robkowa Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 ślicznie sunia prezentuje się na śniegu:loveu: jest stworzona do zdjęć w bieli:loveu: Madallena podaj mi swój nr tel na PW do ogłoszeń czy namiary do Toli podać? Quote
Madallena Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 numer tel 0 501 226 939 e-mail info@bernardyn.com.pl Dziekuje za pomoc w ogloszeniach :) Quote
zadra Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Piekne zdjęcia.Sunia prezetuje sie fantastycznie.A jaka mila w dotyku!! Quote
Madallena Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 http://www.dogomania.pl/threads/176566-FIGA-jamnik-kudlacz-terier-3-w-jednym-Ma-wszystko-ale-POTRZEBUJE-OGLOSZEN?p=13783084#post13783084 a tu Yoko vel Figa z Zamoscia. Rowniez potrzebuje ogloszen. Jest nowiutka, watek powstal przed chwila :) Mala Biala kradnie wszystko co jest zjadalne. Nawet ogorka lobuziara zjadla. Zalatwia sie na dworze, czasem jednak zdarzy jej sie w domu, ale wybaczam, zaraz sie oduczy. Mam maly problem, poodbnie jak bylo z Tafinka. Moja suka ma wielka miche, zawsze pelna. Je wtedy kiedy ma ochote, raz, dwa razy dziennie. Lubi w nocy... Micha jest zawsze po brzegi wypelniona zarciem (sucha karma). No i tu zaczyna sie problem. Takie male jak Tafinka czy Biala podjadaja non stop. Jedza malo ale czesto, nie moge dawkowac Bialej jedzenia bo i tak podwedzi Nanie... Zostawic tak jak jest i spasc ja jak Tafika czy kombinowac? Quote
Madallena Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 zadra napisał(a):Piekne zdjęcia.Sunia prezetuje sie fantastycznie.A jaka mila w dotyku!! a jaka mila jak juz wykapana :) Przerazona byla w wannie, normalka :) JAk uslyszala suszarke , chciala z powrotem wlazic do wanny! Szok normalnie, darowalam jej i polozylam do lozka, zeby wyschla (cale mokre, oczywiscie). A wczoraj to normalnie strzelila na mnie focha! Psiknelam ja Fiprexem bo sie drapala. Sluchajcie! Ona zwiewala przede mna jakbym jej najwiekszym wrogiem byla! Bala sie, podkulony ogon i dzida pod biurko moich dzieciakow. Nawet przyjsc nie chciala (to wzystko bylo juz PO psiknieciu). Dopiero kurza lapka przekonala ja do mnie. Damesa, no! Quote
Madallena Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Mala Biala to psiak niesamowity! W nocy spi ze mna w lozku, oczywiscie :) Ale jak tylko zobaczy ze drzwi do pokoju moich dzieci sa otwarte wpada tam jak szalona, niewazne ktora jest godzina, i lize je po twarzach. pozniej przylazi do mnie i robi dokladnie to samo. Pobudke mam gwarantowana, jest skutecznym budzikiem, nie powiem :) Znowu niespodzianka w postaci kupy po nocy... Wybaczam :) Siersc ma wspaniala, cala jest wspaniala, zachwycaja sie nia wszyscy wokol. Zaczyna reagowac na "chodz tu" i "biala" Jeszcze zipa na smyczy. Nie puszcze jej dopoki, dopoty nie bedzie reagowac na komendy. Dzisiaj na spacerze przyszedl do zabawy z mojaj Nana wielki golden. Jak ta mala gowniara sie go przestraszyla :) wskakiwala mi na kolana, zeby ja wziac na rece (tak samo z reszta zachowywala sie jak pierwszy raz weszlam z nia do windy, paniczny strach). Mimo tego, ze sie go bala smiesznie sie najezyla (na karku robi jej sie kapitalny irokez), i gdy on odchodzil leciala za nim zaciekawiona... Wiecie co? ona na serio jest CUDOWNA :) Chce ja sterylizowac nie w ten tylko w nastepny wtorek. OGLOSZENIA POTRZEBNE! Quote
jogi Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 nie mogę się napatrzeć, ona jest prześliczna. A z jedzeniem, na razie nie musisz jej ograniczać, długo u Ciebie nie pobędzie:p a ma sporo do nadrobienia. Nie uda Ci się jej za bardzo spaśc:D Quote
Madallena Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Troche sama zaczela sobie je ograniczac. Je kilka razy dziennie, bo micha pelna non stop :) lapie chrupka i wbija sie z nim na kanape. Zje i leci po nastepnego :) dokladnie tak samo robiila Tafinka. A jak jakis inny psiak wlasnie konsumuje, ona czeka grzecznie w kolejce. I obowiazkowo skubnie jeszcze jednego, co by sprawdzic, czy aby poprzednicy nie zjedli czego lepszego :) Winda opanowana :) szybciutko poszlo. Schody tez "zaliczone" ;) Quote
