Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='GPooLCLD']jeżeli Twojego psa boli szczotkowanie drucianą szczotką, to chyba nie ma sensu tego robić. Może warto wypróbować szczotkę o której pisze Pati[/QUOTE]
Na razie radzimy sobie tą małą pudlóweczką. A do łap używam tej z Ring5 i zobaczymy - jak zacznie się przerzedzać za bardzo to poszukam jeszcze innej, ale nie wydaje mi się, żeby zostawało na niej więcej włosa. Może na imieniny zamówię sobie tę kosmiczną - kto wie, może przy krótkiej sierści się sprawdzi. No jak wywalę dwie stówki na szczotkę, to się musi sprawdzić ;)

Posted

filodendron napisał(a):
Na razie radzimy sobie tą małą pudlóweczką. A do łap używam tej z Ring5 i zobaczymy - jak zacznie się przerzedzać za bardzo to poszukam jeszcze innej, ale nie wydaje mi się, żeby zostawało na niej więcej włosa. Może na imieniny zamówię sobie tę kosmiczną - kto wie, może przy krótkiej sierści się sprawdzi. No jak wywalę dwie stówki na szczotkę, to się musi sprawdzić ;)

A co to za szczota za 2 stówki??

Posted

espania7 napisał(a):
szczotki mają ceny najróżniejsze ja używam teraz do mojej taką fioletową podwójną z germapolu ale chcę zamówić też christiansena były ostatnio w promocji 50 %

Gdzie?? Gdzie?? Podaj linka albo coś...

Posted

filodendron napisał(a):

Sczotka jest droga to prawda ale sprawdza sie rewelacyjnie. Poza tym nie wyobrażam sobie czesac jakąkolwiek innną włos po lakierze. Cała pielęgnacja u nas to mason, pudlówka idzie w ruch tylko na wystawie i jedynie do łap i tyłka.
W domu jak zrobi sie koltun czy filc wystarczy mason , odżywka w atomizerze i... czeszemy, czeszemy czeszemy

Do Elfika (pudla toyka) mam zwuykłą szczotke włosianą kupiona w zoologu za niewielką sume i sprawdza sie super. Pudlówka to jestak metalowe, twarde końcówki i go boli. Wystarczy przetestowac na sobie :eviltong:

Posted

pati napisał(a):
Sczotka jest droga to prawda ale sprawdza sie rewelacyjnie. Poza tym nie wyobrażam sobie czesac jakąkolwiek innną włos po lakierze. Cała pielęgnacja u nas to mason, pudlówka idzie w ruch tylko na wystawie i jedynie do łap i tyłka.
W domu jak zrobi sie koltun czy filc wystarczy mason , odżywka w atomizerze i... czeszemy, czeszemy czeszemy :p

Do Elfika (pudla toyka) mam zwuykłą szczotke włosianą kupiona w zoologu za niewielką sume i sprawdza sie super. Pudlówka to jestak metalowe, twarde końcówki i go boli. Wystarczy przetestowac na sobie :eviltong:

testowałam na ręce, dlatego tył psa czeszę taką z kulkami , chociaż za przyjemna też nie jest.

A jaką masz odżywkę ?