marlenka Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Czy któras z ciotek może poratowac grosikiem ??? Ja przekaże jednorazowo -65 zł na pierwsze dni , ale to ciagle mało .... trzeba szybko działać żeby jeszcze zawołac hycla żeby go złapał ( na to kase mamy 500 zł - rachunek będzie wiec udowodnimy wójtowi że to pies z jego gminy ) kto dołozy miesiecznie chociaz 10 zł .... Quote
Piromanka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Finansowo nie dam rady. Proponuję pomoc w ogłaszaniu. Potrzebne będą zdjęcia. Jak to onek, to powinien bez większego problemu znaleźć dom. Quote
marlenka Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Piromanka napisał(a):Finansowo nie dam rady. Proponuję pomoc w ogłaszaniu. Potrzebne będą zdjęcia. Jak to onek, to powinien bez większego problemu znaleźć dom. Tak ale on jest dziki - może sie uda go zsocjalizowac . Quote
Piromanka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 marlenka napisał(a):Tak ale on jest dziki - może sie uda go zsocjalizowac . A może uda się go zsocjalizować..? Quote
marlenka Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Piromanka napisał(a):A może uda się go zsocjalizować..? Pewnie da , tylko nie ma za co . Quote
sonikowa Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Marlenko, weź pieniądze po Karmelku! zaraz wpiszę to też na jego wątku. Dorzucę też sama z 20 zl. Ale Jamor by go wziął? Quote
sleepingbyday Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 nie zmusi sie wójta inaczej jak przez pisanie oficjalnych pism na które musi (ma obowiązek) odpowiedziec. nalezy przeczytac ustawe o gminach ich obowiązkach, oraz statut gminy itd, jej uchwały poszukać odpowiednich paragrafów, kórych jako wskazany ustawowo nie wykonuje i w trybie KPA poinformowac wyższe indtancje samorządowe. inaczej NIC z tego ne będzie, wiadomo, bo Ala tam non stop awantury robi, a to nie działa. bez oficjalnychsladów w gminie nic się nie zmnieni i tyle. nie ma innej drogi w tej sprawie. koniecznie zaóżcie wątek na forum owczarków i odezwijcie sie do owczarkarzy. Quote
marlenka Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 sonikowa napisał(a):Marlenko, weź pieniądze po Karmelku! zaraz wpiszę to też na jego wątku. Dorzucę też sama z 20 zl. Ale Jamor by go wziął? Zaraz do niego zadzwonię i spytam . Czy ktos jeszcze da rade chociaz 10 zł dorzucić miesięcznie . Sonikowa to 20 zł to jednorazowo czy na "stałe" Quote
sonikowa Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Kochana, jednorazowo niestety, bo przegięłam z deklaracjami stałymi...ale zawsze w potrzebie będę ;-) wiem, że stale to calkiem inna jakość, ale nie mogę naprawdę :-( nawet jednorazowe obiecalam sobie wczoraj, że przed Świętami juz nic, nic, nic,,, ale taki mróz, nie można go zostawić. Zaraz zrobię przelew, tylko przypomnij mi na pw jak się nazywasz, to cię znajde u siebie.. Quote
marlenka Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Rozmwiałam z Jamorem ma sie rozpatrzec bo narazie nie ma wolnego miejsca :( ale może ....... koszt miesiecznego utrzmania psa o 450 zł . Quote
marlenka Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 sonikowa napisał(a):Kochana, jednorazowo niestety, bo przegięłam z deklaracjami stałymi...ale zawsze w potrzebie będę ;-) wiem, że stale to calkiem inna jakość, ale nie mogę naprawdę :-( nawet jednorazowe obiecalam sobie wczoraj, że przed Świętami juz nic, nic, nic,,, ale taki mróz, nie można go zostawić. Zaraz zrobię przelew, tylko przypomnij mi na pw jak się nazywasz, to cię znajde u siebie.. Sonikowa wstrzymaj sie chwile bo prócz Ciebie nikt więcej sie nie zadeklarował . Wpłacic można w każdej chwili , będe pamiętac w razie co o tobie , ze deklarowałas . Quote
sonikowa Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Dobrze, będę czujna ;-) Trzeba tu wiecej osób ściągnąc.. Quote
