J_ulia Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 ewa47 napisał(a):Ale nie ma za co az mi sie spać odechciało jak bym dorwała tego och lepiej nie będę pisać szkoda tylko że tak daleko mieszkam bo pomorskie teraz tymczasu to nawet nie załatwie bo godzina ale mam dwie osoby z którymi bym musiała porozmawiać. Pomorskie - daleko ... sunia na Śląsku jest... ale jak by się tam dom stały tam, znalazł to byśmy transport nawet z pod ziemi wytrzasnęli ... Quote
ewa47 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 J-ulia nic nie obiecuje jutro się zkontaktuje z tymi osobami bede mówiła o domu stałym a nie na tymczas, własinie że to jest tak daleko zobaczymy mam nadzieję że jutro sunicia bedzie z tego piekła wyciągnieta ja jak jutro zrobie przelew to napisze trzymam kciuki aby wszystko sie udało . Kórcze sama bym ją wzieła ale mam też sunie na tymczasie i swoja sunie. Quote
J_ulia Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 ewa47 napisał(a):J-ulia nic nie obiecuje jutro się zkontaktuje z tymi osobami bede mówiła o domu stałym a nie na tymczas, własinie że to jest tak daleko zobaczymy mam nadzieję że jutro sunicia bedzie z tego piekła wyciągnieta ja jak jutro zrobie przelew to napisze trzymam kciuki aby wszystko sie udało . Kórcze sama bym ją wzieła ale mam też sunie na tymczasie i swoja sunie. Będę trzymać kciuki. Dziękuje:) Puki co, to nie jest pewnie , więc kochane Cioteczki nadal proszę o wsparcie dla Nelly! TD gdzie jesteś??? ;( Quote
ewa47 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 yoko100 dziekuje Tobie za miłe słowa ale naprawdę nie ma za co dziekowac karzdy na moim miejscu by to samo zrobił nie moge pomuc w inny sposób to chociaz w taki aby tylko ta biedę uratować. Quote
ewa47 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 J-ulia czy ty będziesz ją z tamtąd zabierać? Quote
J_ulia Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 P. Edyta z Fundacji Emir na pewno będzie przy odbiorze, ja w zależności gdzie sunia by pojechał , bo niestety nie mam auta. Jeśli się uda to będę. Organizuje tylko ewentualne lokum i transport. Quote
ewa47 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Rozumię mam nadzieje że wszystko pujdzie dobrze, z tego co piszesz nie będzie problemu z zabraniem suni? Quote
J_ulia Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 ewa47 napisał(a):Rozumię mam nadzieje że wszystko pujdzie dobrze, z tego co piszesz nie będzie problemu z zabraniem suni? Mam nadzieje ,że nie będzie.... kobieta chce się tego psa .... pozbyć. Jeśli będzie robić problemy.... to wiem ,że Edytka da sobie rade... już z niejednym takim "Panem/Panią" dawała sobie radę...:mad: Quote
ewa47 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Chociaż w tym wszystkim jedna pocieszająca wiadomość, tak na takich to tylko z ręcznym tłumaczeniem:mad: będę trzymac kciuki i czekać na wiadomości. Sama tez bedę działać;) Quote
J_ulia Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Mam jedną dobra wiadomość: udało mi się załatwić po znajomości hotelik. Tydzień może tam bezpiecznie pomieszkać.... Tylko teraz trzeba pomyśleć o pieniądzach na: - zapłacenie hoteliku - 15 zł doba, niestety to nie mało... - szczepienie- nigdy nie miała - odrobaczenie - nigdy nie miała - obowiązkowo sterylizacje- żeby się nią jakieś pseudo nie zaczęły interesować, w końcu pies jest "modny" Quote
AnkaRa Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Dziewczyny zglasza sie SZANSA - Na Pomoc Goldenom! Gdzie sunia teraz jest i czy ktos moglby ja przewiezc do mnie do Zalesia pod Warszawa? Przy 4 psach nie moge jej oferowac stalego tymczasu ale przynajmniej sunia znajdzie gdzies zaczepienie a wmiedzyczasie bedzie mozna dla niej szukac innego tymczasowego lokum. Moj numer 607 368 059 Quote
_Goldenek2 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Zamieściłam wątek na SZANSA GOLDENOM. Ankara już sie rozgląda za tymczasem. Quote
