Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 389
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

golf napisał(a):
wyslalam Ci marlenko pismo na PW :)
jak byscie mialy jakies uwagi lub pytania to jestem do dyzspozycji

Bardzo dziekuję juz pismo zaraz będzie wysłane faksem do wójta.

Posted

Zbieramy nadal deklaracje na Hotel dla psiny , w trakcie załatwiania jest hycel - niesety musimy dozbierać brakujace pieniądze na jego odłowienie cena jest wysoka 550 zł za odłowienie psa i dostarczenie go do hotelu , pies jest trudny wiec musi to być ktos doświadczony. Jeszcze dostanę namiar na inna osobę posiadającą broń palmera tylko czekam na kontakt może będzie taniej . Cioteczki psiak potrzebuje delaracji stałych , wiem że jak trafi do hotelu to wątek nie będzie cieszył sie popularnością zazwyczaj tak jest .

Posted

marlenko wyslij to pismo faxem, poczta tez, ale koniecznie faxem, to przyspieszy.
Wojt ma ustawowy czas na odpowiedz- 2 tygodnie.
wyslij tez pismo do wiadomosci przewodniczacego rady gminy, a jak wojt nie jest dostepny pod telefonem to niech Cie polaczal z przewodniczacym rady, i z nim rozmawiaj

Posted

pani ala miala jeszcze dzwonic do soltysa aby zglosil,czy wiesz cos o on--ku ktory placze sie w okolicy,ba za 2 sztuki t0 1100 zl za samo odlowienie .pislam na stronie toz-u i inspektor prosil o wyslanie pisma i odp.wojta i po odp.mam sie z nimi skontaktowac

Posted

golf napisał(a):
marlenko wyslij to pismo faxem, poczta tez, ale koniecznie faxem, to przyspieszy.
Wojt ma ustawowy czas na odpowiedz- 2 tygodnie.
wyslij tez pismo do wiadomosci przewodniczacego rady gminy, a jak wojt nie jest dostepny pod telefonem to niech Cie polaczal z przewodniczacym rady, i z nim rozmawiaj

Wiesz tylko jest ten problem że nikt nie chce rozmawiac , wiem że wszystkie decyzje podejmuje wójt . Tylko dziwi mnie to po co pracuja inni urzędnicy w gminie skoro tylko wójt jest władny podjąc decyzję w każdej sprawie. Fax już poszedł list pójdzie dzisiaj.

Posted

mtf zalesie napisał(a):
pani ala miala jeszcze dzwonic do soltysa aby zglosil,czy wiesz cos o on--ku ktory placze sie w okolicy,ba za 2 sztuki t0 1100 zl za samo odlowienie .pislam na stronie toz-u i inspektor prosil o wyslanie pisma i odp.wojta i po odp.mam sie z nimi skontaktowac

Ja wiem że robimy to dla dobra psów ale dlaczego mamy wyreczac gmine ???? Dlatego hycel nie chce odowić taniej psów bo powiedział ze wójta wyręczac nie będzie i w pewnym sensie ma racje , bo niby dlaczego .

Posted

Gmina Warka i wszystko jasne

http://www.boz.org.pl/mz/kgb/index.htm

1. Gmina Warka (pow. grójecki)
    07_warka.pdf
    08_warka.pdf Bez podstawy w uchwale rady gminy funkcjonariusze gminy Warka przekazywali w 2007 roku bezdomne psy E. Biedrzyckiej. W roku 2008 umówili się z A. Golańskim na działalność z zakresu ochrony "przed" bezdomnymi zwierzętami. Gmina nie podaje liczby zwierząt, ale ryczałt w wysokości 60.000 zł rocznie wskazuje, że mogło to dotyczyć ilości rzędu stu psów.

