Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 344
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agata69 napisał(a):
Słuchajcie, a moze puki co skupimy się na adopcji?
Jeszcze raz ponawiam prośbę, żeby specjaliści od onków pomogli mi wyadoptować sunię.

wazne pytanie - nie mam czasu czytac calego watku ale czy sunia ma trafic do hotelu do kijca czy do mieszkania ?

Posted

Dama ma miejsce w kojcu, ale jest to kojec 80-cio metrowy, z dwoma budami i z towarzystwem Ziomala. Moim zdaniem, to szansa dla tego psa. Jak na razie, Dama nie nadaje się do domowych warunków, z tego, co opowiada Agata.
Obawiam się, że, jak zostanie w tym miejscu, gdzie jest, to...już zostanie. Przecież ona nawet na spacery wychodzi rzadko
Agata, zdecyduj się - ja muszę dziś potwierdzić rezerwację. No, adopcja musi być na czyjejś głowie, ale dojdzie do tego Danusia, która też będzie szukać dla Damy domu. Do tego potrzebna jest praca i logistyka.
Kilka psów czeka w kolejce na to miejsce, wszyscy to wiemy, że bied nie brakuje. Ja nikogo nie poganiam, ale trzeba wiedzieć, czego się chce. Dziś, muszę zadzwonić.

Posted

malibo57 napisał(a):
Dama ma miejsce w kojcu, ale jest to kojec 80-cio metrowy, z dwoma budami i z towarzystwem Ziomala. Moim zdaniem, to szansa dla tego psa. Jak na razie, Dama nie nadaje się do domowych warunków, z tego, co opowiada Agata.
Obawiam się, że, jak zostanie w tym miejscu, gdzie jest, to...już zostanie. Przecież ona nawet na spacery wychodzi rzadko
Agata, zdecyduj się - ja muszę dziś potwierdzić rezerwację. No, adopcja musi być na czyjejś głowie, ale dojdzie do tego Danusia, która też będzie szukać dla Damy domu. Do tego potrzebna jest praca i logistyka.
Kilka psów czeka w kolejce na to miejsce, wszyscy to wiemy, że bied nie brakuje. Ja nikogo nie poganiam, ale trzeba wiedzieć, czego się chce. Dziś, muszę zadzwonić.

a gdzie ten hotel ?
Boje sie ze zebranie kasy wystarczy na czas krotki a co potem ?
Pytalam o kojec bo w domu mam 9 psow i koty a ostatnio mialam sytacje ze pies zagryzl mi kota wiec do domu nie moge natomiast mam dwa kojce coprawda ni e80 metrow ale podworko i las obok wiec jak suka jest zdrowa i moze byc na dworze to u mnie kojec jest darmowy - natomaist co karma ? w razie co zadzwoncie do mnie. A ktos wie jak ona z kotami ?

Posted

Anda, na karme zawsze latwiej sie zrzucic, niz na hotelik plus karma. Mysle, ze propozycja spada jak z nieba.
A jak sie miewa Masza? Pamietam ja z innego watku, jak Zbojni szalal na watkow pojeepanych :)

Posted

O, witaj! Na Twoje pytania może odpowiedzieć tylko Agata. Dzięki za propozycję - fakt, że pieniędzy jeszcze mało i jest ryzyko i pytanie, co potem.
Hotel aż w Szczecinku, kawał drogi - karma jest tam wliczona w cenę.
Mam nadzieje, że Agata tu wskoczy i odniesie się do Twojej propozycji. Czy ona ma namiary telefoniczne na Ciebie?

Posted

czarna anda napisał(a):
podaje telefon 516 123 787

Anda zadzwonię po 15 stej , bo telefon mi sie wyładował (w trakcie naszej rozmowy).
Jak szacujesz koszty karmy na miesiąc?
Malibo, ja ci jestem wdzięczna za pomoc, a moje zachowanie to nie jest niewiedza czego chcę, tylko nadmiar psów na łbie i szukanie najlepsezgo rozwiązania.
Myślę, że decyzja zapadnie już dzisiaj. Napewno.

Anda zadzwonię jak tylko podłączę sie pod kabel. NIestety czasami muszę popracować.

