Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

divia_gg napisał(a):
No i wlasnie tu jest najwiekszy problem - z tymi karami. Tak jak piszesz, jednego dziada z drugim ukarac dotkliwie, to moze ktorys kolejny idiota by sie choc troche zastanowil, choc nie posadzalabym takich typow o wnikliwe refleksje nad zyciem...

Kilka lat za kratkami - może znalazłby jeden z drugim chwilkę na przemyślenie

• Replies 938
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

waldi481 napisał(a):
Lekarz ją badał?Pytam,bo swego czasu była sprawa podobna do tej i pamietam jaki nacisk był na to,żeby była dokumentacja medyczna.
Jeżeli dochodziło do tego to może mieć obrażenia wewnętrzne...:-(
Elżbieta

O to samo chciałam zapytac. Obrazenia przy tej wielkosci suni muszą byc ogromne!

Posted

AlinaS napisał(a):
Kilka lat za kratkami - może znalazłby jeden z drugim chwilkę na przemyślenie

A ja bym mu siekierą odrąbała...wtedy miałby całe życie na przemyślenie,mógłby sobie o tym i o owym tylko pomyśleć

Posted

Ja moge charytatywnie wykstrować tępym nożykiem do masła z zastosowaniem soli jako znieczulenia... :/ Krew sie gotuje...

A sunia powinna byc dokłądnie zbadana i pwoinna mieć zrobione USG

Guest Elżbieta481
Posted

Ktoś pisał w wątku nt.adopcji-czy to jest możliwe?Sunia może być wydana do adopcji?Jeśli ten człowiek ma mieć ew.sprawę to czy pies -jak określić?-nie powinien być dowodem w sprawie?
Nie to,że szukam dziury tylko żeby w tych nerwach i chęci ratowania bieduli nie zrobić błędu.
Elżbieta

Posted

Słuchajcie, mamy domowy hotelik od 3-go stycznia. Musimy zebrać deklaracji na 330 zł/miesięcznie (sam hotelik 300, ale po naszej stronie jest wet.)
No i najlepiej by było żeby suczysko było już wysterylizowane. Ja akurat jestem za, bo przy sterylizacji, chyba by bez stresu dla Zośki można było tą obdukcję zrobić?
Do tego hoteliku oddaliśmy Dina i Kajtka z dziesięcioletnim stażem w schronisku. Obejrzyjcie filmiki z wprowadzania sie naszych chłopaków do hoteliku - widać tam trochę warunki. Jest duży ogród, codzienen spacery do lasu, dół domku do dyspozycji psiaków.

YouTube - powdorko converted

A tu wejście do domu.

YouTube - dom converted

Więcej zdjęć na wątku chłopaków.
http://www.dogomania.pl/threads/145876-Wielka-przyjaA-A-i-ponad-10-lat-w-schronisku-Chcemy-emerytury-dla-nich-pomA-A-cie/page69

Co myślicie? To jest blisko Katowic (pod Wieliczką), więc nie ma kłopotu z transportem.
Zośka jest młoda, więc jak ją będziemy intensywnie ogłaszać, to przecież znajdziemy dla niej dom. To nie będą dożywotnie deklaracje. Niemniej jakieś 330 trzeba by mieć. Albo 300 deklaracji stałych i jakieś solidne jednorazowe + sterylka. Dziś się dowiem ile.

Posted

Szczególy z wizyty u weta będzie znała ewab, która była z sunia na badaniu.
Jeżeli chodzi o adopcje, to jest na razie niemożliwa. Sunia jest dowodem w sprawie sądowej. Nie wiem, co będzie dalej, wg ustawy, jeżeli sprawa zostanie umorzona, a tak było poprzednio, sunia powinna trafić z powrotem do oprawcy.:angryy::mad:

Posted

Moim zdaniem ona powinna byc bardzo dokłądnie zbadana przez weterynarza.
Co do sterylizcji to ja nie ejstem do końca przekonana czy to obry pomysł z racji tego, że jeśli ona rzeczywiście była gwałcona przez tego skur***la, a to mały psiak to najprawdopodobniej pochwa i macica doznała pewnych zmian patologicznych, co przy zbyt szybkiej sterylizacji mogłoby prowadzić do komplikacji np. krwotoku. Nie wiemy w jakim stanie sa jej narządy wewnętrzne, no i wartoby zrobić badania, zeby wykryć stany zapalne.

Poza tym moim zdaniem ketaminka teraz... no cóz... może wartoby jej dac narazie spokój ze sterylką, niech wydobrzeje psychicznie?
Wiecie ja nie jestem specem, ale ketamina u ludzi powoduje omamy, hipnagogi oraz przewidzenia, dlatego jej się nie stosuje, bo wielu ludzi po prostu świruje po ketaminie. U psów nie wiemy jak dokładnie działa układ nerwowy, w jakim stopniu ich senna percepcja jest podobna do naszej, ale na logike biorąc - skoro psy mają sny [no bo to niewątpliwe jak tak ładnie biegają i szczekają na spaniu], to może też mają jakies omamy itp.? Tylko, ze psy nie ześwirują... no ale forma psychiczna tej suni jest zaburzona pewnie, wiec może dac jej troszke odczekac?
Oczywiscie zdecyduje weterynarz...

