anna10025 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Będę mogła wpłacić pieniążki dopiero na początku stycznia, ale wpłacę na pewno! Quote
jusstyna85 Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 malibo57 napisał(a):Zrobiłam przelew na karmę, 140. Ojej...to cały worek karmy,którą kupuje P.Magda...Bardzo dziękujemy Quote
maarit Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 to chociaz podrzuce - postaram sie jutro wpłacić... napiszę krócej w dopisku bo znów będzie pani w okienku nosem kręcić... napisze że o przemarzniętą chodzi i coś tam... pomyślę. Quote
mmlasowice Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Witajcie - multum pracy zimą ze zwierzętami żyjącymi z ludźmi w domu.Przed chwilką dojechało kolejna psie dziecko . Jego Pani zmarł Ojciec .W tej chwili podróżują do Niemiec na Jego pogrzeb.Aramis - obecnie Roko został wyadoptowany z mojego DT jako zapowiadający się labrador.Tak też się stało.Jest prześliczny. Tylko,że tłok u mnie potworny! Obecny stan ------------------ - szczeniaki samczyki - 3 szt - kocurki - 2 szt - kocurek "TRÓJŁAPEK" z 2 synami ( dokarmiane jako wolnożyjące) - suczki - 5 szt + 1 szt (w jeszcze w kojcu dokarmiana odpłatnie przez sąsiadkę) - samce - 4 szt + 1 szt ( zadziorek chwilowo u zaprzyjaźnionej rodziny, w leczeniu na koszt FOZ-u) + 1 dzisiejszy Roko Potrafi ktoś ten stan podsumować? Proszę o darowizny na cele statutowe Fundacji. Karmię psy w/g stałej receptury i doboru suchej karmy uzyskując pozytywne efekty.Nie mogę pozwolić sobie na podawanie karm różnych firm , ponieważ to grozi problemami gastrycznymi.Muszę unikać zachorowań. Proszę o wsparcie na nr konta fundacji : 24 8463 0005 2001 0001 2045 0001 / dla przemarzniętej Kruszynki/ Quote
mmlasowice Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 http://www.dogomania.pl/threads/144949-FOZ-Ulga-w-cierpieniu-PomA-A-psiakom-skrzywdzonym-przez-ludzi-FUNDACJA/page8 Jeden z wątków moich podopiecznych Quote
jusstyna85 Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Trzeba się wziąć za ogłoszenia... A jak Kruszynka sie czuje? oby przeziębienia sie nie nabawiła... Quote
mmlasowice Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Kruszynka jest cudowna!!! Prawie nic nie waży!!!Ustępuje wszystkim psom. Dogaduje się z kotami. Lubi brykać ze szczeniakami. W nocy śpi cięgiem. Już zamyka oczka całkowicei i kładzie łebek - gdy zasypia. Ostatnią noc przespała z synem . Powiedziała rano ,że była tka bardzo grzeczna , jak by wcale Jej w pokoju nie było. Razem z Sabcią z Dąbrowy Górniczej stanowią dwie ZMARZLINY na dogrzaniu.Widać to na wybiegu. Nawet nie mają ochoty wychodzić. Tak samo reaguje Oskar. Psy , które zaznały mrozu i głodu , tak NA WSZELKI WYPADEK nie chcą nawet wyjść za potrzebą. Quote
mmlasowice Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Z datą 10.12.2009r jest odnotowana ostatnia wpłata darowiznyna konto fundacji ( na Kastora). Więcej wpłat nie ma. Quote
maarit Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 wysłałam. Tylko 20 zł - tyle tylko mogłam :( Quote
Pliszka Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 ja wyślę jutro rano obiecaną dyszkę, a po Świętach postaram się zrobić jakiś bazarek Quote
