mari23 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 zrobiłam przelew dzisiaj... w ogłoszeniach jeszcze "zielona" jestem, więc pomoc nie mogę...:oops: a ogłoszenia - ważna rzecz - dzięki nim "mój" kudłacz wrócił dzisiaj do SWOJEGO domu!!!:multi::multi::multi: on jest szczęśliwy, ale ja nie mniej :) Quote
maarit Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Jak na razie to tylko takie zdązyłam zrobić (zreszta i tak niewiele więcej umiem): e-gratka.info przygarnijzwierzaka.pl - po akceptacji adopcje.org - po akcept. adopcjapsa.pl nasipupile.pl e-oferty.com.pl - po akcept. Jeszcze raz - prosze pomóżcie w tych ogłoszeniach. Wrzuciłam taki tekst (bez kombinowania - krótko i na temat - mam nadzieję) "Kruszynka ma około 9-10 miesięcy. Jest malutką, leciutką sunią, która uwielbia się przytulać. Jest bardzo delikatna i uczuciowa, akceptuje inne zwierzęta. Uwielbia siedzieć na kolankach u człowieka, a kiedy bierze się ją na ręce to swoimi łapkami trzyma ręce człowieka, byleby tylko mogła poczuć jego bliskość. Czasem wspina się po człowieku i obejmuje jego szyję przednimi łapkami. Kruszynka kocha zabawę ale jest przy tym bardzo grzeczna. Jest wesołym psiakiem. I aż trudno uwierzyć, że ktoś wyrzucił ją na mróz – została znaleziona w parku – bardzo zziębnięta. Leżała między drzewami, spoglądając na przechodniów i nieśmiało machając ogonkiem, z nadzieją że ktoś ją zabierze do ciepłego domu. Obecnie Kruszynka ma się dobrze, doszła do siebie ale wciąż szuka domu, który ją pokocha i już nie opuści. Ona nie może trafić do schroniska - POMOCY - jest za malutka żeby przeżyć w takim miejscu... Kontakt w sprawie adopcji Kruszynki tel.kom. 0 604-253-456 e-mail: mmlasowice@gmail.com" Quote
maarit Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Czy ktoś może Allegro zrobić -ja nie umiem :( Quote
mmlasowice Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Jutro mam jechać na okazanie suczek aż do Sosnowca. Może się nie zabijemy w tych warunkach drogowych. Kruszynka konkuruje z Nelą. Zobaczymy która wygra. Quote
maarit Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Tak czy tak- chociaz jedna psinka znajdzie dom. Szczęśliwej drogi... Quote
mmlasowice Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Mam potwierdzenie wpłaty na sunię z dnia 30.12.2009r - kwota 20.00zł od Pliszki W imieniu suni dziękuję. Wczoraj sunia była zaszczepiona pierwszą dawką p/ch. wirusowym - koszt 58 zł.Łasucha szczepiłam razem z Nią. I tak kolejna kwota składa się na następny przelew.Już nazbierało się ponad 200zł z leczeniem kastora włącznie.Muszę koniecznie zaszczepić jeszce Sabcię. Boga prosze o pomoc w uruchomieniu dochodów , bo naprawdę zmarzilnek przybyło . Pieniązków na weta za mało. Szczeniaczki też czekają na szczepienia.Łącznie 5 psów zmarzniętych jednoczesnie otrzymałam do dawnego stanu. Co podbiło liczebnosc stadka o 100%. Tym samym jednorazowe koszty tez są znacznie wyższe. Quote
marysia55 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 [quote name='jusstyna85'] Kruszynka wskakujemy na pierwszą stronę, pokaż wszystkim jakie piękne cudo tutaj czeka na domek Quote
jusstyna85 Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Poprosiłam już o allegro,ale przez to,że nie miałam netu,nic z tego nie wyszło... Dzisiaj powinno pojawić się wyróżnione allegro dla niej i dla Neli,będzie to takie wspólne allegro. Goniu-czy mogę wykorzystać Twój tekst? Quote
maarit Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Justyna - wykorzystuj :) to zlepek tego co p.Magda o Kruszynce pisała ;) Quote
mmlasowice Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Wróciłam z okazania suczek w Sosnowcu. Każdy członek rodziny zakochał się w innej suni. Psy również przylgnęły każda sunia do innej osoby. Wystapił dylemat - którą wybrać .Wróciłam z całą trójką . Rodzina naradza się. Nela przylgnęła do Pani domu - jak do swojej stałej opiekunki. Pozwoliła się wygłaskać . Nawet sama łebkiem podbijała rękę Pani!!! Niestety warczała na Pana i omijała córkę . Quote
mmlasowice Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 O Boże byłam z suniami zimowymi zmarzlinkami w Sosnowcu na okazaniu / sprawę znacie/ - Kruszynka cudownie podróżuje samochodem . Jest super grzeczna. Nie wymiotuje. Obcych ludzi potraktowała jak przyjaciół. Położyła się na kanapie i nikomu nie przeszkadzała swoją obecnością.Mogę ciągle pisać o niej w samych superlatywach!!! A jednak wróciła ze mna do domu... Quote
