Wiewiórka Posted December 27, 2009 Author Posted December 27, 2009 Było bardzo mało osób, ja przyszłam specjalnie dla Tostera, jak go wziełam (byłam troche wczas) myślałam ktoś przyjdzie to weźmie Dianke Quote
smuga Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 prawie mam chętną osobe na Tosterka ale mam pytanie czy Toster ma książeczke zdrowia? jak myślicie Toster umiał by z 3 dzieci przebywać? Quote
__Lara Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Wow :o to by Diana mogła iść do domu!!! Toster ma książeczkę zdrowia, każdy pies taką dostaje gdy wychodzi ze schroniska. Co do dzieci to nie wiem (????) Quote
maciaszek Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Toster na pewno jest zaszczepiony przeciwko wściekliźnie (na co ma stosowne zaświadczenie) i jest odrobaczony (ale wiadomo, że po schronisku warto go odrobaczyć raz jeszcze). Czy nadawałby się do domu z trójką dzieci to muszą powiedzieć dziewczyny, które go znają. No i trzeba by ew. dopytać w schronie czy ma też szczepienie na wirusówki. _Laro, nie każdy pies dostaje książeczkę zdrowia. Zasadniczo dostają je szczeniaki i czasami dorosłe psy. To zależy czy mają szczepienia na wirusówki. Jeśli nie to jest tylko zaświadczenie o szczepieniu na wściekliznę, ksiązeczki nie ma. A w jakim wieku są te dzieci? Quote
Rybka_39 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Toster jest bardzo przytulaśny, lepi się do człowieka, a skad są Ci ludzie? Quote
smuga Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 [FONT=MS Shell Dlg 2] 3letnie 4 letnie 8 miesięczne , z bytomia tylko że nie zdecydowana teraz jest bo chciała by małego psiaka co by był z dziećmi od małego.... [/FONT] Quote
__Lara Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 wikuwiku ma na dt szczeniaki, może dać Ci numer do niego? Quote
Rybka_39 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 A dom sprawdzony, byłą wizyta przed adopcyjna? I jak podchodzą do kwestii sterylizacji w wypadku szczeniaka? Mogli by przyjechać do schronu po psa? Quote
maciaszek Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 A dadzą sobie radę przy trójce małych dzieci z psem? I to szczeniakiem, który tez wymaga sporo uwagi... Quote
Rybka_39 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Aa no i ile pies będzie sam w domu? Mieszkają w bloku czy w domku? Quote
zapka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Dzwonił do mnie dzis pan z Piotrkowa Trybunalskiego. Upatrzył sobie z ogłoszeń Tosterka do nowego domu z wielkim ogrodem, w którym cały czas byłaby jego mama. Głównie piesek byłby dla towarzystwa mamy (bo on długo pracuje) i biegałby cały czas w ogrodzie. Pan mógłby sam po niego przyjechać autem. Ogólnie zrobił na mnie fajne wrażenie. Zgadza się na ewentualną wizytę, powiedział że może przesłać też zdjecia tego domu. Tylko czy jest jakaś szansa, że ktoś tam zrobi taką wizytę przedadopcyjną? Co myślicie? Quote
__Lara Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Trzeba zrobić wizytę i jak najbardziej próbować. Zapka, piszę do Ciebie Pw w jeszcze jednej sprawie. Quote
DG32 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 zapka napisał(a):Dzwonił do mnie dzis pan z Piotrkowa Trybunalskiego. Upatrzył sobie z ogłoszeń Tosterka do nowego domu z wielkim ogrodem, w którym cały czas byłaby jego mama. Głównie piesek byłby dla towarzystwa mamy (bo on długo pracuje) i biegałby cały czas w ogrodzie. Pan mógłby sam po niego przyjechać autem. Ogólnie zrobił na mnie fajne wrażenie. Zgadza się na ewentualną wizytę, powiedział że może przesłać też zdjecia tego domu. Tylko czy jest jakaś szansa, że ktoś tam zrobi taką wizytę przedadopcyjną? Co myślicie? Trzeba spróbować i poszukać kogoś na łódzkich watkach. Quote
Rybka_39 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Ale super by było, a kiedy byłby w stanie przyjechać? Quote
Rybka_39 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 [lodzkie] modliszka84 [lodzkie] Ayia [lodzkie] Karilka [lodzkie] nata od jadzi [lodzkie] katya (na terenie Łodzi) [lodzkie] Reno2001 [lodzkie] diladriel [lodzkie] szafirkowa [lodzkie] piechcia15 [lodzkie] Niewiasta_21 [lodzkie] madziamn [lodzkie] ewatonieja [lodzkie] owieczka Quote
Reno2001 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Dostałam PW w sprawie wizyty, niestety nie pomogę. Do Piotrkowa ma ok 50km. Nie bardzo mam teraz czas by jeździc. Quote
zapka Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Dzięki Rybka, wysłałam PW do osób z łodzkiego. Pan mogłby nawet w tą sobotę przyjechać ale nie na 100%, bo jakiś taki zapracowany jest. Quote
Rybka_39 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 To może niech przyjedzie, zobaczy psiaka, a wizytę zrobi się poadopcyjną? zapko a na watkach szukałas w łódzkim? Ja zaraz zobacze czy ktoś jest konkretnie z Piotrkowa Quote
__Lara Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 zapka napisał(a):Dzięki Rybka, wysłałam PW do osób z łodzkiego. Pan mogłby nawet w tą sobotę przyjechać ale nie na 100%, bo jakiś taki zapracowany jest. Właśnie, radziłabym Pana przemaglować przez telefon, niech przyjeżdża po psa. Choć z drugiej strony do soboty jest sporo czasu - naprawdę nikt nie może pójść na wizytę? Quote
Rybka_39 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Mam domek rezerwowy dla Tsotera gdyby nie wyszło, w nim też nie byłby sam. Quote
Rybka_39 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Strzelce opolskie, jak Toster będzie bezpieczny to inny psiak znajdzie u nich domek. Quote
__Lara Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Pomocy!!! Na gwałt potrzebne dt dla suni z meliny!!! jutro wychodzi z kliniki i nie ma gdzie jej zabrać!!! http://www.dogomania.pl/threads/174733-NieduA-a-sunia-tymczas-na-gwaA-t-potrzebny?p=13830930#post13830930 Quote
Recommended Posts