stellanovaa Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Witam, Proponuję nowy temat... Dobry na te mrozne, długie wieczory ;) . Można sie rozpisac o tym dlaczego ta dziwna i inna od wszystkich rasa zawojowała nasze serca i umysły. Dla mnie osobiscie to pies z " wielkim" charakterem. I właśnie za ten cudowny charakterek kocham je tak bardzo. Miałam jako małe dziecko ( a właściwie mieli moi rodzice) dobermana. Potem ja miałam również pinczery. To są cudowne psy - jak to sie mówi "z charakterem". Mają jednak dużą wadę : super głośny "szczek". A basenji jest psem tak samo inteligentnym ale o wielkiej zalecie, która przypisana jest tylko właśnie tej rasie : NIE szczeka :multi: . Dzieki Dogomanii nauczyłam sie robić ramki do zdjęć, oto jedna z nich. Na fotce szczenię Zah Stellanova Pozdrawiam, Beata Quote
Basenji Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Ale toż to za wielki temat. Naprawdę trudno to zebrać. Teraz kocham piesiaka, za to, że leży pod nogami i grzeje mnie w stopy. Ot tak, sam sobie przyszedł i chyba stwierdził, że mi jest zimno. zdrówko:evil_lol: Quote
agabass Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Temat rzeka. U Asiaczka na stronie w galerii Gomeza umieściłam tekst [SIZE=2]To właśnie Gomez umila nam życie i wnosi wiele radości w naszą codzienność. Dzięki niemu śmiejemy się częściej ... Teraz jest i Dabliś i również jest naszym promyczkiem - za co ich kochamy, za to, że są naszym "powietrzem", którym uwielbiamy oddychać. Quote
stellanovaa Posted January 23, 2006 Author Posted January 23, 2006 Basenji napisał(a):Ale toż to za wielki temat. Naprawdę trudno to zebrać. Teraz kocham piesiaka, za to, że leży pod nogami i grzeje mnie w stopy. Ot tak, sam sobie przyszedł i chyba stwierdził, że mi jest zimno. zdrówko:evil_lol: Ale jak przyjemnie te posty czytać:p Quote
stellanovaa Posted January 23, 2006 Author Posted January 23, 2006 [quote name='agabass'][:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Temat rzeka. U Asiaczka na stronie w galerii Gomeza umieściłam tekst [SIZE=2]To właśnie Gomez umila nam życie[SIZE=2] i wnosi wiele radości w naszą codzienność. Dzięki niemu śmiejemy się częściej ... Teraz jest i Dabliś i również jest naszym promyczkiem - za co ich kochamy, za to, że są naszym "powietrzem", którym uwielbiamy oddychać. Naprawdę robi się na sercu cieplutko jak sie czyta takie cudowności... Quote
stellanovaa Posted January 23, 2006 Author Posted January 23, 2006 [quote name='agabass'][:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Temat rzeka. U Asiaczka na stronie w galerii Gomeza umieściłam tekst [SIZE=2]To właśnie Gomez umila nam życie[SIZE=2] i wnosi wiele radości w naszą codzienność. Dzięki niemu śmiejemy się częściej ... Teraz jest i Dabliś i również jest naszym promyczkiem - za co ich kochamy, za to, że są naszym "powietrzem", którym uwielbiamy oddychać. Naprawde robi sie na sercu cieplutko jak sie czyta te cudowności... Quote
stellanovaa Posted February 7, 2006 Author Posted February 7, 2006 :placz: :placz: :placz: :placz: okazuje sie też, że niektórzy kochają basenji za to, że przynoszą im pieniadze... brr :placz: :placz: :placz: :placz: Quote
agabass Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 kocham - bo oddycham ich codzienna obecnością:loveu: :loveu: Quote
stellanovaa Posted March 6, 2006 Author Posted March 6, 2006 Mam teraz maleńkie basenji... Jest to cudowna rozrabiara. Biore ją na ręce - ona leząc na pleckach patrzy sie na mnie jak głaszcze ją po brzuszku... Lecz po kilku minutach już się wierci (normalka, przeciez jest szczeniaczkiem) i kombinuje jak się dostać na podłogę. Dostaje wręcz nerwów ;) i "już nie ma czasu" na czułości bo ma ważniejsze sprawy "na głowie". A te sprawy to biegi wyścigowe z buldożką. Każda chwilka z nią to nieopisana radość... Beata Quote
Basenji Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 stellanovaa napisał(a)::placz: :placz: :placz: :placz: okazuje sie też, że niektórzy kochają basenji za to, że przynoszą im pieniadze... brr :placz: :placz: :placz: :placz: To też może być dobry powód do kochania basków. Zapewne inne rasy dają więcej powodów do kochania w tej dziedzinie, ale zawczeć coś jest. Zdrówko Quote
stellanovaa Posted March 8, 2006 Author Posted March 8, 2006 W dniu dzisiejszego Święta ;) Dla Wszystkich Dam od psich męskich serduszek Quote
Basenji Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 stellanovaa napisał(a):W dniu dzisiejszego Święta ;) Dla Wszystkich Dam od psich męskich serduszek No nie. Ja też mam ksywkę Basenji a wczoraj miałem imieniny a Żadna nawet mi przez internet nie pomachała! :angryy: choróbka Quote
stellanovaa Posted March 8, 2006 Author Posted March 8, 2006 Basenji napisał(a):No nie. Ja też mam ksywkę Basenji a wczoraj miałem imieniny a Żadna nawet mi przez internet nie pomachała! :angryy: choróbka Oj Basenji , Basenji :roll: ... Imieniny to nic... ale Dzień Kobiet to dopiero ważna sprawa ;) ! Ale z okazji imienin spóznione ale szczere przyjmij me życzenia. Quote
stellanovaa Posted March 14, 2006 Author Posted March 14, 2006 Czy takich maleństw nie można kochać ? Dziekuję jeszcze raz Madja za fotki. Quote
Basenji Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 To kochacie dziewczyny jeszcze basenji? Zdrówko:roll: Quote
stellanovaa Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 Pewnie, ze kochamy! Jakby nie można kochać tych przeuroczych , kochanych cwaniaków :multi: Pozdrawiam, Quote
Basenji Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 A mnie piesiak dzisiaj rano ostro zezłościł. Siedział w samochodzie kiedy zeskrobywałem z niego śnieg i lód i przeżarł linkę smyczy - dziad jeden:angryy: . I trzeba znowu to będzie szyć. Chyba spryskam to smarem silikonowym, aby mu na przyszłość mniej smakowało. Aha, czyj to piesek właściiela Basenjifiona? Zdrówko Quote
Asiaczek Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Fiona (domowe imię), to rudo-biała suczka z hodoliw Ekado z Częstochowy. Chyba, że jest jeszcze jakaś Fiona.:crazyeye: pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Basenji napisał(a):A mnie piesiak dzisiaj rano ostro zezłościł. Siedział w samochodzie kiedy zeskrobywałem z niego śnieg i lód i przeżarł linkę smyczy - dziad jeden:angryy: . I trzeba znowu to będzie szyć. Chyba spryskam to smarem silikonowym, aby mu na przyszłość mniej smakowało. Zdrówko Haha, normalka. Ja w ten sposób już sporo smyczy Ii ringówki dwie) straciłam... Teraz po prostu bardzo uważam. Pzdr. Quote
Basenji Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 A teraz ma we smarze. Niech wcina!:evil_lol: zdrówko Quote
Asiaczek Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Szybki jesteś!:evil_lol: ciekawe, jaki będzie tego wynik... Pzdr. Quote
Recommended Posts