ewab Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Ciotki ja bym proponowała, aby Zosia przed wydaniem była wysterylizowana. Bjuta czy hotelik ma taką możliwość? Przyszły pieniążki od Waldi481 - deklaracja za luty 7,50 zł (15.II). Dziękujemy:loveu:. Quote
Bjuta Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 ewab napisał(a):Ciotki ja bym proponowała, aby Zosia przed wydaniem była wysterylizowana. Bjuta czy hotelik ma taką możliwość? Przyszły pieniążki od Waldi481 - deklaracja za luty 7,50 zł (15.II). Dziękujemy:loveu:. Ewab, a czy mogę Cię prosić, żebyś ich zapytała? Ja wiem, że mają zaprzyjaźnionego weta - tylko jak o tym rozmawiałyśmy - panie chciały czekać do ocieplenia... Może to był jednak falstart z tymi ogłoszeniami? No bo ze 2 tyg. po sterylce na pewno trzeba by doliczyć... Quote
Awit Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 A gdyby znalazł sie zainteresowany Zosią... Formalnie jak to będzie rozwiązane? Quote
Bjuta Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 O ile dobrze zrozumiałam Ewab - jeśli właściciel Zośki nie zapłaci kosztów weta i utrzymania suni - od 1 marca automatycznie dziewczyna przechodzi na fundację. Ewab - sprostuj, jeśli kręcę. Quote
ewab Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Bjuta napisał(a):O ile dobrze zrozumiałam Ewab - jeśli właściciel Zośki nie zapłaci kosztów weta i utrzymania suni - od 1 marca automatycznie dziewczyna przechodzi na fundację. Ewab - sprostuj, jeśli kręcę. Tak to ma być. Bjuta porozmawiam z hotelikiem. Quote
Bjuta Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Ma dużo wejść na allegro, ale żadnych telefonów. Quote
Bjuta Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 ewab napisał(a):Tak to ma być. Bjuta porozmawiam z hotelikiem. Ewab, zadzwoń - jeśli możesz, po sobocie, bo w sobotę będzie weterynarz i panie go poproszą, żeby się wypowiedział w kwestii sterylki. To on właśnie kazał ją odchudzić - właśnie pod kątem ewentualnych zabiegów. Ponoć Zocha odrobinę schudła. Panie wolałyby poczekać, aż będzie cieplej, żeby Zocha miała większy komfort w dochodzeniu do siebie - teraz jeszcze nie bardzo się da wyrzucić resztę psiaków na dwór na więcej niż 2 godziny, ale rozumieją, że ruszyliśmy z ogłoszeniami więc wolimy, żeby była ciachnięta. Nadal zdarza jej się załatwiać w mieszkaniu. Jest jedną wielką przylepą. Wg pań najlepszy dla Zochy dom to samotna, emerytka (na tyle młoda, by przeżyła Zochę). Quote
Awit Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Czyli jeszcze tydzień i właściciel traci prawa do psa. Cieszę się. To jest jakos ustawowo określone? Quote
Bjuta Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Ponad 200 wejść na allegro w 2 dni, ale żadnego telefonu. To mnie w sumie cieszy. Boję się, że nie wybiorę mądrze domu. No nic... Zobaczymy. Quote
Awit Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Ej, na razie nie bój się wyborów:-) Oby były, wtedy zaczniesz sie bać:-) Quote
Jasza Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Lepiej jeden telefon od wspaniałej rodziny niż cała masa z których każdy beznadziejny.... Ja ostatnio mam dużo SMS-ÓW w sprawie różnych psów. Ręce opadają. Jedna babka nawet próbowała się do mnie dodzwonić NA MÓJ KOSZT, jak przestałam jej odpisywać... Quote
Bjuta Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Dostałam maila od Pań Był wczoraj weterynarz. Ustaliliśmy, że ze sterylizacją Zosi czekamy jeszcze około miesiacą. Chodzi o to, zeby trochę pogoda sie wyklarowała. Dobrze byłoły, żeby chłopaki dostawały coś na stawy. Teraz pytanie czy mamy kupić coś na fakturkę, czy lepiej jeśli wy kupicie i jakoś nam podacie? Jeszcze nic poważnego się nie dzieje, ale trzeba zatrzymać pierwsze objawy. Stan zdrowia chłopaków vet ocenił jako bardzo dobry, Zosi oczywiście też. Jej trzeba jedynie obcinać pazurki, bo dama nie chce chodzić po polu przy takiej pogodzie ;-). Pozdrawiamy!!! Quote
Awit Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Zosia księżniczka nie będzie po blocie hasała.... Quote
Basia1968 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 no i prawidłowo, co sobie będzie śliczne paznokietki brudziła:evil_lol::evil_lol: królowa Zosieńka :loveu: Quote
zerduszko Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 A czemu ze sterylką trzeba czekać, bo ja nie rozumiem. Sama sterylizowałam sukę zimą i nie widzę różnicy, jak operacja była przeprowadzana w maju. Quote
Bjuta Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Bo to jest mały domek - właściwie dwa pomieszczenia, w którym żyje kilka psiaków (6 stale + jakieś z miasta). Gdyby było ciepło - w te pierwsze dni po operacji - reszta psiaków mogłaby się przeprowadzić do kojców np i Zośka miałaby komfort. Quote
feliksik Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 przepraszam za off, ale potrzeba na cito DT, dla Promyczka, który był sparaliżowany, jednak zaczął chodzić, ale warunki schroniskowe nie pozwalają na taką opiekę jaką powinien być otoczony, więc roczna rehabilitacja może zostać zaprzepaszczona - proszę, czy ktośmoże się zlitować i zapewnić mu DT? http://www.dogomania.pl/threads/135543-niegdyA-sparaliA-owany-dziA-chodzi-Promyk-nadal-szuka-domu Quote
ewab Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Posag Zosi powiększył się o wpłaty: asiofik 40 zł:loveu: ag 20 zł:loveu: Basia1968 20 zł:loveu: Quote
Javena Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Nie wiem jak jest ze stałymi deklaracjami? Wiem ,ze takowe miałam na Zosienke,ale za jaki miesiac zalegam. Nie ma wyszczególnione. Troche tych deklaracji sie uzbierało i mam już mentlik w głowie.:) Quote
Jasza Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 A my zaglądamy do Zosieńki! I przesyłamy wiosenne pozdrowienia! Quote
Recommended Posts