marlenka Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 sonikowa napisał(a):Dobrze, będę czujna ;-) Trzeba tu wiecej osób ściągnąc.. wysyłam PW ale kurcze chyba sie baby za gotowanie wziely i na necie ne siedzą :) Quote
marlenka Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 sleepingbyday napisał(a):nie zmusi sie wójta inaczej jak przez pisanie oficjalnych pism na które musi (ma obowiązek) odpowiedziec. nalezy przeczytac ustawe o gminach ich obowiązkach, oraz statut gminy itd, jej uchwały poszukać odpowiednich paragrafów, kórych jako wskazany ustawowo nie wykonuje i w trybie KPA poinformowac wyższe indtancje samorządowe. inaczej NIC z tego ne będzie, wiadomo, bo Ala tam non stop awantury robi, a to nie działa. bez oficjalnychsladów w gminie nic się nie zmnieni i tyle. nie ma innej drogi w tej sprawie. koniecznie zaóżcie wątek na forum owczarków i odezwijcie sie do owczarkarzy. Narazie nie mam jego zdjęcia , nic tylko z rozmów przez telefon wiem ze to "onek " ale czy typowy to nie wiem . I sie niedowiemy dopóki nie będzie złapany . SBD a moze pomogłabys w pisaniu tego pisma widze że wiesz o co chodzi , ja nie mam zupełnie pojecia . Quote
Soema Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Marlena, pisałaś do Beki i reszty ciotek i wujków od ONków? Spytaj w hotelu pod Łodzią u amalamutki, ona też z psami pracuje.. Jak będzie coś wiadomo więcej daj znać, nie wiem czy przed świętami dam radę się dorzucić.. Trzeba tego wójta przycisnąć.. a Kahoona na pewno wie co robić. Quote
sonikowa Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Cudowne pisma do urzędów pisze golf. Może ją poprosisz marlenko - napisz, że to ja ją "wydala" ;-). Pisze tresciwie, profesjonalnie i z odpowiednimi paragrafami. Quote
marlenka Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Soema napisał(a):Marlena, pisałaś do Beki i reszty ciotek i wujków od ONków? Spytaj w hotelu pod Łodzią u amalamutki, ona też z psami pracuje.. Jak będzie coś wiadomo więcej daj znać, nie wiem czy przed świętami dam radę się dorzucić.. Trzeba tego wójta przycisnąć.. a Kahoona na pewno wie co robić. pisałam do beki zreszta ona wie juz od dłuzszego czasu o tym psie . Na hotelik potrzebne sa deklaracje przynajmniej połowa bez tego nawet nie mysle wziać tego psa do hotelu . Quote
marlenka Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 sonikowa napisał(a):Cudowne pisma do urzędów pisze golf. Może ją poprosisz marlenko - napisz, że to ja ją "wydala" ;-). Pisze tresciwie, profesjonalnie i z odpowiednimi paragrafami. Już do niej napisałam . Czekamy az się pojwi na wątku sama zobaczy kto ja "wkopał " w czarną robote :) Quote
golf Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 jestem Ciotki. Obrobię się trochę i coś myślę ze naskrobie :) Quote
marlenka Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 golf napisał(a):jestem Ciotki. Obrobię się trochę i coś myślę ze naskrobie :) To juz przecyztałaś kto Cie polecił :) Quote
marlenka Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 donacja napisał(a):Jestem Marlenko, zaczynam myśleć... Myśl Ciotka :) Quote
kakadu Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 ciezko bedzie dom znalezc jako ona taki dzikus :( Quote
marlenka Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 kakadu napisał(a):ciezko bedzie dom znalezc jako ona taki dzikus :( Pies jakis czas podobno żyje w tym lesie ale Ala wie o nim od niedawna , moze sie boi , moze nabierze zaufania do czlowieka jak poczuje że mu nic nie grozi , próbowac trzeba bo on naprawde nie przetrwa . Jak Ala go dokarmiała to jeszcze jakos było ale ona teraz nie ma nawet czasu i możliwości podjechac to jst kilka km w jedna strone , a nie ma samochodu . Albo mu szybko pomożemy albo on umrze :( Quote
dorobella Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Ja mogę na bazarek portret wystawić, zawsze to coś Quote
Recommended Posts