Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ślicznie sunia prezentuje się na śniegu:loveu:
jest stworzona do zdjęć w bieli:loveu:

Madallena podaj mi swój nr tel na PW do ogłoszeń czy namiary do Toli podać?

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

http://www.dogomania.pl/threads/176566-FIGA-jamnik-kudlacz-terier-3-w-jednym-Ma-wszystko-ale-POTRZEBUJE-OGLOSZEN?p=13783084#post13783084

a tu Yoko vel Figa z Zamoscia. Rowniez potrzebuje ogloszen. Jest nowiutka, watek powstal przed chwila :)

Mala Biala kradnie wszystko co jest zjadalne. Nawet ogorka lobuziara zjadla.

Zalatwia sie na dworze, czasem jednak zdarzy jej sie w domu, ale wybaczam, zaraz sie oduczy.

Mam maly problem, poodbnie jak bylo z Tafinka.

Moja suka ma wielka miche, zawsze pelna. Je wtedy kiedy ma ochote, raz, dwa razy dziennie. Lubi w nocy... Micha jest zawsze po brzegi wypelniona zarciem (sucha karma). No i tu zaczyna sie problem. Takie male jak Tafinka czy Biala podjadaja non stop. Jedza malo ale czesto, nie moge dawkowac Bialej jedzenia bo i tak podwedzi Nanie... Zostawic tak jak jest i spasc ja jak Tafika czy kombinowac?

Posted

zadra napisał(a):
Piekne zdjęcia.Sunia prezetuje sie fantastycznie.A jaka mila w dotyku!!

a jaka mila jak juz wykapana :) Przerazona byla w wannie, normalka :) JAk uslyszala suszarke , chciala z powrotem wlazic do wanny! Szok normalnie, darowalam jej i polozylam do lozka, zeby wyschla (cale mokre, oczywiscie).

A wczoraj to normalnie strzelila na mnie focha!
Psiknelam ja Fiprexem bo sie drapala. Sluchajcie! Ona zwiewala przede mna jakbym jej najwiekszym wrogiem byla! Bala sie, podkulony ogon i dzida pod biurko moich dzieciakow. Nawet przyjsc nie chciala (to wzystko bylo juz PO psiknieciu). Dopiero kurza lapka przekonala ja do mnie. Damesa, no!

Posted

Mala Biala to psiak niesamowity!

W nocy spi ze mna w lozku, oczywiscie :) Ale jak tylko zobaczy ze drzwi do pokoju moich dzieci sa otwarte wpada tam jak szalona, niewazne ktora jest godzina, i lize je po twarzach. pozniej przylazi do mnie i robi dokladnie to samo. Pobudke mam gwarantowana, jest skutecznym budzikiem, nie powiem :)

Znowu niespodzianka w postaci kupy po nocy... Wybaczam :)

Siersc ma wspaniala, cala jest wspaniala, zachwycaja sie nia wszyscy wokol.
Zaczyna reagowac na "chodz tu" i "biala"

Jeszcze zipa na smyczy. Nie puszcze jej dopoki, dopoty nie bedzie reagowac na komendy.

Dzisiaj na spacerze przyszedl do zabawy z mojaj Nana wielki golden. Jak ta mala gowniara sie go przestraszyla :) wskakiwala mi na kolana, zeby ja wziac na rece (tak samo z reszta zachowywala sie jak pierwszy raz weszlam z nia do windy, paniczny strach). Mimo tego, ze sie go bala smiesznie sie najezyla (na karku robi jej sie kapitalny irokez), i gdy on odchodzil leciala za nim zaciekawiona...

Wiecie co? ona na serio jest CUDOWNA :)

Chce ja sterylizowac nie w ten tylko w nastepny wtorek.

OGLOSZENIA POTRZEBNE!

Posted

nie mogę się napatrzeć, ona jest prześliczna.

A z jedzeniem, na razie nie musisz jej ograniczać, długo u Ciebie nie pobędzie:p a ma sporo do nadrobienia. Nie uda Ci się jej za bardzo spaśc:D

Posted

Troche sama zaczela sobie je ograniczac. Je kilka razy dziennie, bo micha pelna non stop :) lapie chrupka i wbija sie z nim na kanape. Zje i leci po nastepnego :) dokladnie tak samo robiila Tafinka.

