Dzidtka_Gl Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 nie pamiętam, żeby stawki były na www ale już mi napisali PONiarze co było i już wiem, że był jeden lhasa, co mnie zdziwiło bo w Grudziądzu dużo lhasaków, no i chyba sama po raz pierwszy wystawiałaś tylko suke bez psa, ale to prawda śmieszy mnie jak ktoś pisze że wygrał będąc sam w rasie, wygrał z kim ??? ale w sumie to norma... Quote
zachcianka Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 A mnie śmieszy twoja hipokryzja To z twojej strony: 17.10 na wystawie w Częstochowie DJ wygrał klasę pośrednią otrzymując kolejne CWC, BOS i BOB oraz: 17.10.2004 Krajowa wystawa w Częstochowie sędzia : Elżbieta Junikiewicz klasa : pośrednia ocena: doskonała lokata I/1 tytuł: CWC, BOS, BOB A więc wygrał sam z sobą klase. Śmieszne jest jak ktoś wypomina takie bzdury.... [SIZE=3]Kwestia nazewnictwa i nomenklatury, potocznie w ten sposób mówią wszyscy, [SIZE=3]Tobie na pewno nie raz to się przytrafiło i nikt nie wypomina językowych lapsusów.. Śmieszne jest jak ktoś z czystej złośliwości robi takie uwagi... Nawet nie śmieszne , ale w twoim wydaniu po prostu żenujące.... dla mnie eot Quote
Dzidtka_Gl Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 to pisałam w 2004 roku... szybko się nauczyłam nie pisać tak... i zaglądnij na nowości z 2006 roku i z 2005 roku... jak Asia czy inny mój pies dostaje tytuł sam w klasie pisze otrzymała a nie wygrała, nie bawie sie w tytułomanie i nie oszukuje innych... zachcianka ale Cie to ruszyło :) że aż do 2004 roku sprawdziła :) Quote
zachcianka Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Dla mnie śmieszne jest jak ktos po prostu robi z igły widły, Jakby kwestia jednego wyrazu miała jekieś znaczenie, Po prostu żałosne czepianie sie ... tonący brzytwy sie chwyta. Mozna bedąc jednym nie dostać nic, wg upodobań sędziego, i można pisać ze się wygrało z kilkoma nie grzeszącymi urodą psami, Ale czy o to chodzi? Takie slowne przepychanki są mało konstruktywne, ale skoro ciebie bawią.. Lepiej spotkać się w ringu i tam walczyć... Swoją drogą dziwne czemu w Grudzadzu tak mało zgłoszeń... czyżby konkurencja się przestraszyła? :) Quote
Genia Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 :multi: Very Versace!s American Beauty -jeju ale ona ma klasę !!:loveu: Czy w Polsce jest jeszcze jakis lhasak z tak elegancką i długą szyją?? Quote
zachcianka Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Wymenić? Limor Azurowa Amhara, Ring Of Gold Azurowa Amhara, Ti La Shu Jowo... Jeszcze by sie parę znalazło :lol: Quote
Dzidtka_Gl Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 to nie jest robienie z igły widły i to nie jest pierwszy raz.... ja też mogłabym tak pisać ale dla mnie to oszukiwanie i ja tak nie pisze ale chyba masz racje... zaczne tak pisać skoro to obojętne i nie ma znaczenia nie wiem dlaczego nikt nie zgłosił do Grudziądza, w Opolu na Klubówce też jest mało czyżby konkurencja bała sie przyjechać do zagranicznych sędziów ??? oj daleko mi do tonięcia :) Quote
zachcianka Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 No popatrz! Wszyscy boją się zagranicznych sedziów! W zeszłym roku na klubowej też zagraniczny był, i też staweczka jak na lekarstwo... :( A miała tak blisko... Myslę ze zrobiłaś postępy od 2004, ale jeszcze sporo musisz się nauczyć, szczególnie w dziedzinie erystyki... dlatego ja kończe, bo nie ma sensu dalej ciągnąć tej bzdury... :bye: Gienia a TT z taką szyją widziałaś w Polsce? Bo ostatniomamy ich troche :loveu: Quote
Dzidtka_Gl Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 ja w zeszłym roku pojechałam do Kijowa, do zagranicznych sędziów i w konkurencji dwa razy wygrałam caciby i BOB... Quote
Genia Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 zachcianka napisał(a):Wymenić? Limor Azurowa Amhara, Ring Of Gold Azurowa Amhara, Ti La Shu Jowo... Jeszcze by sie parę znalazło :lol: :cool3: Tak duzo jest ich z tak długimi szyjami ??! Quote
Dzidtka_Gl Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 oj Genia.. zachcianka wie co pisze sama ma na współwłasność przepieknego lhasaka z hodowli Azurowa Amhara Quote
