Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mamanabank']Te pieniądze są już u Jamora, bo Kojot poszedł a pieniądze zostały.

Przy rozliczeniu z Jamorem trzeba krzyczeć, że 65zł jest po Kojocie, co miało być dla Wilka, ale Wilk też poszedł, no wiem, wiem, kręćka można dostać, ale na pewno Jamor się połapie, ja też mu powiem. Z Basterem dzielimy się na prośbę anawy, no i dlatego, że potrzebuje wsparcia.

[/QUOTE]
Jak to czytam, to śmiać mi się chce............... A właściwie, to się nieźle uśmiałam :)
Miało być tak prosto ale te psy idą "jak swieże bułeczki" i robi sie bałagan ze "spadkami". Najpierw był tylko po Kojocie, teraz jeszcze po Karmelku i Willim........... Ale sprawa została chyba juz wyjaśniona i nie ma wątpliwości, że to były "dwa spadki", oddzielnie dla Karmela i oddzielnie dla Willego.
I chciałabym zobaczyć minę Jamora, jak mu Marlenka będzie wszystko tłumaczyć :) :) ;)

• Replies 389
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mamanabank']Już się nie mogę doczekać nowych zdjęć...[/QUOTE]

A wiesz jak ja ??? On na uszach to ma normalnie nie wiem jak to nazwać , kołtun który mu odpada jak się pociagnie , być moze od mrozu , a wogóle to taki grzeczny ( narazie ) taki biedny , pyszczek nadstawia do głaskania , on napewno miał kiedyś dom .

Posted

[U][B]treść pisma do gminy - mam nadzieję, że ich głowa rozboli:[/B][/U]

[B][FONT=&quot]Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych EMIR[/FONT][/B]
[B][FONT=&quot]Oddział, ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola [/FONT][/B][B][COLOR=#1f497d][FONT=&quot]www.fundacja-emir.org[/FONT][/COLOR][/B]

[B][FONT=&quot]Stowarzyszenie Obrońców Zwierząt ARKA[/FONT][/B]
[B][FONT=&quot] Janinów, ul. Fińska 12, 05-825 Grodzisk Mazowiecki [/FONT][/B][B][COLOR=#1f497d][FONT=&quot]www.arka.strefa.pl[/FONT][/COLOR][/B]

[B][FONT=&quot]Pan
Euzebiusz Strzelczyk
Wójt Gminy Grabów nad Pilicą
ul. Kazimierza Pułaskiego 51
26-902 Grabów nad Pilicą [/FONT][/B]
[RIGHT][RIGHT][FONT=&quot] 29 grudnia 2009 r.[/FONT][/RIGHT]
[/RIGHT]

[FONT=&quot]W związku z pojawiającymi się w internecie informacjami, że gmina Grabów w osobach jej urzędników lekceważy sygnały o błąkających się zwierzętach i nie podejmuje żadnej interwencji, niniejszym wnioskujemy o nadesłanie nam informacji o realizacji ustawy o ochronie zwierząt w Państwa gminie. Informujemy również, że w przypadku psa zgłaszanego ostatnio, odłowienia dokonały osoby prywatne i maja one w tej chwili prawo dochodzić od gminy zwrotu kosztów odłowienia, leczenia i utrzymania zwierzęcia.[/FONT]
[FONT=&quot]Według naszej wiedzy zwierzęta z terenu Waszej gminy trafiały przez jakiś czas do pseudoprzytuliska Ewy Biedrzyckiej, przeciw której toczy się postępowanie sądowe o znęcanie się i uśmiercanie zwierząt. Interesuje nas Wasza wiedza na temat dalszych losów zwierząt odłowionych w Waszej gminie. Wiemy o 37 psach oddanych Biedrzyckiej, która prowadzi i prowadziła nielegalną działalność. Oznacza to, że wypłacaliście Państwo pieniądze nielegalnemu podmiotowi – proszę podać kwotę jaką otrzymał od Was nielegalny podmiot – będziemy wnioskować o odzyskanie tej kwoty, chyba, że macie Państwo doskonałą orientację co do Waszych zwierząt i ich dalszego losu.[/FONT]

