Szarotka Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Zorza napisz jak tam sie Jamor sprawuje :):) Quote
anawa Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Szarotka kazała przyjść i jestem. Trzymam kciuki za piekną podhalankę. Na pewno jamor zrobi z niej normalnego psa :) Quote
Szarotka Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 anawa napisał(a):Szarotka kazała przyjść i jestem. Trzymam kciuki za piekną podhalankę. Na pewno jamor zrobi z niej normalnego psa :) Anawa I am impressed:):) i dzieki :):):multi::multi::multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu: Quote
BajkaB Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 anawa napisał(a):Szarotka kazała przyjść i jestem. Trzymam kciuki za piekną podhalankę. Na pewno jamor zrobi z niej normalnego psa :) Właściwie to ona jest normalnym psem.Rozmawiałam długo z Pawłem,który zawoził ja do Jamora.Przejechał z tym psem 400km bez żadnego,absolutnie żadnego problemu.Sunia po prostu zdziczała siedząc samotnie w zamknięciu,bez jedzenia,wyprowadzani,bez kontaktu z ludźmi.Bóg jeden wie jak długo naprawde trwała taka sytuacja,bo pseudo opiekunka kręciła i kłamała na wszystkie strony.Zorza nie miała szczepień,nie była odrobaczona,ponoć miała ksiązeczke zdrowia,która ,,się zgubiła,,Do tego wszystkiego była systematycznie bita przez właściciela.Trudno sie dziwić,ze nie ufa człowiekowi.Nie ma pewności,czy wyciągnięta do niej ręka nie zada jej bólu . Myłśe jednak,ze juz wkrótce Zorza nabierze zaufania i przekona sie,ze położona na głowie ręka będzie ja pieściła i głaskała,a nie zadawała ciosy. Quote
jamor Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 BajkaB napisał(a):Do tego wszystkiego była systematycznie bita przez właściciela.Trudno sie dziwić,ze nie ufa człowiekowi.Nie ma pewności,czy wyciągnięta do niej ręka nie zada jej bólu . Myłśe jednak,ze juz wkrótce Zorza nabierze zaufania i przekona sie,ze położona na głowie ręka będzie ja pieściła i głaskała,a nie zadawała ciosy. tak dobrze opisane. na 1 post ja bym wymazł opis , ze sunia dominuje.u niej to odruch obronny.to dobra kobieta tylko chłopa miala buraka. Quote
J_ulia Posted December 26, 2009 Author Posted December 26, 2009 jamor napisał(a):tak dobrze opisane. na 1 post ja bym wymazł opis , ze sunia dominuje.u niej to odruch obronny.to dobra kobieta tylko chłopa miala buraka. ok :) już zmieniam Quote
BajkaB Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Ależ sie ciesze,ze Jamor zawitał do nas:multi:Prosimy o relacje i fotki,oczywiscie jeśłi tylko czas pozwoli..Wiadomo,ze lepiej spedzac czas z psami niz przed komputerem..Będziemy cierpliwie czekac Quote
akrim Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 jamor a można wpłacić do Ciebie jakis grosz za Zorzę? Quote
J_ulia Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Off Właśnie dostałam wiadomość od BajkiB. Na CITO potrzebny jest dt/ds dla 4 miesięcznej suni mix. husky, porzuconej pod cmentarzem... Szczeniaczek musi na szybko znaleźć jakieś schronienie. Quote
J_ulia Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 A teraz parę fotek naszej dziewczynki.... chociaż muszę wam powiedzieć ,że Ona na żywo jest o wiele piękniejsza :) Quote
J_ulia Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 ............................... Quote
BajkaB Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 akrim napisał(a):jamor a można wpłacić do Ciebie jakis grosz za Zorzę? Wszelkie rachunki z tytułu pobytu i szkolenia suni bedzie regulował oddział Sosnowiec Fundacji EMIR.Sunia jest psem naszego Oddziału Zatem prosimy o wsparcie naszego konta,które podane jest w pierwszym poście,a my zapłacimy fakture z jamora po otrzymaniu jej Quote
sonikowa Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Piękne zdjęcia, zwłaszcza to z nochalem w śniegu ! Jaka ona musi być szzcęśliwa - biega po śniegu po tych tygodniach zamknięcia... Quote
sonikowa Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 jamor napisał(a):nie spac, czekac czekam, czekam ;-) Quote
jamor Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Wasza zorza.......... [video]http://www.youtube.com/user/jamor6#p/a/u/0/L8qQE8N4SW0[/video] Quote
sonikowa Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 jamor napisał(a):Wasza zorza.......... [video]http://www.youtube.com/user/jamor6#p/a/u/0/L8qQE8N4SW0[/video] To się doczekałam :-) Jamor, jesteś genialny. Wiedzialam, ze sunia jest nieprzyjemna bo miała straszne przejścia, ale że tak ekspersowo ją "naprawisz" to się nie spodziewałam :-) Wiesz, że ona może nigdy w życiu nie miała jeszzce takiego spaceru? i tak swobodnego kontaktu z człowiekiem? Quote
J_ulia Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 [video]http://www.youtube.com/user/jamor6#p/a/u/0/L8qQE8N4SW0[/video] Dziękujemy :) warto było czekać;) charakterna z niej babeczka , a jak szczęśliwa.... jak przyjemnie się to oglądało :). Inny pies, po prostu inny pies... Quote
bros Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 przeczytałam, pooglądałam, pozostaje pod wrażeniem - dobra robota, Bajeczko przy okazji ściskam Cię mocno:bluepaw: Quote
halbina Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 podziwiałam suczkę, kłaniam się Jamorowi! Quote
BajkaB Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 No cóz..Szczęka mi opadła i tak mnie zamurowało z wrazenia,ze dopiero teraz mogłam coś napisac..REWELACJA!!Ona ma juz zupełnie inny wyraz pychola i oczu.Pamiętam jak ja odbierałam.Jej oczy mówiły:wara ode mnie,jesteś moim wrogiem.A teraz?Teraz jej oczy sie śmieja i wołaja:adoptuj mnie,chce do ludzi! Dziękuje jamor!! Rozumiem,ze sunia juz sie nadaje do adopcji? Quote
akrim Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 ostatnie zdanie z filmiku :" adoptuj mnie bo Cię ktos uprzedzi" jest super- tak samo jak sunia Quote
Recommended Posts