mmlasowice Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Odebrałam wyciągi bankowe ---------------------------------------- * 05.01.2010r - 10,00 zł - grzenka / F.M.A.J.K/ * 05.01.2010R- 30,00 zł - Maria 23 * 06.01.2010r - 40,00 zł - J.M.P. WS. DĄBROWA * 06.01.2010r - 25.25 zł - R.N. ------------------------------------------------------------------ 105,25 zł KOSZT ------------- * BADANIE KLINICZNE - 30,00 zł / przy przyjęciu do "DT"/ * zwalczanie ektopasożytów "Fiprex" - 15,00zł * I szczepinie p/ch. zakaźnym - 58,00zł ( 05 styczeń 2010r) -------------------------------------------- 103,00zł OGROMNE DZIĘKI ZA WPŁATY!!! Kruszynka ma wątek . Sabcia z Dąbrowy Górniczej wątku nie ma oddzielnego .Jest tylko na współnym FOZ-u. Sabcia jest kolejną na moim utrzymaniu, dlatego gorąco dziękuję za wsparcie Kruszynki.Odbarcza to mój portfel. Oprócz Sabci jeszcze Oskar i Łasuch. Obaj siedzą w mojej kieszeni. Muszę te trzy bidy finansować kompleksowo sama. http://www.dogomania.pl/threads/144949-FOZ-Ulga-w-cierpieniu-PomA-A-psiakom-skrzywdzonym-przez-ludzi-FUNDACJA Quote
maarit Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Kruszynko powodzenia - może ciebie ta rodzina wybierze... Quote
mmlasowice Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Kruszynka podoba się wszystkim. Dzisiejszym kandydatom na rodziny adopcyjne również. Niestety- wygrała Rexona /szczeniaczek z lasu/. W tej chwili odjechała rodzina pieszcząca przez 5 godzin Puszka / szczeniaczka z przystanku/ Do Nich Kruszynka również lgnęła i ujęła Ich za serce.Niestety pojechali "przespać" się z decyzją. Quote
maarit Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Zawsze to jakaś psina domek znalazła i to sie liczy.... Dla Kruszynki to -niestety Rexona- ale w końcu ona tez czekała. I Kruszynka się w końcu też doczeka... Quote
jusstyna85 Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Przepraszam za wtrązenie,ale bardzo POTRZEBNA POMMOC DOGOMANIAKÓW NA WĄTKU http://www.dogomania.pl/threads/177341-PORAA-ONY-po-wypadku-z-powykrAE-canAE-A-apAE-NIE-MA-PIENIAE-DZY-BY-GO-URATOWAAE?p=13859675#post13859675 PSIAK ZOSTAŁ WZIĘTY Z DROGI,PO WYPADKU, Z NIEDOWŁADEM TYLNYCH ŁAP,PORAŻENIEM.TO BĘDZIE DRUGI PIES U JAAGI Z TAKIM PROBLEMEM,NIE MA PIENIĘDZY NA WETA :( Quote
mmlasowice Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Boże - co te biedne psy czeka w ich p.....ym terenie? Tam nie ma ludzi z sercem? Jedyna Jaaga jest dla Nich wybawieniem? Przecież to wstrętne. Tam również są dogomaniacy. Aż tacy wygodni ,żeby psy słać do Jaagi na Śląsk? Okazała serce i jest na maxa wykorzystywana.Mnie to oburza - a Jaagę podziwiam i współczuję Jej z całego serca! Quote
mmlasowice Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Kruszynka jest przesłodka! Grzeczniutka przytulanka.Matkuje szczeniaczkowi Puszkowi. Nawet nie słychać Ich za drzwiami. Quote
maarit Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 ... straszne że taki grzeczny i kochaniutki psiak musi tyle czekać :( Quote
marysia55 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Gonia13 napisał(a):... straszne że taki grzeczny i kochaniutki psiak musi tyle czekać :( z tego co czytam to Kruszynka lgnie do każdego człowieka, który zwróci na nią uwagę. Biedna mała szuka swojego człowieka, swojego miejsca na ziemi. Przyjdzie w końcu i do niej szczęście, że i ją ktoś pokocha, bo ona jest gotowa na tę miłość już teraz. Quote
mmlasowice Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Kruszynka boi się drzwi. Gdy zamykam wycofuje się na zewnątrz . Moze była wyrzucana z mieszkania? Na każdym wątku moich podopiecznych , powiadamiam - ze miałam dzisiaj nie zapowiedzianą kontrolę z Urzędu wojewódzkiego z Katowic. Przyjechała Pani Doktor - Terenowy Rzecznik Praw Obywatelskich........................... Wszelkie darowizny wpłacane na Fundację , są prześwietlane wielokrotnie. Kolejne sprawozdanie muszę zrobić do końca marca 2010r. Quote
mmlasowice Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Wpłaty na Kruszynkę ------------------------------- 31 Xii 2009r - 20,00zł Pliszka 21XII 2009r - 140,00zł Malibo 57 05 I 2010r - 10,00zł grzenka 05 I 2010r - 30,00zł maria 23 06 I 2010r - 40,00 zł JM Piasecka 06 I 2010r - 25,25 zł R.Niwiński 11 I 2010r - 50,00zł Siejka Jormakka HDK (przemarznięta suczka) ----------------------------------------------------------------------------------------- R A Z E M : 315,25 zł 200,00zł wyżywienie (styczeń 2010r) 30,00 zł bad. lek. po przyjęciu do DT 16.12.2009r 15,00 zł "Fiprex" ( niestety była zapchlona) 10,00 zł "Zypiran Plus" 2 tabl na odrobaczenie 58,00zł I szczep.p/ch. zakażnym (05.01.2010r) ------------------------------------------------------------------- POZOSTAŁO 2,00zł w zapasie! 12.01.2010r 10,00zł Katarzyna S. --------------------------------------------------- "+" 12,00 zł 12.01.2010r 10,00 zł Katarzyna S. --------------------------------------------------- "+" 22,00zł WSZYSTKIM DARCZYŃCOM DZIĘKUJEMY!!!! Quote
marysia55 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Kruszynka dalej szuka swojego człowieka, kto ją pokocha i weźmie do domu, do własnego domu???? Quote
mmlasowice Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Telefony się rozdzwoniły. Dzwonią babcie i dziadkowie- z wielkimi wymaganiami. Znacie te rozmowy! Quote
Recommended Posts