Posted

Jestem po rozmowie z Andą. Decyzja zapadła: Dama jedzie do Andy do Marek.
W poniedziałek chcę zrobić jej dokładny przeglad u weta, chodzi mi zwłąszcza o zęby. Postaram się także zrobić badania moczu. Oczywiście odrobaczymy, zabezpieczymy p/pchłami, zaszczepimy. Zęby jak juz pisałam sa w kiepskim stanie, więc możliwe, ze bedzie potrzebne usuwanie lub czyszczenie, zobaczymy.
Dama pojedzie do Andy jak tylko bedzie gotowa, możliwe że sama Anda przyjedzie po nią wracając ze szkolenia w Toruniu pod koniec miesiąca.

Umówiłyśmy się , że będę zamawiała karmę w Krakvecie, ale to przemyślałam i myslę, że będę przesyłąła Andzie kasę, niech kupuje karmę sama przy okazji zakupów dla reszty psów.
Oszacuj mi tylko Anda ile to będzie na miesiąć mniej więcej.

Mam w związku z tymi decyzjami pytanie do wszystkich deklarowiczów:
Czy zadeklarowane kwoty możemy wykorzystać mimo zmiany planów? Tzn. na karmę, leczenie, ew.transport?

Malibo, wielkie dzięki za pomoc. Zwalniamy zarezerwowane miejsce w hoteliku, myślę, że uratuje innego psa.

Posted

Emigrantka napisał(a):
Moje nedzne 10 zl oczywiscie - jest 100 zl stalych to na utrzymanie psa chyba wystarczy?

Czy wiadomo jaka karme Dama potrzebuje?

Super wiadmosc :)

No wiesz, jakąś karmę dla starszych psów. ja zaproponowałam Purinę , bo to tania karmę i całkiem dobra. Moje staruchy jedzą i dobrze wygladają , nie maja sensacji itd. Ale decyzja co do karmy należy do Andy.

Posted

estote napisał(a):
moje 30 i kolegowe 30zł oczywiście także może być przeznaczone na koszty wet u Damy.

domek spadł z nieba :)

Pierwszy raz bede miala psa na podworku - do tej pory nigdy mi si enie udawalo utrzymac ten stan powyzej jednego dnia
Boje sie poprostu o koty juz raz przyplacily to zyciem wiec nie chce ryzykowac
oczywista sprobuje w ciagu dnia jak sie psy skumpluja i Dama dogada sie z moja hmmm Andusia ktora jest tu suka naczelna oprocz mnie :) i jak sie tylko dogadaja reszta sie podporzadkuje :) wpuszczac Dame do domu moze nie ma nic przeciw kotom = zobaczymy
Chce zrobic tak zeby sobie Oneczka chodzila na podworzy caly czas jak chce - ma do dyspozycji dwa kojca zadaszone drewniane osloniete z dwoch stron wiec zimno nie bedzie jesli Oneczka jest przyzwyczajona do warunkow podworzowych podworko duze, las za domem wiec jak tylko zelzeja sniegi bedzie wychodzila na spacery
Poza tym jest sliczna a to ze zeby brzydkie wlasciwie nie swiadczy o wieku - mialam psa okolo 4 letniego natymczasie i zeby mial jak 10 letni pies bo jak si eokazalo gryzl kamienie :)
Mam nadzieje ze znajdziemy dla niej dom staly bo zasluguje na bycie psem domowym a nie podworzowym
Mam sentyment i mietkie serce do starych psiakow a stare oneczki to juz wogole :)
ja kupuje hillsa w niskich cenach okolo 150 za worek wiec moge karmic ja tym samym co moje psiaki ale jesli ma byc purina tez dobrze ;)
super Agata ze zrobisz jej przeglad bedziemy wiedziec co i jak :)

Posted

Bambino napisał(a):
Wpisuję się na wątek na prośbę Agaty. Po robocie przeczytam cały wątek, choć po kilku zdjęciach widać, że to prawdziwa Dama. A temu, kto ją wywalił podłączyć sprężarkę w d..ę.

Kochana, sprężarek by zabrakło w sklepach, jakby policzyć psy z dogo. A o ilu nie wiemy!
Widzę link do Lakusia, ano temu co go wywalił to bym i sprężarkę, i widły i co tam jeszcze kto wymyśli.

Ad rem: moje jak najbardziej zostaje w skarpecie czy skarbonce.
Dzięki, aniele, że ją weźmiesz, potrzebowałam dobrej wiadomości dzisiaj:)