[B][FONT=&quot]Przypominamy, że prawo nakłada na gminy określone obowiązki: art[/FONT][/B][FONT=&quot]. 11. Ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt brzmi następująco:[/FONT]
[I][FONT=&quot]1. Zapewnianie opieki bezdomnym zwierzętom oraz ich wyłapywanie należy do zadań własnych gmin.[/FONT][/I]
[I][FONT=&quot]2. Wyłapywanie bezdomnych zwierząt oraz rozstrzyganie o dalszym postępowaniu z tymi zwierzętami odbywa się wyłącznie na mocy uchwały rady gminy podjętej po uzgodnieniu z powiatowym lekarzem weterynarii oraz po zasięgnięciu opinii upoważnionego przedstawiciela organizacji społecznej, której statutowym celem działania jest ochrona zwierząt.[/FONT][/I]

[FONT=&quot]Zgodnie z art. 3 u[B][FONT=&quot]stawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz.U. 2001 nr 112 poz. 1198)[/FONT][/B] każdy ma prawo do uzyskania informacji publicznej, w tym informacji przetworzonej w takim zakresie, w jakim jest to szczególnie istotne dla interesu publicznego, wglądu do dokumentów urzędowych oraz dostępu do posiedzeń kolegialnych organów władzy publicznej pochodzących z powszechnych wyborów. [/FONT]
[FONT=&quot]Udostępnienie informacji publicznej może podlegać ograniczeniom jedynie ze względu na przepisy o ochronie informacji niejawnych oraz innych tajemnic ustawowo chronionych, a także na prywatność osoby fizycznej lub tajemnicę przedsiębiorcy z wyjątkiem informacji o osobach pełniących funkcje publiczne. [/FONT]
[FONT=&quot]Jeżeli informacje nie są udostępnione w Biuletynie Informacji Publicznej podlegają udostępnieniu na wniosek, bez zbędnej zwłoki, nie później jednak, niż [B][U]w ciągu 14 dni od złożenia wniosku.[/U][/B] W szczególnych przypadkach informację można udostępnić w terminie późniejszym, nie później jednak niż w ciągu 2 miesięcy od złożenia wniosku. Należy przy tym w terminie 14 dni poinformować o tym zainteresowanego oraz podać powody opóźnienia. [/FONT]

[FONT=&quot]Obowiązkiem każdego podmiotu udostępniającego informację publiczną jest zapewnienie możliwości skopiowania informacji lub dokonanie wydruku oraz przesłania informacji albo przeniesienia jej na powszechnie stosowany nośnik informacji. Przypominamy, że kto[/FONT], wbrew ciążącemu na nim obowiązkowi, nie udostępnia informacji publicznej, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku(art. 23).

[B][FONT=&quot]W związku z powyższym, na podstawie Ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz.U. 2001 nr 112 poz. 1198) [/FONT][/B][FONT=&quot] art. 2 i 6, prosimy w ustawowym terminie odpowiedzieć nam na poniższe pytania. Nadmieniamy, że korespondencja z Państwem jest prowadzona przez dwie organizacje i obydwie mają prawo do otrzymania odpowiedzi. Dodatkowo zainteresujemy poniższymi pytaniami inne pro zwierzęce organizacje społeczne, które mają doświadczenie we współpracy z gminami.[/FONT]

[FONT=&quot]Pytania są następujące:[/FONT]

