Agata69 Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 bela51 napisał(a):Cieszę sie, że piękna w niezlej kondycji. No i nieźle wazy jak na suczke ONka:evil_lol: A czy będziesz jej badac jeszcze mocz? Wspominalas wetowi o tym podejarznie ciemnym kolorze? Chciałabym, jak tylko uda mi się złąpać jej mocz na spacerze to zbadamy. Wet mówi, ze ten kolor to wynik zmniejszonej ilości płynów. Woda zamarza, więc Dama jej nie dostaje. Wode ma tyle ile ze śniegu. To nie moja teoria. wiec ja za to nie odpowiadam. Quote
Agata69 Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Allegro Damy: http://allegro.pl/show_item.php?item=927536409 Jak juz będzie u Andy zmienimy namiary i dołożymy aktualne zdjęcia. Quote
czarna anda Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='Agata69']Allegro Damy: http://allegro.pl/show_item.php?item=927536409 Jak juz będzie u Andy zmienimy namiary i dołożymy aktualne zdjęcia. :) juz powiem szczerze chcialabym zeby byla niedziela - i zeby wszystko dobrze sie zgralo :) Quote
danal1983 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 zajrzyjcie Cioteczki prosze do Sopelka, potrzebne rady. pies ma szanse wyjechac do Niemiec na dt ale jest dużo wątpliwości. może ktoś ma doświadczenie w tym temacie? http://www.dogomania.pl/threads/179758-Pilne-Sopelek-juz-w-DT-Potrzebne-deklaracje-staA-e-Brakuje-tylko-65-zA/page29 Quote
Cantadorra Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Czyli Dama jedzie do Czarnej Andy w niedziele? Anda napisz jak Masza. Quote
Agata69 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Dama została zaszczepiona na wsciekliznę i wirusówki. Dzisiaj były dwa telefony w sprawie adopcji. Obie rodziny z Warszawy. Jedni nawet natychmiast chcieli przyjeżdżać . Pan chce przyjechać do marek. Maja sie odezwać po niedzieli. Czyżby Anda przyniosła Damie szczęście? Trzymam kciuki. Quote
Wunia Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 oj, oj, oj ... cieszę się ... może nasza niunia znalazła domeczek :) Quote
Agata69 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Może za wczesnie na takie ochy, ale podbudowało to mnie na duchu. Dama musi być sprawdzona do dzieci i w mieszkaniu, bo oba domki sa "mieszkaniowe". Quote
czarna anda Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Agata69 napisał(a):Może za wczesnie na takie ochy, ale podbudowało to mnie na duchu. Dama musi być sprawdzona do dzieci i w mieszkaniu, bo oba domki sa "mieszkaniowe". Super ze mieszkaniowe domki - powiem szczerze ze nie znam psa ktory nie przystosowalby sie do warunkow domowych - kazdy potrafi a owczarki to napewno !!! jak tylko Dama przyjedzie w niedziele przeswietlimy domki zeby nie bylo ze komus sie nagle odwidzi bo taksie tez zdarza - w emocjach ktos chce a potem jakos mu przechodzi \Super ze Pan chce przyjechac do marek zapraszamy - poza tym ja tez pojade do Pana bo mowic to jedno a sprawdzic to drugie :) Zabiore ja do domu i zobacze jak sie czuje - generalnie jestemn przekonana ze lepiej nizeli na zewnatrz w kojcu ! Natomiast zastanowilabym sie czy dom z dziecmi bedzie dobrym rozwiazaniem dla suni 10 letniej - dzieci to halas, bieganina , a starszy pies potzrebuje spokoju i ciszy Quote
czarna anda Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Cantadorra napisał(a):Czyli Dama jedzie do Czarnej Andy w niedziele? Anda napisz jak Masza. Masza po amputacji Palca i wezla chlonnego - pisalam kilka postow wyzej ze ma nowotwor zlosliwy - raka kolczystonablonkowego - sprawdzonego histopatologia mam nadzieje ze da sie lape uratowac i ze na palcach sie skonczy - dr olkowski mowi ze jesli w usunietym wezle chonnym podkolanowym wyjda nacieki nowotworowe to mozn abedzie usuwac wezel chonny pachwinowy zamiast Lapy - zobaczymy - czekamy na histopatologie wezla chlonnego Quote
Agata69 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Na koncie 275 zł. Dama nie ma obroży, moze kupię jej co? Smycz też? Quote
