moge odczytywac pm jak jestem w pracy czyli pn-pt;) Quote
AnnaA Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Jest taki hotelik koło Mielca. Dla jamniczka napewno byłby tańszy i z karmą. Odwoziłam tam Kaja z Szydłowca który znalazł już DS. Warunki b.dobre a psy z dogomanii mają rabaty. www.hotelterier.pl Quote
__Lara Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Ogłoszenia zrobione, niektóre zdublowane, bo zły telefon wpisałam i musiałam robić od nowa, z zaznaczeniem, że tutaj jest prawidłowy telefon. Kinia, możesz je aktywować ;) Quote
emilak Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Kinia możesz na mnie liczyć, dorzucę jakiegoś grosika:)dobrze, że jamniś jest już w hotelu Quote
Laura1108 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 No jestem :cool3: Piesiul jest uroczy , kurde to taka przytulanka jak jechał z nami to wtulił mi się w nogi , główeczkę pod ręką moją trzymał i tak jechał oczywiście był przykryty żeby nie zmarzł a i tak się telepał nawet w samochodzie . Ogólnie mocno przerażony ale tylko na początku widać , że bydło go przeganiało i psiak obcych boi sie panicznie ale tylko przez chwilkę bo dość szybko zaczyna ufać . Gdy dojechaliśmy na miejsce , puściliśmy go w domu to ogonek spod dupencji wyprostował i latał wąchał to tu to tam . Zerkną na kota ale zero reakcji , inne psy na razie ciężko powiedzieć na pewno nie rzuca się od razu na widok psa zobaczymy co będzie jak pomieszka z psami . Jedno jest pewne ten pies całkowicie nie nadaje się na kojec , budę i inne zimne miejsca . Pierwszy raz w życiu widziałam psa tak zmarźniętego , który nie mógł się rozgrzać . Gdy zwiewał po ulicy to co chwila biegł z podkuloną tylną nogą raz jedną raz drugą , przysiadał by móc podnieść tylne łapki gdy reszta ciała utrzymywała się na pupie . Sytuacja była naprawdę awaryjna nie można było się zastanawiać nawet sekundy czy go zabierać wg mnie on po prostu albo by się przeziębił albo odszedł z wyziębienia . Najważniejsze , że jest bezpieczny i całkiem żwawy . Szkoda tylko , że na dzień dobry nasikał na poduszkę ale spokojnie nie ma co panikować myślę , że zaznaczył tylko swój teren mnóśtwo psów/suk początkowo sika w nowym miejscu. Co do finansów obraczuś i Kinia to owszme jesteśmy na minusie , Vasco wpłaciła wczoraj pieniążki na DT dla jamnisia (chyba 100 zł) więc ja juz zapłaciłam za DT oraz kupiłam Chappi 3 kg plus 2 puszki Chappi duże . Sprawa psów pod naszym blokiem to jest koszmar , codziennie wynoszę karmę do miski kupiłąm taką tańszą bo na dobrą mnie nie stać by tak codziennie sypać al;e niech chociaż te biedaki cokolwiek zjedzą by te brzusie napełniły a to i tak kropla w morzu . Sen z powiek spędza obecnie z tych sierotek co widziałam to jest taki biały nakrapiany jakimiś rudymi plamkami oraz czarny duuuży podobny do rottka z tym , że widac że to mix z jakimś szorściakiem czy jakimś takim ale psiak super gdy tylko widzi ludzi to natychmiast leci podobnie jest do psów . Tylko co z tymi psami robić , gdzie im szukać DT i finasów . Tragedia to mało mi nie chce się wychodzić z domu bo boję się , że natkne się na kolejną biedą . Kinia mnie dziś zastrzeliła tym jamnisiem , co prawda widziałam go ponad tydzień temu może dawniej jakieś dwa tygodnie temu w zupełnie innej części Wołomina gdy podeszliśmy z naszymi psami to piesek dał nogę no i teraz odnalazł się u nas na bloku . Niestety w bloku z Kinią mamy nie ludzi tylko jakiś #@$%%^ przeszkadza im wszystko nawet kiedy jedzenie wynosze tym psiakom to patrzą na mnie spod oka i tylko czekam niech mi ktoś coś powie to wtedy będę miała okazje się wyepitetować :p Tak więc podsumowując : Deklaracje : Laura1108 - 20 zł stała Vasco - jednorazowa 100 zł ( jeszcze ustalę szczegóły kwota i czy stałą czy jednorazowa no i dziękujemy Vasco pięknie na deklarację ) Emilak :multi: Bardzo bardzo prosimy o wsparcie bazarki , deklaracje i karma też :) 15 zł x 30 dni = 450 zł do tego karma około 80 zł miesięcznie Quote
Laura1108 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Hoopaj jaminisiu do góry niech Cie ciotki widzą . Szukamy domu , finansów no i imienia dla młodziaka . Quote
Kinia1984 Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 Mi to Fredzio do niego pasuje:D Quote
emilak Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 sorry za off'a, ale potrzebny jest każdy grosz: http://www.dogomania.pl/threads/175410-15-szczeniAE-t-w-wieku-3-miesiAE-cy-szuka-domA-w-i-prosi-o-karme Quote
Isadora7 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 [quote name='Laura1108']Jamiś prosi o banerek ... Banerek zrobie Quote
Vasco Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 dziewczyny, wczoraj przelałam 300 pln, jeżeli sunia, o której mówiłaś Magdo, nie da się złapać, możecie całość wykorzystać na jamnika. Mam jednak nadzieję, że sunia da się złapać :( Po Nowym Roku dam znać, na ile będę mogła dalej pomóc. Quote
Kinia1984 Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 Vasco bardzo bardzo dziekujemy:) Quote
Kinia1984 Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 tak Fredzio w domowym. Dzwonil wlasnie pan z krakowa w sprawie Fredzia, ale troche przeszkadza mu odleglosc (powiedzialam ze to nie jest wielki problem) i to ze psa wczesniej nie zobaczy, no i katracja...jesli bylby wykastrowany to ok, jesli on ma wykastrowac to nie bardzo, solidarnosc jajek:) ma sie zastanowic... Quote
Awit Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Zawsze przecież facet może z krakowa przyjechać, zobaczyć psa i pojechać spowrotem:-) Z psem lub bez. Quote
__Lara Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Dobrze, że już ktoś dzwonił ;) zrobię mu jeszcze allegro, przynajmniej zwykłe. Słuchajcie, jamnik w życiu nie nada się do kojca!!! BO jedna cioteczka napisała, że nie nadaje się do kojca. Żaden jamnik nie nadaje się do kojca. Quote
danka1234 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Lara,robiłaś alegratke?bo nie widze linku a warto by jamnisia tam zamiescic. Poszło dla jamnisia 100zł od Jamniczej skarpetyWidze ze banerek obiacała zrobic Isadora. Quote
__Lara Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Ja nie mam konta na alegratce, więc tam nie robiłam. A tu allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=859567648 Quote
danka1234 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 __Lara napisał(a):Ja nie mam konta na alegratce, więc tam nie robiłam. w takim razie ja go tam zamieszcze. Quote
Isadora7 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Podlinkowate banerki dla sieroty :( :-( Quote
Recommended Posts