bela51 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Jest jeszcze hotelik u mariamc. Tam jest jeszcze taniej i tez podobno super. Ale nie mam namiarów. Quote
Emigrantka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Zajrzalam bo mam moment - a mialam sms od Malibo.... Co sie dzieje z pieknoscia Dama? Czytam do tylu... Quote
Emigrantka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Ok widze - Malibo, a "to" miejsce odstapione przez Furciaczka juz poszlo? Od piatku mialo byc... pamietasz? Quote
malibo57 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Mam miejsce u mariamc dla Damy. Od zaraz. Wprawdzie w kojcu zewnętrznym, ale 80-metrowym. Pytanie jest następujące: czy Dama toleruje inne psy? Gdyż w tym kojcu mieszka staruszek Ziomal, który wręcz pragnie damskiego towarzystwa i bardzo za nim tęskni. Ale musimy wiedzieć, czy i Dama tęskni za towarzystwem. Koszt 250/m-c w tym gotowana karma i koszty transportu. Na wybiegu są 2 bardzo dobrze ocieplone i zaizolowane budy - Z Ziomalem mieszkała suczka, która poszła do adopcji i chłopina jest smutny. Quote
Emigrantka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Mam miejsce u mariamc dla Damy. Od zaraz. Wawwwwwwwwwwwwww :) Quote
Wunia Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 odmeldowywuje się na wezwanie malibo :) zaraz się wczytam w wątek, ależ ta onka piękna jest :) Quote
estote Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 ojej, jak cudnie, że się zjawiliście :) w końcu widzę jakąś jasna przyszłość dla Damy :) Quote
malibo57 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Kochani, to teraz do roboty - musimy rozkręcić ten wątek i uzbierać deklaracje na hotelik i transport. Rozmawiałam z Agatą, będzie dopiero wieczorem, ale już wszystko wie. Postara się sprawdzić stosunek Damy do innych psów. Żeby nam Ziomala nie zjadła;-) Quote
Cantadorra Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Super cena, z wyzywieniem. Rewelacja. Malibo, masz pw. Quote
bros Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 noooo jestem , spróbuję się obanerkować - Dama trzymaj się sunio !!!! Quote
bela51 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Ta piękna Dama, nie ma jeszcze nawet złotowki deklaracji. :shake: Może zapoczątkuję, choc przykro mi, ze tak mało. :oops: Tylko 5 zł/miesięcznie. :oops: Ale może sie tu rozmnoży? Quote
malibo57 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Odczytałam, odpisałam:) Na dobry początek dam Damie 100 jednorazowej na transport. Quote
danal1983 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 melduje sie u Damy, doczytam wątek i ...rozkręcamy, rozsyłamy, zapraszamy... Quote
Agata69 Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Przepraszam, że tak późno i na tak krótko, ale dzisiaj .. dostałam zadyszki. Ciągnę kilka tematów a doba za krótka. jeszcze dyrektor każe do pracy codziennie, koszmar. Super, że sprawy nabieraja biegu. Jednego się boję: że ona może utknąć w hotelu, jak wiele psów , októrych się czyta. Myślę o tym, bo próbowałam ja wyadoptować i mi sie nie udało. Dlatego chciałabym poprosić o pomoc w tym wzgledzie, kogoś , kto onkami się zajmuje i spojrzy na ta adopcję świeżo i optymistycznie. I ją wykona. Ja tego psa nie znam właściwie, dlatego pewnie tak trudno mi go wyadoptować. Quote
Wunia Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 no to poszukamy cioteńki od onków :) ale to jutro, bo dziś padam na twarz ... Quote
beka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Agata, obecnie mam 6 tymczasów a łacznie z moimi mam 10 psów i już tego nie ogarniam.... u Megii1 w Serockiu w hoteliku była 10 letnia chora patinka, tez onka i znalazła dom. Spi na kanapie i żyje jak w raju. Nie możemy sie poddawac. potrzeba mnóstwa ogłoszen Quote
Vlk Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 w górę, deklaracje bardzo potrzebne. Niestety biedna studencina Vlk nie bardzo ma jak pomóc w ten sposób :( będzie za to zaglądać w miarę możliwości i podrzucać suńkę na wierzch Quote