[FONT=&quot]1.[/FONT][FONT=&quot]Jaka była treść uchwał dotyczących ustawy o ochronie zwierząt i treść umów zawieranych z podmiotami trzecimi – prosimy o kopie uchwał i umów za rok 2007, 2008 i 2009.[/FONT]
[FONT=&quot]2.[/FONT][FONT=&quot]Z jakim schroniskiem gmina podpisała umowę w roku 2007, 2008 i 2009?[/FONT]
[FONT=&quot]3.[/FONT][FONT=&quot]Z którym lekarzem weterynarii zawarta była umowa w roku 2007, 2008 i 2009?[/FONT]
[FONT=&quot]4.[/FONT][FONT=&quot]Kto zajmował i zajmuje się na zlecenie gminy odławianiem bezdomnych zwierząt w roku 2007, 2008 i 2009?[/FONT]
[FONT=&quot]5.[/FONT][FONT=&quot]Ile zwierząt zgłoszono gminie do odłowienia w roku 2007, 2008 i 2009 i na ile zgłoszeń odpowiedziano?[/FONT]
[FONT=&quot]6.[/FONT][FONT=&quot]Ile zwierząt odłowiono w roku 2007, 2008 i 2009 i gdzie one trafiły oraz jaki był ich dalszy los?[/FONT]
[FONT=&quot]7.[/FONT][FONT=&quot]Ile wykonano sterylizacji na koszt gminy w roku 2007, 2008 i 2009?[/FONT]
[FONT=&quot]8.[/FONT][FONT=&quot]Jakie kwoty na zwierzęta zostały zapisane w budżetach na rok 2007, 2008 i 2009?[/FONT]
[FONT=&quot]9.[/FONT][FONT=&quot]Jakie kwoty zostały wydatkowane na zwierzęta z podziałem na konkretne wydatki, np. sterylizacje, odławianie itp. w roku 2007, 2008 i 2009?[/FONT]
[FONT=&quot]10.[/FONT][FONT=&quot]Czy środki wydatkowano dokładnie tak jak zapisano je w budżetach za te lata?[/FONT]
[FONT=&quot]11.[/FONT][FONT=&quot]Kto był odpowiedzialny za realizację ustawy w roku 2007, 2008 i kto jest w roku 2009?[/FONT]
[FONT=&quot]12.[/FONT][FONT=&quot]Jakie inne działania na rzecz zwierząt podjęła gmina w latach 2007 i 2008?[/FONT]
[FONT=&quot]13.[/FONT][FONT=&quot]W jaki sposób gmina monitorowała dobrostan zwierząt gospodarskich na swoim terenie w latach 2007 i 2008[/FONT]
[FONT=&quot]
Z niecierpliwością oczekujemy dokładnych odpowiedzi na [B][U]wszystkie [/U][/B]zadane pytania, gdyż sprawą tą interesują się media i mieszkańcy gminy, chcielibyśmy przekazać im konkretne i sprawdzone informacje. [/FONT]

[B][FONT=&quot]Krystyna Sroczyńska[/FONT][/B]
[B][FONT=&quot] Prezes Zarządu Fundacji EMIR[/FONT][/B]

[B][FONT=&quot]Aniela [/FONT][/B][B][FONT=&quot]Michalik-[/FONT][/B][B][FONT=&quot]Roehr[/FONT][/B]
[B][FONT=&quot] Wiceprezes Zarządu Stowarzyszenia ARKA[/FONT][/B]
[B][U][FONT=&quot]

Do wiadomości:[/FONT][/U][/B]

[B][FONT=Symbol]·[/FONT][/B][B][FONT=&quot]Powiatowy Lekarz Weterynarii, [/FONT][/B]
[B][FONT=Symbol]·[/FONT][/B][B][FONT=&quot]Starostwo Powiatowe[/FONT][/B]
[FONT=Symbol]·[/FONT][B][FONT=&quot]Wojewódzki Lekarz Weterynarii[/FONT][/B]

Posted

aniu, te twoje pozostałosci finanspowe po kojocie to jak jakas zaraza, bo po kolieli tym ktorym przypisujesz idą odemnie. dzis baster wypachniony, wyczysczony, spi u nas w domku , aby nie przeziebic sie po praniu. jutro moze zrobie mu zdjecia. długo u mnie nie zostanie, fajny psiak

Posted

jamor napisał(a):
dzis baster wypachniony, wyczysczony, spi u nas w domku , aby nie przeziebic sie po praniu. jutro moze zrobie mu zdjecia. długo u mnie nie zostanie, fajny psiak

jak wspaniale to czytać!!! Dzięki Jamor :-)

Posted

Oj żeby Baster znalazł szybko domek . Jamor czekamy na zdjęcia Bastera i bedziemy go ogłaszać , a tym że psy od Ciebie "schodza" to się nie przejmuj jest tyle bezdomniaków że napewno Ci cos podrzucę następnego .