A jak jakis inny psiak wlasnie konsumuje, ona czeka grzecznie w kolejce. I obowiazkowo skubnie jeszcze jednego, co by sprawdzic, czy aby poprzednicy nie zjedli czego lepszego :)

Winda opanowana :) szybciutko poszlo. Schody tez "zaliczone" ;)

Posted

Mala Biala sie przypomina :) Rozrabia w domu, strzaly w ogole jej nie interesuja. Dzisiaj biegala z kolezankami z osiedla, wariowala i byla taka szczesliwa, ze hej!

Moja sasiadka sie w nniej zakochala., Nosila ja na rekach a Mala biala wskakiwala jej na kolana! zdrajczyni!
Pani adoptowala pol roku temu mega wystraszona mlodziutka sunke. Powiedziala, ze chciala taka jak Mala Biala, dlatego zadzwoni do swoich dzieciakow (dorosle towarzycho) i pokaze Mala Biala.

A Mala Biala zboczeniec gwalci mojego niewidomego Pysia!!!

Posted

Dzisiaj moment przelomowy! Biala biegala bez smyczy!!!

Snieg spadl, zrobilo sie pieknie i puszysto. NA zamknietym terenie mojego osiedla i placu zabaw, postanowilam, ze ja puszcze. No i sie zaczelo :) wariactwo normalnie. Razem z moja suka wariowaly jak sie dalo :) co jakis czas wolalam Biala i przychodzila. Glaskalam ja wtedy i tulilam, zeby wiedziala, ze przychodzenia do mnie nie kojarzy sie z zapieciem na smycz. Strasznie fajnie bylo, powiem Wam. Jak milo jest patrzec na szczesliwego psiaka, ktory coraz bardziej sie otwiera :)

A jeszcze fajniej jest obudzic sie rano i nad swoja glowa, oczywiscie w poduszkach (mam ich 9 w lozku!) widziec szczesliwy pyszczek malenstwa :):)

a zaraz wrzuce troche zdjec :)

Posted

Obiecane zdjecia:

Pierwszy spacer (na poczatku Biala bala sie mojej kolumbryny i wciskala sie w sciane, gdy ta ja obwachiwala, na spacerze najlepsze kolezanki, Biala leciala za nia wszedzie! kazdy krzaczek wspolnie obwachiwaly, spacery czynia cuda!)
WIDZICIE JA ? :)

Posted

Na mnie nie ma juz miejsca, W MOIM WLASNYM LOZKU!!!
LOZKO OPANOWANE!

Maly zboczeniec! Po kim ona to ma?

Zabawy z wielkim pyskiem:

Dobra, wspolna KIELBASA, nie jest zla :)

Rozbrykany maly bachor!

KONIEC! :)

acha! Oczywiscie "rano" przywitala mnie kupa w kuchni ;/ na spacerze byly jeszcze dwie dodatkow. Rany! gdzie ona to miesci!

Posted

Mala Biala zaczela spac na plecach, oczywiscie mega rozkraczona!

Oznacza to dla mnie, ze jest jej tu dobrze i niezle sie juz zaaklimatyzowala :)

Mala Biala toleruje dzieci, Sprawdzone na 6 miesiecznym i rocznym dziecku. Lizala je po buzkach :) wieksze dzieciaki jak najbardziej.
Koty chyba olewa, bo nawet nie zauwazyla jak jeden przebiegl jej prawie przed nosem!

Posted

oj, sliczna :) i kochana :)

Nie wszystkie tymczasowiczki zostawiaja w moim sercu slad, te zamojskie jednak szczegolny ;)

Ciezko bedzie mi sie z nia rozstac, juz to wiem. Za jej poprzedniczka Tafinka bardzo tesknie... za nia tez bede :(

Posted

Jak mam sie gdze polozyc :)

Duza suka nie bardzo lubi moje lozko, za goraco jej. Zasypia w nim tylko i idzie na terakote.

Mala Biala pierwszej nocy strasznie dyszala. Teraz juz nie i pierwsza laduje sie do wyra :)

A kaloryfer i tak mam skrecony :):)