link do pdf

http://www.boz.org.pl/mz/kgb/gminy/07_warka.pdf

http://www.boz.org.pl/mz/kgb/gminy/08_warka.pdf

Zgodnie z §5 ust.1 Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z
dnia 26 sierpnia 1998 r. w sprawie zasad i warunków wyłapywania bezdomnych zwierząt
( Dz. U. Nr 116, poz.753), organ gminy może zawrzeć umowę na wyłapywanie zwierząt z
podmiotem prowadzącym schronisko dla zwierząt lub z przedsiębiorcą prowadzącym
działalność gospodarczą w tym zakresie.
Gmina ma obowiązek prawny zajmować się bezdomnymi zwierzętami, ale w sposób,
który znajduje uzasadnienie w przepisach.
Przepisy wymagają podjęcia przez Radę Gminy uchwały, która będzie określała
szczegółowe zasady dotyczące wyłapywania bezpańskich zwierząt i zajmowania się nimi.

Posted

Wiem, ze powiatowy lekarz weterynarii może złożyć skargę na wójta
[FONT=Verdana]PIW [/FONT][FONT=Verdana]05-600 Grójec[/FONT] [FONT=Verdana]ul. Mogielnicka 67[/FONT], [FONT=Verdana]Stanisław Wieteska
501015581,[/FONT][FONT=Verdana](048)6642394[/FONT] , 501015582,[FONT=Arial]grojec.piw@wetgiw.gov.pl[/FONT], [FONT=Arial]grojec@piwet.net

[/FONT]

Posted

sonikowa napisał(a):
Markenko, a nie można psiaka jakoś bez hycla złapać? Pani Ali też nie da do siebie podejść? Strasznei się martwie, że zamarznie..

Nie da rady pies nie podchodzi wogóle , więc hycel bedzie miał tez mały problem ze strzeleniem do niego ale większe szanse .

Posted

Tekst uchwały w sprawie: ustalenia szczegółowych zasad utrzymania czystości i porządku na terenie Miasta i Gminy
Warka

http://warka.bipgminy.pl/public/get_file_contents.php?id=47039

10.3. Zwierzęta błąkające się i bezpańskie będą wyłapywane i przetrzymywane w schronisku dla
bezdomnych zwierząt przez 14 dni. Po tym czasie zwierzęta będą oddawane innym właścicielom bądź
usypiane po konsultacji z lekarzem weterynarii. Koszt utrzymania zwierząt w schronisku pokrywa
właściciel zwierzęcia, a w przypadku braku właściciela, Gmina.

Posted

[quote name='dorobella']Tekst uchwały w sprawie: ustalenia szczegółowych zasad utrzymania czystości i porządku na terenie Miasta i Gminy
Warka

http://warka.bipgminy.pl/public/get_file_contents.php?id=47039

10.3. Zwierzęta błąkające się i bezpańskie będą wyłapywane i przetrzymywane w schronisku dla
bezdomnych zwierząt przez 14 dni. Po tym czasie zwierzęta będą oddawane innym właścicielom bądź
usypiane po konsultacji z lekarzem weterynarii
. Koszt utrzymania zwierząt w schronisku pokrywa
właściciel zwierzęcia, a w przypadku braku właściciela, Gmina.

Osz ... kurr..... ale mam nadzieję że tak się nie dzieje :(

Posted

nie wiem czemu sie link nie otwiera-w razie problemow wyslij odpowiedz wojta na strone toz mmazowieckiego do pana piotra jaworskiego - inspektora toz-u ,bo prosil o kontakt w razie klopotow/ po moim emailu na stronie tozu 2 dni temu/

Posted

marlenka napisał(a):
Osz ... kurr..... ale mam nadzieję że tak się nie dzieje :(

Marlenko nie wiem, to jednolity tekst U C H W A Ł Y Nr XLVIII/216/98 Rady Miejskiej w Warce z dnia 26 marca 1998 r. znalazłam w necie.... nowszego nie znalazłam, nie wiem też z którym schronem mają podpisaną umowę. Natomiast powinni zareagować na wiadomość o bezdomnym psie na terenie gminy- bo to należy do ich zadań. Nie wywiazują sie z nich. Ktoś jest nad wójtem i moze do tego kogoś należałoby wnieść skargę na zaniechanie działań i nie wywiązywanie sie z zadań.