Emigrantka Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 dzisiaj bylo 85 ml funtow w Euromilions i nie wygralam :( a byloby na pare Dam.... Quote
Emigrantka Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 HOpaj Dama do gory... piekna sunieczka jak Ty powinna juz w domku byc pod kaloryferem u kogos.... Quote
estote Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 a oto Dama na psiegranychmarzeniach: http://www.psiegrane-marzenia.pl/pokochajmnie.php?imie=Dama&id=643 Quote
Emigrantka Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Dama - co tak cicho u Ciebie pieknosci nasze? Spij smacznie i wysnij sobie taki super domek.... Quote
AgusiaP Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Piękna sunia. Zapisuje sobie twój wątek ślicznoto. Quote
Atrisko Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Piękna sunieczka widać w niej tą dostojność mimo że wiekowa z niej pani...jak można tego jeszcze nie zdążyłam pojąć...trzymaj się nasza piękna Damo... Quote
AgusiaP Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 :kiss_2::kiss_2::kiss_2:To ja przesyłam buziaczki na dobranoc Quote
bela51 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Trzymaj sie piekna ONeczko. To co z tym allegro, ma??? Bo nie doczytałam... Quote
Agata69 Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 [quote name='bela51']Trzymaj sie piekna ONeczko. To co z tym allegro, ma??? Bo nie doczytałam...[/QUOTE] Miała, teraz nie ma żadnych ogłoszeń. Ja nie wyrabiam. Quote
Emigrantka Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='Agata69']Miała, teraz nie ma żadnych ogłoszeń. Ja nie wyrabiam.[/QUOTE] Ermmmmm To moze znajdzcie kogos kto bedzie wyrabial? Bo samym hop do gory to cienko to widze.... Ja niestety watku przejac nei moga, za daleko jestem - znajdziecie kogos? Buzka Quote
estote Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 ogłaszam ją wszędzie gdzie mogę, na stronach, rozdaję znajomym ogłoszenia do rozklejania w różnych miastach, szukam jej domu przez maile itp. gdzieś tam się jednak ogłasza ta Dama. i jeszcze rozmawiałam wczoraj z ludźmi, którzy zajmują się adopcją starszych psów (z psiegrane-marzenia.pl). zaproponowali, żeby zrobić Damie zabieg plastyczny, polegający na wciągnięciu jej wiszących cycuchów. powiedzieli, że oczywiście, niestety, duże znaczenia ma to, jak pies wygląda... oczywiście, jeśli zdecydujemy się Damę poddać takiemu zabiegowi, nie może trafić od razu do kojca, tylko przez ok tydz. będzie musiała być na DT lub w szpitaliku. sądzę, że jeśli to ma podwyższyć szansę na adopcję, to warto z niej skorzystać. zadaję sobie sprawę, że to wiąże się z kosztami (i to pewnie nie małymi), ale jakoś nazbieramy pieniądze... dotąd się udawało Quote
Emigrantka Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Boze, te jej cycuchy to dowod na to jakie zycie miala dotad..... Ona jest piekna jaka jest. Czy jej to przeszkadza w czyms? Bo ja nie wiem? Glupia jestem w tym temacie. Estote, dzieki ze sunie oglaszasz gdzie mozesz.... Mnie sie wydaje ze jezeli komus by jej "wyglad" przeszkadzal to..... to ten ktos na nia po prostu nie zasluguje :( Quote
estote Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 tak, wiem, że jest piękna.... Pako, którego mam u siebie na DT też jest piękny, ale ludzie go nie chcą, bo wygląda "oryginalnie" nie upieram się przy opcji zabiegu dla mnie także wygląd psa nie powinien być najważniejszy dla osoby adoptującej, wiem jednak, że ludzie przede wszystkim patrzą na to, jak pies wygląda. możemy czekać i szukać kogoś wyjątkowego (i oczywiście to robimy), myślę, tylko o tym, aby zwiększyć jej szanse. Quote
ossa98 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Ludzie powinni przede wszystkim patrzeć na to, jakie pies ma usposobienie i czy jego potrzeby, wymagania są w stanie spełnić. Naciągnięte cycuchy - to nic strasznego. Uważam, poodbnie jak Emi, że ktoś powinien ją pokochać taką jaka jest. Jeśli teraz komuś przeszkadzałyby cycuchy, za jakiś czas może mu przeszkadzac nieżwieży oddech starowinki czy nietrzymanie moczu...A z tym u starego psa niestety trzeba się liczyć. Quote
Emigrantka Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 NO wlasnie o to mi Ossa chodzilo tylko Ty to lepiej erww wyslowilas... dzieki Quote
Atrisko Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Ok macie rację, ale zakładając że ktoś o dobrym sercu ją weźmie i nieważny będzie dla niego wygląd suni, to i tak ludzie będą na tego kogoś poprzez pryzmat wyglądu suni patrzeć jak na rozmnażacza...i to jest przykre...niestety... Quote
ossa98 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 No to już jest kwestia dojrzałości przyszłego właściciela. Mój pies był wnętrem - na zewnątrz "dyndało" mu jedno jądro, a pod koniec jego życia, jąderko zwisało prawie do połowy łapek - jako, że był wyżłem z kopiowanym ogonkiem, ta przypadłość była bardzo widoczna. Dzieciaki często naśmiewały się z niego, ale jakie miało to znaczenie. Czy mogłabym go z tego powodu mniej kochać??? Quote
Agata69 Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 Tez jestem zdania , ze ta operacja jest nie potrzebna. Zresztą tutaj tak naprawdę nie ma kto sie nia zająć. Ona siedzi w kojcu i czeka na cud. Dlatego szukam dla niej Dt (moze być kojcowe) ale takie , gdzie ktoś poświęci jej troche uwagi, pozna ją. Moze to pies , który odnajdzie się w domu? Ja nie wiem tego i tego nie sprawdzę. Ja jej nawet nie widuje , tylko czasami słyszę jak wyje z tęsknoty. Sytuacja jest jaka jest. Dama dostaje jeść, ma budę i czeka na śmierć. To jest okropne co pisze ale prawdziwe niestety.Gdyby było inaczej nie szukałabym pomocy. Co do nie wyrabiania, to kto mnie zna , wie o co mi chodzi. Pracuje zawodowo, mam dzieci, zajmuję się psami fizycznie, mam dt domowe, jeżdze do psów i wyprowadzam je na spacer, woże do weta, rozwoże po domach (wczoraj zawiozłam szczeniaka do warszawy, jutro jade do Torunia), robie ogło0szenia, robię bazarki, żeby troche uzbierać na cokolwiek. Padam na twarz. Wystarczy? Doba jest za krótka, niestety. Quote
Recommended Posts