Madallena Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Mala Biala sie przypomina :) Rozrabia w domu, strzaly w ogole jej nie interesuja. Dzisiaj biegala z kolezankami z osiedla, wariowala i byla taka szczesliwa, ze hej! Moja sasiadka sie w nniej zakochala., Nosila ja na rekach a Mala biala wskakiwala jej na kolana! zdrajczyni! Pani adoptowala pol roku temu mega wystraszona mlodziutka sunke. Powiedziala, ze chciala taka jak Mala Biala, dlatego zadzwoni do swoich dzieciakow (dorosle towarzycho) i pokaze Mala Biala. A Mala Biala zboczeniec gwalci mojego niewidomego Pysia!!! Quote
Madallena Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 Dzisiaj moment przelomowy! Biala biegala bez smyczy!!! Snieg spadl, zrobilo sie pieknie i puszysto. NA zamknietym terenie mojego osiedla i placu zabaw, postanowilam, ze ja puszcze. No i sie zaczelo :) wariactwo normalnie. Razem z moja suka wariowaly jak sie dalo :) co jakis czas wolalam Biala i przychodzila. Glaskalam ja wtedy i tulilam, zeby wiedziala, ze przychodzenia do mnie nie kojarzy sie z zapieciem na smycz. Strasznie fajnie bylo, powiem Wam. Jak milo jest patrzec na szczesliwego psiaka, ktory coraz bardziej sie otwiera :) A jeszcze fajniej jest obudzic sie rano i nad swoja glowa, oczywiscie w poduszkach (mam ich 9 w lozku!) widziec szczesliwy pyszczek malenstwa :):) a zaraz wrzuce troche zdjec :) Quote
Madallena Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 Obiecane zdjecia: Pierwszy spacer (na poczatku Biala bala sie mojej kolumbryny i wciskala sie w sciane, gdy ta ja obwachiwala, na spacerze najlepsze kolezanki, Biala leciala za nia wszedzie! kazdy krzaczek wspolnie obwachiwaly, spacery czynia cuda!) WIDZICIE JA ? :) Quote
Talcott Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Tochana Ciotka!!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Madallena Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 Wieksza kolezanka gdzies poszla, szukamy jej!!! Quote
Madallena Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 Winda, OPANOWANA! Czekam az otworza sie drzwi: I znowu razem ;/ Po spacerze. Pierwsze co, to przywitac sie z kolega, ktorego nie widzialam przez 30 minut! Quote
Madallena Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 Na mnie nie ma juz miejsca, W MOIM WLASNYM LOZKU!!! LOZKO OPANOWANE! Maly zboczeniec! Po kim ona to ma? Zabawy z wielkim pyskiem: Dobra, wspolna KIELBASA, nie jest zla :) Rozbrykany maly bachor! KONIEC! :) acha! Oczywiscie "rano" przywitala mnie kupa w kuchni ;/ na spacerze byly jeszcze dwie dodatkow. Rany! gdzie ona to miesci! Quote
Talcott Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Pewnie ma ogon pusty w środku!:diabloti: Zdjęcia Cudne!!!!! Quote
Madallena Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 Mala Biala zaczela spac na plecach, oczywiscie mega rozkraczona! Oznacza to dla mnie, ze jest jej tu dobrze i niezle sie juz zaaklimatyzowala :) Mala Biala toleruje dzieci, Sprawdzone na 6 miesiecznym i rocznym dziecku. Lizala je po buzkach :) wieksze dzieciaki jak najbardziej. Koty chyba olewa, bo nawet nie zauwazyla jak jeden przebiegl jej prawie przed nosem! Quote
Madallena Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 Talcott napisał(a):Pewnie ma ogon pusty w środku!:diabloti: Zdjęcia Cudne!!!!! albo garby, wmktorych to wszystko trzyma, tylko ja ch nie widze :P Quote
Madallena Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 oj, sliczna :) i kochana :) Nie wszystkie tymczasowiczki zostawiaja w moim sercu slad, te zamojskie jednak szczegolny ;) Ciezko bedzie mi sie z nia rozstac, juz to wiem. Za jej poprzedniczka Tafinka bardzo tesknie... za nia tez bede :( Quote
Madallena Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 Jak mam sie gdze polozyc :) Duza suka nie bardzo lubi moje lozko, za goraco jej. Zasypia w nim tylko i idzie na terakote. Mala Biala pierwszej nocy strasznie dyszala. Teraz juz nie i pierwsza laduje sie do wyra :) A kaloryfer i tak mam skrecony :):) Quote
Recommended Posts