Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 340
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='J_ulia']

Aktualizacja

17.05.2010

Zorza nadal szuka dom. Odpowiedzialnego i znającego się na psach, bo Zorza to tzw. "pies nie dla Idioty...".

02.01.2010

Sunia w Jamora rozkwita :) Powoli staje się "normalnym" , kochanym pieskiem, ale z charakterkiem :loveu:. Innymi słowy szukamy dla Niej kochającego domku :)

21.12.2009

Nelly,goldenka okazała się MIX. PODHALANA...

Udało się załatwić transport i sunia 20.12. pojechała do Jamora, który jest jej jedyną szansą, ponieważ sunia ma bardzo silny charakter (typowy pies jednego pana) , a jej poprzedni pseudo-właściciel bardzo się "postarał" ,żeby "zniszczyć" sunie. Bicie, głodzenie, szczucie, nie pozostało bez wpływu na jej psychikę , ale jest uzasadniona NADZIEJA, że uda się Ją zresocjalizować i ułożyć.

Mam nadziej ,że sunia wykorzysta szanse jak Jej został dana...:)

Jednak na transport , opiekę profesjonalistów, leczenie profilaktyczne trzeba słono zapłacić.... bez tego jednak sunia nie będzie miał szans na adopcję

Jednak ja w wszystkich tego typu przypadkach potrzebę są pieniądze na:

- opłacenie hoteliku , gdzie pod okiem specjalistów będzie dochodzić do siebie - 450 zł/ miesiąc
- zapłatę z transport do Jamora - ok. 200 zł

oraz na

- szczepienie na wściekliznę i wirusówki (ponieważ Książeczka Zdrowia "zaginęła", co sugeruje ,że sunia nigdy nie była szczepiona )
- odrobaczenie
- sterylizacje

Dajmy jej szanse!!!!

Pieniążki dla Nelly/ Zorzy można wpłacać na konto:

Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR"Oddział Sosnowiec
Konto Fundacji: Bank Śląski O/Grodzisk Maz.
59 1050 1924 1000 0090 6204 7718

z dopiskiem: dla "goldenki" Nelly

=========================================================

HISTORIA....

=========================================================

16.12.2009

O pomoc dla Niej zadzwoniła do BajbkiB z Fundacji Emir (Sosnowiec).... kilkunastoletnia dziewczynka, która błagał o pomoc dla suni... Jak można było temu dziecku odmówić....

Nelly przez 3 lata swojego życia doświadczyła już bardzo wiele zła...
Jej właściciel regularnie robił sobie z Niej worek treningowy... często widywano Ją z krwiakami, zakrwawionym futerkiem... ale nikt nie reagował...:shake:
Teraz ten pseudo- właściciel wyjechał i zostawił ją SAMĄ w mieszkaniu...
Sunia raz na dwa- trzy dni jest karmiona i wyprowadzana , ale tylko dzięki tej małej dziewczynce i ją nakarmić i wyprowadzić... KAROLINA MA TYLKO DZIECKO I ROBI TO W TAJEMNICY PRZED MATKA- konkubiną tego "właściciela"...

KTÓRA TEGO PSA NIENAWIDZI...Przez pozostałe dni Nelly siedzi tam sama , głodna, we własnych odchodach...

Gdyby nie ta dziewczynka- Karolinka - NIKT- by się NELLY nie zajął...
co dla Niej równałoby się śmiercią głodową...
Właściciel-oprawca- najprawdopodobniej nie wróci już do tego mieszkania, a jak wróci to najwcześniej za kilkanaście miesięcy.

17.12. 2009

RELACJA BAJKIB

Kochani,sytuacja jest na prawdę dramatyczna! Sunia musi zostać natychmiast zabrana!
NATYCHMIAST!

Zadzwoniła do mnie dzisiaj Karolinka i opowiedziała mi "cała prawdę".
Kiedy dzwoniła przedwczoraj była z matka i nie mogła mówić. Okazuje się, ze właścicielem suni jest konkubent jej matki,który wyjechał. Matka nie znosi zwierząt.
Sunia 4 dni siedziała w mieszkaniu sama bez jedzenie,picia,wyprowadzania.
Karolinka w tajemnicy przed matka wczoraj zabrała sunie do swojej babci. Matka zrobiła jej piekło, powiedziała, ze psa wyrzuci. W mieszkaniu malutkim mieszkaniu babci jest już pies i fretka, nie może tam sunia zostać. Karolinka skłamała matce,ze sunia będzie jutro zabrana.
Dziecko jest zrozpaczone,boi się, ze matka podczas jej pobytu w szkole wyrzuci sunie...

============================================================

Wszelkie informacje dostępne są:

prawo@voodoo.com.pl

tel. kontaktowy: 785 066 066

nie wiem czy ktos wpłacał na zorze , ale tak czy inaczej u mnie pół roku jedzie na kreche , wiec chyba oddział sosnowiec zapomina w swoich podopiecznych. w czwartek zorza wpierw groziła Panu Tomkowi pokazujac zęby ale po chwili wyciagneła łape na powitanie. w poniedziałek jedzie do siedziby emira, bedzie próba aklimatyzacji nowego miejsca.

Posted

[quote name='_Goldenek2']No to pięknie.... Dlatego na wątku tak cicho było.... A Jamor nie upominał się o kasę.... Gdzie ten profesjonalizm fundacji? Widzisz, profesjonalizm fundacji nie zabezpiecza nikogo przed nierzetelnością niektórych ludzi. Stąd nasz komunikat na niektórych watkach.

Posted

Naprawdę nie chciałam być złośliwa. Sama działam w organizacji Szansa-na pomoc goldenom i cały czas bijemy się z myślami czy tworzyć fundację.... Przepraszam, jeśli Cię uraziłam.

Posted

zorza pojechała. Fajna dupa była jakby to moje psy powiedziały. mam nadzieje ze bedzie grzeczna. zostały miłe wspomnienia i troche materiału na serwerze

[video]http://www.youtube.com/user/jamor6#p/u/5/kx1vHVxX5Fg[/video]

usuwam z listy hotelowej, tu tez chyba trzeba zamknąc. pozdrawiam

Posted

Szarotka napisał(a):
Mam nadzieje, ze Zorza ma sie dobrze i ze Jamor odzyska swoje pieniadze.

o pieniążki sie nie martwie bo Zabia wola to solidna firma. oby tylko zorza nie narozrabiała.

Posted

cytuje ze strony Emira

Zorza już wróciła do fundacji, na razie siedzi sama; sensacji nie ma; wydaje się przyjazna, choć "z pewną nieśmiałością"; za 2-3 dni przeniesiemy ja do boksu z jakimś zrównowazonym i dużym psem ( Wowa?),żeby miała towarzystwo.
Dziś odrobaczanie; w najbliższych dniach szczepienia, a potem sterylka. Sunia była pół roku pod opieką Sosnowca i nie zrobiono niczego, chociaz apele o pomoc finansową na to i na pokrycie hoteliku były..a jakże !
JAMOR - dziękujemy CI za opiekę nad Zorzą i za wyrozumiałość; dług zostanie oczywiście zapłacony , niestety z opóźnieniem. Przepraszam

Posted

Postaram sie wstawiac tu co jakis czas foty Zorzy. Jesli ktos nadal zechce ja wspierac,( po tym wszystkim, co zaszlo uznam,ze nie kazdy bedzie mial ochote) to konto fundacji ale glowne jest aktualne przez caly czas...Wybaczcie,zawinil czlowiek a jak zwykle zaplaca za to psy...

• 2 weeks later...