Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 340
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie, co z ogłoszeniami? Bo mi sie allegro Zorzy nie otwiera poprawnie - zdjecia sie nie wczytują..:(
To może nowe allegro zrobić i jeszcze na inne portale ja też wrzucić???
Matko no ona jest naprawde piękna i tak jej szkoda że nie ma jeszcze rodzinki.... :(

Posted

Napisze bo istotne a juz prawie zapomniałem. W ostatnia niedziele na wybiegu lezałem sobie z lando na smiegu i go czesałem. Potem go zluzowałem i on jak zwykle sprint , trening. Przebiegając blisko zorzę zawołałem aby tez ja czesac. Oczywiscie podbiegła zadowolona ale jak przytrzymałem ją za obrozę, jej to sie nie spodobało, bo chciała biec z lando. Ja do niej : chwile ,slicznotko, fryzure trzeba zrobic- a ta do mnie z zębami, zaatakowała mnie za bark ( na szczescie zle trafiła i tylko kurtke kłami przebiła) . Ok, moze cos jej sie ubzdurało, ale najgorsze to , że wycofała sie na 5 m i ponownie do mnie ruszyła. przebiegający lando zderzył się z nią , a tej jakby łeb sie zresetował i poleciała sie bawic. po chwili podbiegła do mnie jakby nic sie nie stało i jak to u niej zwykle wariactwo do zabawy.
To byłas kilkusekundowa agresja , ale wygladała tak jakby conajmniej diabła zobaczyła. Tak wiec nie jest do konca z nią bezpiecznie i to nalezy pamietac przy dobieraniu ds. jakikolwiek przymus fizyczny moze doprowadzic do powstania odruchu agresji. nie koniecznie , ale zawsze jest to ale.

Posted

Pies przeszedł przez piekło i być może nigdy nie będzie już całkiem "normalny." Ja mam suczkę, która na 99% była bita w przeszłości i mimo, że jest u nas już ponad 3 lata wiem, że gdyby ktoś ją przypadkiem całkiem niewinnie i przyjaźnie poklepał może ugryźć. Nam daruje jeśli jest to pojedyncze klepnięcie ale w przypadku obcych nie mam pewności czy nie złapie za rękę bo to jest odruch. Tyle, że Gapunia w przeciwieństwie do Zorzy jest niewielkich rozmiarów i zęby tez ma mniejsze ;-)

Nie wiem jak to się stało ale Zorza ma 2 ogłoszenia na alegratce i to obydwa moje :p
ale.gratka
ale.gratka