J_ulia Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 [quote name='ani@']trzymam więc kciuki [/QUOTE] Przydadzą się oj przydadzą... Quote
Szarotka Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Sama mialam gryzacego podhalana, ale i tak bardzo go kochalismy :):) Quote
gameta Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Szarotka napisał(a):Sama mialam gryzacego podhalana, ale i tak bardzo go kochalismy :):) Tylko jak przekonać kogoś obcego, że gryzący podhalan jest ok ? Quote
Szarotka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 gameta napisał(a):Tylko jak przekonać kogoś obcego, że gryzący podhalan jest ok ? No wiesz nie wiem, ale moj byl ze schroniska i tez jak go bralam, to nie wiedzialam, ze gryzie, mysle, ze w schronisku tez nie wiedzieli, bo byl tam tylko pare dni i byl jak aniol. Potem sie okazalo, ze jest aniolem tylko dla niektorych ludzi, czyli mnie i mojej mamy. Reszta byla na pozarcie :):) No, ale staralismy sie go pilnowac, zeby nie mial okazji do ugryzienia a i tak zaliczyl sporo........dozyl 14 lat. Quote
J_ulia Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 Dowiadywałam się jak zachowanie Zorzy. I nie jest dobrze... Zorza cały czas zachowuje się z sposób całkowicie nieprzewidywalny. Są dni ,że spokojnie można przejść/wejść do jej boksu , a są takie kiedy jakby mogła zjadła by opiekuna. Dodam ,że Zorzą zajmują się cały czas te same osoby. Najgorsze jest to ,że Zorza atakuje niespodziewanie ,bez żadnych sygnałów ostrzegających, raz daje się głaskać, a za chwile jej zachowania zmienia się o 180 stopni. Zorza niedawno była szczepiona, a raczej próbowano ją zaszczepić... dobrze ,że nic nikomu się wtedy nie stało. Sunia niestety nie wykazuje ,żadnej poprawy :( , gdyby chociaż zaakceptowała jedną osobę, która byłaby przy niej bezpieczna... Nic, próbują dalej. Quote
J_ulia Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Info Zorza została dziś wysterylizowana. Zabieg przebiegał bez komplikacji. Teraz sunia odpoczywa w naszym szpitaliku; za tydzień wróci do boksu. Ponieważ Wowa zostal adoptowany w boksie Zorzy towarzyszy Szatan. Niestety psychika Zorzy w dalszym ciągu pozostawia wiele do życzenia. Zorza jest nieprzewidywalna w swoich reakcjach. Przekonałam sie o tym na własnej skórze ( dosłownie) Pracujemy usilnie nad odbudowaniem jej zaufania do człowieka. Zorza , Zorza... ;( To już prawie rok... Quote
_Goldenek2 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Tak... co nieodpowiedzialny człowiek potrafi zrobić psu :( Quote
J_ulia Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 _Goldenek2 napisał(a):Tak... co nieodpowiedzialny człowiek potrafi zrobić psu :( Totalnego psychola, który rzuca się nawet na osobę , która mu miskę daje... Żal mi bardzo tego psa. Quote
ludwa Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Obawiam się, że to już się nie zmieni. Zorza to twardy charakter. Zakodowała się na amen, ona już nie odpuści, skoro przez tyle czasu nie zaufała nawet jednej osobie. Zostanie pewnie już pod opieką fundacji do końca, bo znalezienie dla niej odpowiedniego domu graniczy z cudem Quote
J_ulia Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 [quote name='ludwa']Obawiam się, że to już się nie zmieni. Zorza to twardy charakter. Zakodowała się na amen, ona już nie odpuści, skoro przez tyle czasu nie zaufała nawet jednej osobie. Zostanie pewnie już pod opieką fundacji do końca, bo znalezienie dla niej odpowiedniego domu graniczy z cudem Niestety to prawda :( nikt nie weżnie na siebie odpowiedzialności za adopcje tak nieprzewidywalnego i niebezpiecznego co tu kryć psa. Mam tylko nadziej, że Zorza "zmądrzeje" by jej obsługa była w miarę bezpieczna. Off... Poszukuje tymczasów/ds dla 4 szczeniaków... Jedna suczka wygląda jak mała Zorza... http://www.dogomania.pl/threads/195030-%C5%9Al%C4%85sk-N%C4%99dzna-szopa-za-dom..Pilnie-potrzebny-tymczas-dla-4-szczeniak%C3%B3w Quote
Szarotka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Dobrze, ze moze zostac w fundacji. Zapraszam na watek duzego bialego psa, ktorego wyciagamy ze schronu: http://www.dogomania.pl/threads/194047-Kulek-starszy-niewidomy-mix-ju%C5%BCaka-zbiera-deklaracje-na-hotel Quote
Recommended Posts