Posted

jamor napisał(a):
aniu, te twoje pozostałosci finanspowe po kojocie to jak jakas zaraza, bo po kolieli tym ktorym przypisujesz idą odemnie.

I o to chodzi :) Przepraszam tylko za zamieszanie z tą kasą ;)
Czyli teraz kolej na Demi i Bastera bo to oni dostali spadek po Kojocie-Karmelku-Willim ;)

Posted

anawa napisał(a):
I o to chodzi :) Przepraszam tylko za zamieszanie z tą kasą ;)
Czyli teraz kolej na Demi i Bastera bo to oni dostali spadek po Kojocie-Karmelku-Willim ;)

Ja mysle że Demi jest taka śliczna że powinna znaleźć szybko dom .

Posted

marlenka napisał(a):
Ja mysle że Demi jest taka śliczna że powinna znaleźć szybko dom .

A Baster to nie????? Już go sobie wyobrażam po tym spa.....................

Posted

marlenka napisał(a):
Jamor czekamy na zdjecia Bastera po SPA . Nie trzymaj nas dłużej ......

Marlenka, zdjęcia juz są w albumie i na wątku Jamora............... Nie uwierzysz........... Starałam sie tu wkleić ale nie mogę........

Posted

Po kliknięciu na miniaturę otworzy się zdjęcie, resztę zdjęć można zobaczyć w podpisie Jamora, po kliknięciu w galerię, a następnie w Bastera, u góry będzie ciąg miniatur, kliknąć na którąś- wtedy pojawi sie duże zdjęcie w miejsce - zdjęcie czasowo niedostepne.

Posted

Ja właśnie próbuje otworzyc album ale sie pojawia że niedostępna strona może to wina mojego netu , anawa jak zobaczyłam na wątku Jamora te Twoje...... z podziwu to kurcze jestem ciekawa jak on wygląda...

To w poście Dorobelli to Baster????????????????? Ja ............. ale śliczny

Posted

[quote name='marlenka']Potzrzebny jest tekt do ogłoszenia to wykupię Basterowi ogłoszenia na bazarku u Mgie . Kto ma wene twórcza ???
Ciężko z tym po nocy sylwestrowej ale coś napisałam.......... Trzeba oczywiscie dodać orientacyjny wiek Bastera i kilka słów o jego charakterze (nie miałam informacji) oraz, oczywiście, kontakt :)

[FONT=Arial]Cudowna Bożonarodzeniowa przemiana [/FONT]

[FONT=Arial]Wystarczy rzucić okiem na zdjęcia, żeby przekonać się, jaki cud dokonał się w życiu tego psa w okresie magicznych Świąt Bożego Narodzenia.....[/FONT]
[FONT=Arial]Baster – tak Go nazwaliśmy, został zauważony w lesie, nieopodal Warki. Wyglądał, jak obraz nędzy i rozpaczy. Zmierzwiona, sklejona sierść, zmarznięty, wychudzony i przestraszony to w kilku słowach opis zwierzęcia, które zdecydowanie wymagało natychmiastowej pomocy a zwyczajowo było ignorowane przez władze gminy. Sprawę wzięli w swoje ręce i za własne pieniądze wrażliwi ludzie, którzy nie potrafią pozostać obojętni na widok zamarzającego psa.[/FONT]
[FONT=Arial]Baster trafił do hotelu dla psów w Warce, tam błyskawicznie został odżywiony i poddany zabiegom pielęgnacyjnym, czego zadziwiający efekt można obejrzeć na zdjęciach.[/FONT]
[FONT=Arial]Teraz jest gotowy, żeby poznać tę dobrą stronę psiego życia, u boku kochającego Pana, we wspaniałym, dającym poczucie bezpieczeństwa domu. Takiego Człowieka i takiego domu poszukujemy dla Bastera. [/FONT]