ewa47 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Super ja pieniążki przesłałam spokojnie starczy na ponad dwa tygodnie więcej niestety nie dałam rady , AnkaRa I goldenek tez działaja super teraz czekamy na wiadomości o suni co do DT jeszcze nic nie wiem. Quote
AnkaRa Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Jak narazie to jedynym moim dzialaniem było napisenie w watku informacji, ze mogę dac DT dla suni i podanie numeru do kontaktu. Chcialabym wiedziec kto koordynuje sprawe tej suni i chcialabym zamienic z ta osoba w jej sprawie kilka slow. Quote
BajkaB Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Moi Drodzy,sunia została juz odebrana.Sytuacja jednak sie zmieniła.Przede wszystkim Nelly nie jest goldenem.To ogromny owczarek podhalański,oczywiscie bez rodowodu.Jest przepiękna i w sumie zadbana.Niestety jest tez agresywna.Nelly była bita i zastraszana,a efekty tego sa widoczne w jej zachowaniu.Wyszła z Julka na smyczy i juz na klatce schodowej rzuciła sie w kierunku sąsiada.Potem spacerowała grzecznie,ale przy próbie założenia kagańca czy tez wsadzenia jej do samochodzu wyszczerzła zęby i próbowała atakowac.Z Zębami i warczeniem wystartowała nawet do Karoliny.Wiemy tez ze nie znosi innych suk,a z psami bardzo róznie sie dogaduje. Przy oddawaniu suni była matka Karoliny,bo musiała podpisać zrzeczenie.Sunia tylko tej matki słuchała i tylko jej sie boi.Zatem matka Karoliny pomogła dopiero założyć kaganiec i wpakować nelly do bagażnika. W tej chwili sunia jest w drodze do hoteliku,ale mówiąc szczerze Julka miała ogromne kłopoty z przekonaniem właścicielki aby ja przyjeła.Nie ma sie co dziwić,kobieta boi sie reakcji suki,a ta reakcja na pewno nie bedzie pozytywna na poczatku. Gorąco dziękujemy przedstawicielom goldenów,ale musimy szukac pomocy raczej u behawiorysty.Sunia jest tak piękna,ze szkoda byłoby gdyby nie mogła pójśc do adopcji. Quote
BajkaB Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 PILNIE potrzebny transport do Warki!Sprawa jest naprawde paląca Quote
marqs68 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 [quote name='BajkaB']PILNIE potrzebny transport do Warki!Sprawa jest naprawde paląca czy to ta Warka ok Gliwic Quote
BajkaB Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Nie to Warka pod Warszawą,powiam Grójecki.Do Jamora Quote
Lidan Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 O do licha... Dobrze, że sunia już wyciągnięta z tego piekła jakie zgotował jej człowiek. Skoro transport do Jamora pilnie potrzebny to pewnie suka jest tak agresywna, że w hoteliku nie radzą sobie z nią :niewiem: Jak zwykle zawinił człowiek a potem pies ponosi tego konsekwencje :( Jeśli pieniądze nadal potrzebne to dorzucę coś po niedzieli. Konto Emira, tak? Quote
marles Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 BajkaB napisał(a):Nie to Warka pod Warszawą,powiam Grójecki.Do Jamora a skąd sunię trzeba do Warki przetransportować ? No i zastanawiam się czy sama sobie bym poradziła, skoro jest tak agresywna ? Quote
BajkaB Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Sunie trzeba zabrac z okolic Tarnowskich Gór,nie pojechałabyś sama,Julia pojedzie z suka Quote
marles Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Już doczytałam - przepraszam - zakręcona jestem. Czy jest ktoś kto może sunkę do Częstochowy np. podrzucić ? Z Częstochowy zawsze krócej czasowo - bo droga przyzwoita całkiem - przy tej pogodzie trasa Warszawa - Gliwice - Warka - Warszawa to jakieś 10-12 godzin. Przepraszam jeśli znowu napisze coś co już było napisane, ale czytam z doskoku - transport jutro ? w niedzielę ? Quote
__Lara Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 I co potrafi zdziałać jeden człowiek swoją nienawiścią, złem, głupotą :angryy::angryy::angryy::angryy: Podniosę, bo potrzebny bardzo transport!!! Quote
Recommended Posts