Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 938
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Skoro Zosia załatwia się na ręcznik to chyba pojęła już, że nie można tego robić wszystko jedno gdzie. Niektóre z moich zwierzaków też bojkotują wychodzenie na dwór. Dziś kocur nasiusiał na świeżo zafugowane płytki w łazience:angryy:.

Posted

[quote name='andzia69']czy nie można by było porobić jednak Zosi ogłoszeń? styczeń się kończy...zaraz kolejny miesiac...niech ona idzie do adopcji a jakby cos to się będziemy martwić:([/QUOTE]

Ważne pytanie.

Posted

Gostek faktycznie nieuchwytny. Wysłaliśmy mu pismo wzywające do pokrycia kosztów utrzymania i leczenia suni, z opcją, że pokryjemy te koszty jeśli zrzecze się psa.

Posted

a ja z takim pytaniem - bo cholera już się zgubiłam - to gdzie jest Zosia teraz? i jakies informacje oraz zdjęcia to będą? i tak ku przypomnieniu - pierwszy post nie jest aktualny - trzeba by to jakoś "naprawić".

Posted

Zosia jest w hoteliku pod Wieliczką. Fotki będą bardzo sporadycznie (są na 66 stronie), bo to nie jest dogomaniacki hotel, tylko taki zwykły (ale SUPERAŚNY) w miejscowości Przebieczany - gdzie internet działa jak ma ochotę, a komórka, jak się wyjdzie na górkę. Informacje są często - bo często tam dzwonię. Ale nie mogę ich tam nagabywać codziennie. Teraz dzwonię 2x w tygodniu mniej więcej. Zośka mieszka w domu. Zaczyna się bawić z jedną maleńką (1/4 Zośki) suczką, niestety załatwia się nadal w domu. Wet kazał ją zdecydowanie odchudzić - ale przy tych mrozach i wygolonym brzuszku - jakoś to nie idzie, bo Zocha prawie nie wychodzi na dwór.

Posted

Przesyłamy Zosieńce gorące uściski w te zimowe dni!
Dobrze, że sadełko i piękne futerko ją grzeje!
No i dobrzy ludzie, do których się można przytulić!

Posted

Jak już ją będziemy ogłaszać (nie mogę się doczekać) - to można np. tak.

Zosia to najmilsza psinka pod słońcem.

Ma zaledwie rok i kilkanaście wspaniałych lat przed sobą.
Pierwszy rok jej życia nie był udany – spędziła go w domu, gdzie rzadko ktoś przychodził i nie zabierał jej na spacer.
Mimo trudnego początku – Zośka jest wesołym, energicznym psiakiem, który UWIELBIA przytulać się do ludzi. Bardzo, potrzebuje towarzystwa i nie lubi zostawać sama.

W tej chwili często zdarza jej się załatwiać w mieszkaniu – nic dziwnego - w końcu przez rok nie była wyprowadzana na spacery.
Teraz , po dwóch miesiącach pobytu w domu tymczasowym zaczyna rozumieć, że załatwiać się w domu, nie wypada.

Zośka na smyczy chodzi IDEALNIE. Trzyma się nogi a smycz zwisa sobie swobodnie. Jakby była szkolona.
W autobusie, aucie i u weterynarza jest grzeczna jak aniołek.

Sylwestra spędziła śpiąc słodko na kanapie - to też duża zaleta - wie to każdy, kto ma bojącego się strzałów psa. ;)

Zosia szuka domu pełnego miłości. Ta mała psinka (ok. 10 kg) potrzebuje przede wszystkim akceptacji.
Niedługo nauczy się już na 100% załatwiania na zewnątrz i tak naprawdę jedyna jej "wada" zniknie.
Zosię oddamy tylko w najlepsze ręce z możliwych. To wspaniały pies i wspaniały los mu się od życia należy.
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej, zobowiązanie do wysterylizowania suczki, zgoda na wizytę przed i po adopcyjną, wolontariuszki odpowiedzialnej w tej chwili za psa.
601-748-728, dzianowicz@poczta.onet.pl

Posted

Poczekajmy na info, że już można... Facet powinien niedługo się zrzec - nie róbmy falstartu, bo będzie nam można udowodnić złe intencje... Zośce jest potrzebny ten czas w hoteliku. Jest u fachowców - nikt na nią nie krzyczy, że się załatwia w domu. Uczy się bawić, ufać. Ten czas na pewno nie jest stracony.

Teraz przeglądałam jej wszystkie fotki. Na pierwszych widać tylko strach...

Posted

[quote name='kobix'](nie znam dokłanie sprawy E.B ale wnioskuje że jeśli ktoś zakłada stronę adopcyjną to chce oddawać psy do adopcji...czy to źle?)[/QUOTE]
Założenie niestety błędne...

A Zosia cudo. Myślę, ze w ogłoszeniach powinno być też info, ze nie może mieszkać u kogoś kto pracuje i musiałby zostawiać ją samą. Czy w DT uczona jest tego?