rokitnik Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Dzidtka napisał(a):oj Genia.. zachcianka wie co pisze sama ma na współwłasność przepieknego lhasaka z hodowli Azurowa Amhara A ja nie mam żadnego lhasaka, ale gdybym sędziowała w Inowrocławiu i byłaby tam zgłoszona LIMOR to z pewnością u mnie wygrałaby właśnie ona. A Twoja wypowiedź, czepianie się słów i rozpatrywanie co jest właściwe:wygrała czy otrzymała - to z Twojej strony zwykła złośliwość, a może i zazdrość? Quote
Dzidtka_Gl Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 czy zwrócenie uwagi to zazdrość ? jak można zazdrościć BOBa bez konkurencji gdzie dzień póżniej moja suka ma BOBa w konkurencji, gdzie tu sens ??? Quote
rokitnik Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Dzidtka napisał(a):czy zwrócenie uwagi to zazdrość ? jak można zazdrościć BOBa bez konkurencji gdzie dzień póżniej moja suka ma BOBa w konkurencji, gdzie tu sens ??? Konkurencja także bywa różna - czasem jest taka, jak by jej wcale nie było. A wiesz na pewno, że i bez konkurencji nie zawsze dawany jest CWC. Szkoda, że nie zgłoszono Twojej suki do Grudziądza Quote
Dzidtka_Gl Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 szkoda, że suki Ewy nie było w Inowrocławiu na pewno kiedyś się spotkają i wcale nie twierdze, że moja wygra... na razie ma dobra passe, wygrała i z suką z niemiec no ale nie zawsze się wygrywa... na razie duży sprawdzian to będzie Klubówka, bo w Polsce, w lhasa ciężko o 3 suki w klasie zdjęcie zdjęciem ale jeszcze ruch, charakter... Quote
Dzidtka_Gl Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 a poprawka, nie 3 a 2 są w Opoly w oba dni, ale zmieniają się Asi konkurentki, w szczeniakach 3 i w psach w młodzieży 3... Quote
rokitnik Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Dzidtka napisał(a):a poprawka, nie 3 a 2 są w Opoly w oba dni, ale zmieniają się Asi konkurentki, w szczeniakach 3 i w psach w młodzieży 3... Z pewnością sama wiesz, że zagraniczne pochodzenie psa nie musi oznaczać doskonałości - więc nie rozpatrujmy, że konkurowała z suką z Niemiec. A Twoj tok myślowy skłania aby zgłaszać na wystawy także psóy konkurencji, aby nie podpaść nikomu, że zgłoszony przez nas "osobnik" idzie w rasie sam. Dzitka - to nie wina LIMOR, że nie miała z kim walczyć... Quote
Dzidtka_Gl Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 moim zdaniem za granicą sa lepsze lhasa niż w Polsce, oczywiście to moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać "A Twoj tok myślowy skłania aby zgłaszać na wystawy także psóy konkurencji, aby nie podpaść nikomu, że zgłoszony przez nas "osobnik" idzie w rasie sam." tego nie rozumiem ? (nie złośliwie poważnie) oczywiście, że to nie wina Limor, Ewy czy kogokolwiek, nie raz byłam na wystawie sama z lhasa, mało ich w Polsce, chodzi tu o to że nie raz czytam na forach czy stronach o wspaniałym zwycięztwie, co to za zwycięztwo kiedy nie ma konkurencji, albo czytam (to inny przypadek nie Grudziądz) wygrał klase młodzieży (nie dość, że pies był sam w klasie to jeszcze nie dostał Zw.Mł.) 11.09.2005 - Krajowa Wystawa - Chorzów Dekor Azurowa Amhara FCI - otrzymuję złoto i wygrywa klasę młodzieży czy to nie jest naciąganie faktów ??? zareagowałam bo to nie pierwszy raz... Quote
Dzidtka_Gl Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 a i jeszcze jedno, LIMOR bardzo mi sie podoba i skłamałabym gdybym napisała co innego Quote
Nata Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 Kilka fotek z Opola (jesli ktos jest zainteresowany mopsami, to moge wysłać na maila - mam wyjątkowo obszerna fotorelacje;) ) Quote
Nata Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 niestety nie:( ale widzialam z ringu obok, ze niezle zaszalalas:cool3: Gratulacje!:multi: Quote
Dzidtka_Gl Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 no zaszalałam, nawet ja nie liczyłam na tyle ;) oj szkoda, że nie podeszłaś :( Quote
pumilo Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 Bardzo fajne fotki :-) To ja sobie ukradnę moją Klusię z ostatniej fotki, bo fotografa zostawiłam w domu :lol: Quote
Recommended Posts