Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 340
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anawa napisał(a):
Szarotka kazała przyjść i jestem. Trzymam kciuki za piekną podhalankę. Na pewno jamor zrobi z niej normalnego psa :)

Anawa I am impressed:):) i dzieki :):):multi::multi::multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu:

Posted

anawa napisał(a):
Szarotka kazała przyjść i jestem. Trzymam kciuki za piekną podhalankę. Na pewno jamor zrobi z niej normalnego psa :)

Właściwie to ona jest normalnym psem.Rozmawiałam długo z Pawłem,który zawoził ja do Jamora.Przejechał z tym psem 400km bez żadnego,absolutnie żadnego problemu.Sunia po prostu zdziczała siedząc samotnie w zamknięciu,bez jedzenia,wyprowadzani,bez kontaktu z ludźmi.Bóg jeden wie jak długo naprawde trwała taka sytuacja,bo pseudo opiekunka kręciła i kłamała na wszystkie strony.Zorza nie miała szczepień,nie była odrobaczona,ponoć miała ksiązeczke zdrowia,która ,,się zgubiła,,Do tego wszystkiego była systematycznie bita przez właściciela.Trudno sie dziwić,ze nie ufa człowiekowi.Nie ma pewności,czy wyciągnięta do niej ręka nie zada jej bólu .
Myłśe jednak,ze juz wkrótce Zorza nabierze zaufania i przekona sie,ze położona na głowie ręka będzie ja pieściła i głaskała,a nie zadawała ciosy.

Posted

BajkaB napisał(a):
Do tego wszystkiego była systematycznie bita przez właściciela.Trudno sie dziwić,ze nie ufa człowiekowi.Nie ma pewności,czy wyciągnięta do niej ręka nie zada jej bólu .
Myłśe jednak,ze juz wkrótce Zorza nabierze zaufania i przekona sie,ze położona na głowie ręka będzie ja pieściła i głaskała,a nie zadawała ciosy.

tak dobrze opisane. na 1 post ja bym wymazł opis , ze sunia dominuje.u niej to odruch obronny.to dobra kobieta tylko chłopa miala buraka.

Posted

jamor napisał(a):
tak dobrze opisane. na 1 post ja bym wymazł opis , ze sunia dominuje.u niej to odruch obronny.to dobra kobieta tylko chłopa miala buraka.

ok :) już zmieniam

Posted

Ależ sie ciesze,ze Jamor zawitał do nas:multi:Prosimy o relacje i fotki,oczywiscie jeśłi tylko czas pozwoli..Wiadomo,ze lepiej spedzac czas z psami niz przed komputerem..Będziemy cierpliwie czekac

Posted

Off

Właśnie dostałam wiadomość od BajkiB.

Na CITO potrzebny jest dt/ds dla 4 miesięcznej suni mix. husky, porzuconej pod cmentarzem... Szczeniaczek musi na szybko znaleźć jakieś schronienie.

Posted

akrim napisał(a):
jamor a można wpłacić do Ciebie jakis grosz za Zorzę?

Wszelkie rachunki z tytułu pobytu i szkolenia suni bedzie regulował oddział Sosnowiec Fundacji EMIR.Sunia jest psem naszego Oddziału
Zatem prosimy o wsparcie naszego konta,które podane jest w pierwszym poście,a my zapłacimy fakture z jamora po otrzymaniu jej

Posted

jamor napisał(a):
Wasza zorza..........

[video]http://www.youtube.com/user/jamor6#p/a/u/0/L8qQE8N4SW0[/video]

To się doczekałam :-) Jamor, jesteś genialny. Wiedzialam, ze sunia jest nieprzyjemna bo miała straszne przejścia, ale że tak ekspersowo ją "naprawisz" to się nie spodziewałam :-)
Wiesz, że ona może nigdy w życiu nie miała jeszzce takiego spaceru? i tak swobodnego kontaktu z człowiekiem?

Posted

[video]http://www.youtube.com/user/jamor6#p/a/u/0/L8qQE8N4SW0[/video]

Dziękujemy :) warto było czekać;)

charakterna z niej babeczka , a jak szczęśliwa....
jak przyjemnie się to oglądało :). Inny pies, po prostu inny pies...

Posted

No cóz..Szczęka mi opadła i tak mnie zamurowało z wrazenia,ze dopiero teraz mogłam coś napisac..REWELACJA!!Ona ma juz zupełnie inny wyraz pychola i oczu.Pamiętam jak ja odbierałam.Jej oczy mówiły:wara ode mnie,jesteś moim wrogiem.A teraz?Teraz jej oczy sie śmieja i wołaja:adoptuj mnie,chce do ludzi!
Dziękuje jamor!!

Rozumiem,ze sunia juz sie nadaje do adopcji?