Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciotki ja bym proponowała, aby Zosia przed wydaniem była wysterylizowana. Bjuta czy hotelik ma taką możliwość?

Przyszły pieniążki od Waldi481 - deklaracja za luty 7,50 zł (15.II). Dziękujemy:loveu:.

• Replies 938
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewab napisał(a):
Ciotki ja bym proponowała, aby Zosia przed wydaniem była wysterylizowana. Bjuta czy hotelik ma taką możliwość?

Przyszły pieniążki od Waldi481 - deklaracja za luty 7,50 zł (15.II). Dziękujemy:loveu:.

Ewab, a czy mogę Cię prosić, żebyś ich zapytała? Ja wiem, że mają zaprzyjaźnionego weta - tylko jak o tym rozmawiałyśmy - panie chciały czekać do ocieplenia...
Może to był jednak falstart z tymi ogłoszeniami? No bo ze 2 tyg. po sterylce na pewno trzeba by doliczyć...

Posted

O ile dobrze zrozumiałam Ewab - jeśli właściciel Zośki nie zapłaci kosztów weta i utrzymania suni - od 1 marca automatycznie dziewczyna przechodzi na fundację. Ewab - sprostuj, jeśli kręcę.

Posted

Bjuta napisał(a):
O ile dobrze zrozumiałam Ewab - jeśli właściciel Zośki nie zapłaci kosztów weta i utrzymania suni - od 1 marca automatycznie dziewczyna przechodzi na fundację. Ewab - sprostuj, jeśli kręcę.

Tak to ma być. Bjuta porozmawiam z hotelikiem.

Posted

ewab napisał(a):
Tak to ma być. Bjuta porozmawiam z hotelikiem.

Ewab, zadzwoń - jeśli możesz, po sobocie, bo w sobotę będzie weterynarz i panie go poproszą, żeby się wypowiedział w kwestii sterylki. To on właśnie kazał ją odchudzić - właśnie pod kątem ewentualnych zabiegów. Ponoć Zocha odrobinę schudła. Panie wolałyby poczekać, aż będzie cieplej, żeby Zocha miała większy komfort w dochodzeniu do siebie - teraz jeszcze nie bardzo się da wyrzucić resztę psiaków na dwór na więcej niż 2 godziny, ale rozumieją, że ruszyliśmy z ogłoszeniami więc wolimy, żeby była ciachnięta.
Nadal zdarza jej się załatwiać w mieszkaniu.
Jest jedną wielką przylepą. Wg pań najlepszy dla Zochy dom to samotna, emerytka (na tyle młoda, by przeżyła Zochę).

Posted

Lepiej jeden telefon od wspaniałej rodziny niż cała masa z których każdy beznadziejny....
Ja ostatnio mam dużo SMS-ÓW w sprawie różnych psów.
Ręce opadają.
Jedna babka nawet próbowała się do mnie dodzwonić NA MÓJ KOSZT, jak przestałam jej odpisywać...

Posted

Dostałam maila od Pań

Był wczoraj weterynarz. Ustaliliśmy, że ze sterylizacją Zosi czekamy jeszcze
około miesiacą. Chodzi o to, zeby trochę pogoda sie wyklarowała.
Dobrze byłoły, żeby chłopaki dostawały coś na stawy. Teraz pytanie czy mamy
kupić coś na fakturkę, czy lepiej jeśli wy kupicie i jakoś nam podacie?
Jeszcze nic poważnego się nie dzieje, ale trzeba zatrzymać pierwsze objawy.
Stan zdrowia chłopaków vet ocenił jako bardzo dobry, Zosi oczywiście też.
Jej trzeba jedynie obcinać pazurki, bo dama nie chce chodzić po polu przy
takiej pogodzie ;-).
Pozdrawiamy!!!

Posted

Bo to jest mały domek - właściwie dwa pomieszczenia, w którym żyje kilka psiaków (6 stale + jakieś z miasta). Gdyby było ciepło - w te pierwsze dni po operacji - reszta psiaków mogłaby się przeprowadzić do kojców np i Zośka miałaby komfort.

Posted

przepraszam za off, ale potrzeba na cito DT, dla Promyczka, który był sparaliżowany, jednak zaczął chodzić, ale warunki schroniskowe nie pozwalają na taką opiekę jaką powinien być otoczony, więc roczna rehabilitacja może zostać zaprzepaszczona - proszę, czy ktośmoże się zlitować i zapewnić mu DT?
http://www.dogomania.pl/threads/135543-niegdyA-sparaliA-owany-dziA-chodzi-Promyk-nadal-szuka-domu

Posted

Nie wiem jak jest ze stałymi deklaracjami? Wiem ,ze takowe miałam na Zosienke,ale za jaki miesiac zalegam. Nie ma wyszczególnione. Troche tych deklaracji sie uzbierało i mam już mentlik w głowie.:)