mmlasowice Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Dzisiaj dostałam wyciąg księgowany z datą 21.12.2009r : ------------------------------------------------------------------------- * darowizna na karmę dla przemarzniętej suni - malibo57 kwota 140,00zł SERDECZNIE DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kruszynka - max wiewiórka - mini laleczka - tak można ja określać. Najbardziej lubi szczeniaki i Łasucha.Oswaja się powoli. Dzisiejszej nocy spała w kuchni na fotelach razem z Kastorem.Sporo czasu potrzeba, żeby pewniej traktowała człowieka. Boi sie!!! Albo była bita, albo wyganiana z domu.... Narobiłam zdjęć wysyłam mailem..........................tylko Komu? Kto wklei na wątek? Justyna 85 ma z tym problemy. Podajcie adresy mailowe - na mmlasowice@gmail.com Quote
maarit Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Poczta ma opóźnienia straszne - powód - święta. Ja priorytet z 10 grudnia dostałam dzisiaj... Napewno pieniążki dotrą. Quote
jusstyna85 Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 Bardzo dziękujemy za wpłaty,wszystkie zostaną odnotowane... mam problem z umieszczaniem fotek na dogo:( Może ktoś pomoże? 2 dni nie umiałam wejść tutaj na wątek...wczoraj miałam cale dogo po czesku,dzisiaj do południa po angielsku,teraz dopiero wrócił polski :) Po Świętach trzeba ruszyć z akcją ogłoszeniową,żeby Kruszynka nie zabierała miejsca innym psiakom w potrzebie... Quote
mmlasowice Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Kruszynka jest baaaaaaaaaaaaaaaaardzo łagodna. Malutko je - woli gotowane . Spożtwa dopiero gdy jest w odosobnieniu. Wtedy czuje się pewniej. Dalej rozrabia ze szczeniakami. W stosunku do pozostałych jest w dystansie.Lubi przytulić się do człowieka . Szyję obejmuje przednimi łapkami chwytem kleszczowym. Quote
jusstyna85 Posted December 25, 2009 Author Posted December 25, 2009 I taką słodką kruszynke ktoś wyrzucił...:( Wczoraj w nocy dogomania prawie idealnie mi działała,jeśli ma Pani jakieś zdjęcia,to prosze wysłać,postaram sie je wkleić,o ile się uda... Quote
mmlasowice Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Justynko już wysyłałam - sama teraz gubię się jakie skierowałam do Ciebie . Przejrzyj maile. Quote
jusstyna85 Posted December 25, 2009 Author Posted December 25, 2009 Jutro zobaczę,teraz i tak znowu dogo wariuje... Quote
mmlasowice Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Zdjęcia powysyłałam również innym dogomaniakom: panu Łukaszowi , Małgaosi z Lublińca , Alicji itd Może Oni wkleją? Quote
jusstyna85 Posted December 26, 2009 Author Posted December 26, 2009 Nie umiem dodać zdjęć,pisze mi ciągle Undefined :( Tutaj są linki: http://a.swistak.pl/005/070/5070485_400.jpg http://a.swistak.pl/005/070/5070488_400.jpg http://a.swistak.pl/005/070/5070491_400.jpg http://a.swistak.pl/005/070/5070493_400.jpg http://a.swistak.pl/005/070/5070497_400.jpg Quote
maarit Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Jak sie Kruszynka pięknie prezentuje... Quote
mmlasowice Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Kruszynka uwielbia szczeniaki . Problem w tym,że przyjmuje ich zachowania np sikanie w domu.Wolę ją z równymi wzrostem/ Nelą, Bambo, Sabcią ,Łasuchem/ wtedy postępuje tak jak Oni. Mam masę interwencji. Jutro z Policją w sprawie makabrycznego pogryzienia + psów jamników powywalanych na mróz.... Szkoda słów. Święta miałam przerąbane.Nagle wzrosła liczba podopiecznych / zmarzlinek zimowych/, rozdzwonił się telefon z również niemiłymi komentarzami / terror adopcyjny + wymuszanie opieki nad psem pseudobezdomnym + ganianie po piwnicach za młodymi kociętami itd/ Teraz jeszcze doszła ciężka choroba Kastora i wzrost krwawień Funta. Oprócz prośby o wsparcie finansowe na żarełko / za dotychczasowe bardzo dziękuję/ proszę o przemyślenie akcji adopcyjnej - i tej , która pozwoli mi ulokowac GDZIEŚ psy niewyadoptowane na czas wesela i okresu przygotowań DOMU WESELNEGO maj 2010/ Quote
Recommended Posts