Agata69 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Przepraszam dziewczyny, moze któras pomoże. http://www.dogomania.pl/threads/180235-Panie-krzyczaA-eA-gA-osno-i-biA-eA-mocno-a-ja-taki-maA-y-Mailo-zobaczcie-sami Zabrałam w lato z Warszawy dwa pieski, jedden w ciązy, nikt ich nie chciał. Wyadoptowałam całkiem szybko i całkiem dobrze. Teraz pisze kolejna osoba. Serca mi sie kraje. Prosze nie pozwólmy oddać Mailo do schronu. Quote
Agata69 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Wunia napisał(a):kup, kup, to podstawa :) Obroża ze skóry czy moze być z tasmy? Smycz to kupie najtańszą. Niech przyszli właściciele kupią sobie jak achcą. Quote
Wunia Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 ja lubię obroże z taśmy, osobiście nic do nich nie mam i nie uznaję ich za zbyt mało eleganckie :) Quote
Agata69 Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Dama za godzinę wyrusza w drogę do czarnej Andy. trzymajcie kciuki za dobra aklimatyzację. Quote
wapiszon Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Trzymamy kciuki i czekamy na relację. Trzymaj się staruszko :) Quote
Agata69 Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 wapiszon napisał(a):Trzymamy kciuki i czekamy na relację. Trzymaj się staruszko :) Dama przekazana, wiem, ze juz dotarły do domu i nie ma wiekszych problemów. Szczegóły napewno opisze Anda. Na koncie Damy 280 zł. 250 zł przekazałam Andzie na karmy i wszystko co będzie potrzebne, 30 zł wlałam do baku. Quote
czarna anda Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Zanim dojechalysmy do domku podwizlam jeszcze swoja kolezanke ktora mi towarzyszyla na bielany -ona tez ma onke z odzysku staruszke i zabralysmy je obei na spacer zebym mogla zobaczyc jak Dama zachowuje sie z innymi psami no i jak chodzi na smyczce Na poczatlku wyskoczyla do suni kolezanki z zebami ale po chwili sie uspokoila bo sunia nie wykazywala zadnej reakcji pojechalam do domu i zastanawialam si eczy wprowadzic ja od razu czy tez zamknac psy w domu dama do kojca i niech sobie pogadaja przez narazie kojec Ale stwierdzilam ze to kiepski pomysl agresja w zamknieciu przy innych biegajacych zawsze narasta wiec poprostu przyjechalam wypuiscilcm z domu wszystkie psy - Dama na smyczke i obroze i weszlysmy i zupelnei oki Moja Andatroche sie najezyla - postay troche bokami do siebie warczas reszta z tylu jak straz przyboczna w oczekiwaniu o sie bedzie dzialo Wiec nie stalo sie nic pobiegaly godzine razem - potem nakarmilam , moje zabralam dodomu i serce mi pekalo bo Dama stala pod drzwiami i postala a za chwile wyla:( Nie chce dzisiaj robic zamieszania w domu - zabralabym ja od razu ale boje sie o koty - natomiast zabiore Dame ktora przechrzcilam na Jagusie i zobaczce jaki jest jej stosunke do kotow bo serce mi peknei jak bedzie miala siedziec na dworze przed chwila wrocilysmy z lasu ze spaceru i zamkneam ja w kojcu bo to piersza noc w nowym miejscu wuec nie wiadomo jak bedzie reagowac - co prawda u mnie plot wielki ale nigdy nie wiadomo wiec dzisiaj pospi w zamknieciu od rana bedzi ebiegac swobodnie Cantadora cos mi sie chrzani ze skrzynka i nie moge ci odpisac ] odpisze jak tylko uda mi sie otworzyc napisanie nowej wiadomosci Quote
Agata69 Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Oj ona własnie wyje i bardzo chce do pomieszczeń. Ja to znam... Cisze się, że Jaga trafiła do ciebie, Anda. Quote
Cantadorra Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 To juz mniejszy problem ze wyje, niz gdyby miala byc tam gdzie byla do tej pory. Jak dobrze ze jest u Andy i ze bedzie miala towarzystwo. Ciesze sie bardzo. Quote
Agata69 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 raz zrobię jej gummtree z twoimi namiarami. No i myslę, że teraz wpłaty powinny spływać bezpośrednio do ciebie. Porozsyłaj jak najszybciej namiary na swoje konto do deklarowiczów, listę masz w pierwszym poście. Quote
Agata69 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 gUMTREE Jagi: http://warszawa.gumtree.pl/c-ManageMyAds?RowId=186364849&Action=DELETE_ADS&SurveyResponse=4 Quote
Recommended Posts