Posted

erka napisał(a):
Szczególy z wizyty u weta będzie znała ewab, która była z sunia na badaniu.
Jeżeli chodzi o adopcje, to jest na razie niemożliwa. Sunia jest dowodem w sprawie sądowej. Nie wiem, co będzie dalej, wg ustawy, jeżeli sprawa zostanie umorzona, a tak było poprzednio, sunia powinna trafić z powrotem do oprawcy.:angryy::mad:

Chyba, że sie jej zrzeknie... i oby... postraszyć gnoja!
Nasza ustawa jest niestety debilna... i nic z tym nie zrobimy...

Posted

wiecie co...ona za dobrze jakoś wygląda.Wydaje mi sie,że długo u niego nie była.Może faktycznie ktoś dał sie też tak nabrać ,jak ta Pani i ją wyadoptowal temu facetowi.Każdy wie,że nie wszyscy tutaj na dogo robią wizyty przed i po adopcyjne.

Posted

Przepraszam Ciotki, że sie nie odzywałam, ale takiego dnia jak wczorajszy jeszcze nie przeżywałam.
Pisarzem dobrym nie jestem więc krótko sunia była badana przez weterynarza i miała robione usg. Wet. nie stwierdził żadnych uszkodzeń. Stan fizyczny jest dobry. Suka została odpchlona, więc pomimo fetorku jaki rozsiewa wytrzymajcie z kąpielą choć do jutra. Fetorek jest, bo niestety suczydło siedziało zamknięte w czymś co niektórzy nazywają domem i potrzeby załatwiała na miejscu. Na spacery nie była wyprowadzana. Mam nadzieję, że nie przebywała w tych warunkach długo, bo inaczej nie byłaby w takiej formie.
Tak jak dziewczyny pisały suka tężeje gdy dotyka się jej zadka. Cdn.

Guest Elżbieta481
Posted

Jeśli dobrze zrozumiałam-tam była druga suka?
E/W

Posted

Zadzwoniłam do hoteliku - mówią, że w sumie mogą ją na razie przyjąć bez sterylki, bo wszystkie psy które są w domu na stałe, są wyciachane, a 2-go stycznia wszystkie psy hotelikowe zostawione na Święta, wrócą już do domów, więc jak ją przywieziemy 3-go, to w razie cieczki tragedii nie będzie.

Rozumiem, że muszę ją zaszczepić? Zakładamy że nie ma żadnych szczepień, tak? Została tylko odpchlona? A czy na robalce przy okazji coś dostała?

Niestety ją wykąpałam, powtórzę więc odpchlaczka, chociaż ona się zupełnie nie drapie.

Posted

BoUnTy napisał(a):
że jeśli ona rzeczywiście była gwałcona przez tego skur***la, a to mały psiak to najprawdopodobniej pochwa i macica doznała pewnych zmian patologicznych

Istnieje też możliwość, ze była gwałcona analnie...
Czy pod tym kontem tez została zbadana?

Nie wyobrażam sobie, żeby ten kmiot nie został ukarany.
Może warto byłoby zawiadomić media, np. tvn Uwaga.
Jeśli nagłośni się sprawę to również sądy są brane na świecznik i pod naciskiem opinii publicznej i mediów sprawa tak łatwo nie ucichnie.

Posted

Wiecie... tak sobie myślę... moze nie oddawac sprawy do sądu...
Ona będzie się ciągła, a niestety przy skoro sunia nie ma obrażen wewnętrznych - czyli obdukcja nic nie wykazała, to nie ma wiekszych dowodów...
Trzebaby sunię skonsultować z behawiorysta i uzyskac jego oficjalną opinie o jej psychice.
Sąsiedzi... pewni nie beda zbyt chętni do zznawania, a jak sprawa została raz umożona... to pewnie i kolejny także i... i wtedy ona bedzi musiała trafic do tego zwyrodnialca, bo to osoby zakladające sprawę beda miec klopoty...
Nie wiem jak mocne macie dowody, ale w Polsc potrzebne są one BARDZO MOCNE i same słowne zeznania i przypuszczenia nie stanowią wystarczajacego dowodu popełnienia wykroczenia...

Posted

proszę osobę która załozyła wątek o przeniesienie z wątku złotówkowego deklaracji dla zosi - niestety modzi zamknęli tamten wątek, bo///////// ja nie moge eydtowac postów, więc nie moge poprzenosic niczego - magia nowej dogomanii - czarna magia - nie jest to wina moich komputerów czy przeglądarek ale wina twórców strony - zasięgnęłam opinii informatyków .