malibo57 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Witajcie:) Emi przeprasza, ale padł jej komp i śle rozpaczliwe sms'y. Jak Dama będzie już w hotelu, to będziemy zastanawiać się nad logistyką akcji adopcyjnej. Psa trzeba zabezpieczyć, poznać i dopiero szukać domu. Teraz najważniejsze, żeby się udało zmontować jej "skarpetkę":) Agata, proszę, zdobądź wszystkie możliwe informacje na temat Damy, te podstawowe, głównie o zachowania w stosunku do innych psów - to jest teraz priorytet. I wpadaj tu szybciutko - trzeba przygotowac pierwszy post: potrzebna kwota, miejsce, gdzie jedzie, na co jeszcze potrzebne pieniadze, itd. Quote
Agata69 Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 malibo57 napisał(a):Witajcie:) Emi przeprasza, ale padł jej komp i śle rozpaczliwe sms'y. Jak Dama będzie już w hotelu, to będziemy zastanawiać się nad logistyką akcji adopcyjnej. Psa trzeba zabezpieczyć, poznać i dopiero szukać domu. Teraz najważniejsze, żeby się udało zmontować jej "skarpetkę":) Agata, proszę, zdobądź wszystkie możliwe informacje na temat Damy, te podstawowe, głównie o zachowania w stosunku do innych psów - to jest teraz priorytet. I wpadaj tu szybciutko - trzeba przygotowac pierwszy post: potrzebna kwota, miejsce, gdzie jedzie, na co jeszcze potrzebne pieniadze, itd. Ok. jesli przykładasz do tego rękę jakoś pokładam w tobie wiarę. Ja sie po prostu boję, ze nie dam rady. Samiuteńka to wszystko ogarniam. Wczoraj zawiozłam szczeniaki do Torunia do Dt, ale okazałosie że DT zupełnie niedoświadczone w adopcjach, pieski maja lokum, ale cała robota związana z adopcjami nadal na moich barkach. Mam dwa psy, które obsługuje w weekendy, uczę je chodzić na smyczy i w ogóle. niestety w ten weekend mam wykłady w dodatkowej szkole (tak sie cieszyłam że coś zarobie więcej a teraz to przeklinam). zaplanpowałam sobie odsnieżanie tym wielkopsom i akcję "buda', a tu w robocie do 15 stej. Jest jeszcze suka po szczeniakach do sterylki, ale ja mogę ja tylko w weekend zaopiekować. a w weekend jak wyżej. Tak więc wczoraj zcieła mnie depresja i trzyma, przez co widze w czarnych kolorach. Dobra, pomarudziłam, wyżaliłam się . Na jaki mam zmienić tytuł? Co mam napisać w pierwszym poscie? (odnośnie hotelu i kosztów)? Na czyje konto zbieramy kasę? Jak przygotować Damę do drogi? (jakie szczepienia itd, dzisiaj dowiem się co ona ma a czego nie ma) Zaraz zadzwonię i spytam o jej charakter. Jestem w pracy do piętnastej, ale na duzej przerwie mogę skorzystać z kompa i uzupełnić pierwszy post. Koszty przygotowania Damy do pobytu w hotelu biore na siebie. czekam na wasze dyspozycje. Quote
Agata69 Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Dama jest psem bardzo spokojnym i łagodnym, nigdy nie było żadnych problemów z agresją. ani z psami ani z ludźmi. Słabo chodzi na smyczy. Pcha się do pomieszczeń. Niestety wpuszczona do pomieszczeń sika. Nie wiadomo czy to na tle emocjonalnym, czy ona nie umie utrzymywać czystości, czy to jakaś infekcja. To trzebaby sprawdzić, tylko nie wiem czy w hotelu będzie możliwość przetestowania jej w domu. W pomieszczeniach na początku bardzo sie cieszy . potem zaszywa i kącie i głównie spokojnie leży. Jest wysterylizowana, poza tym nie jest na nic zaszczepiona. Dzisiaj albo jutro ja odrobaczę, za parę dni zaszczepię. Tyle się dowiedziałam. Czy potrzebne wam będa jeszcze jakieś zdjęcia? Mogę urządzić kolejną sesję zdjęciową. Co mogę jezscze zrobić? Mam kartki z autentycznymi autografami znanych ludzi, mogę je przekazać na aukcję na rzecz Damy (I. Miko, O. Łukaszewicz, T. Raczek). Czy ktoś zrobiłby allegro tych autografów? Quote
Cantadorra Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Wyobrazam sobie, jak Emi ze swoja energia musi sie wsciekac, ze padl jej komp :) Quote
zula131 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Biedna sunia :-(. Pod koniec tygodnia będę mogła się określić, czy dam radę coś wysupłać... Quote
Recommended Posts