ewab Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Skoro Zosia załatwia się na ręcznik to chyba pojęła już, że nie można tego robić wszystko jedno gdzie. Niektóre z moich zwierzaków też bojkotują wychodzenie na dwór. Dziś kocur nasiusiał na świeżo zafugowane płytki w łazience:angryy:. Quote
andzia69 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 czy nie można by było porobić jednak Zosi ogłoszeń? styczeń się kończy...zaraz kolejny miesiac...niech ona idzie do adopcji a jakby cos to się będziemy martwić:( Quote
Bjuta Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='andzia69']czy nie można by było porobić jednak Zosi ogłoszeń? styczeń się kończy...zaraz kolejny miesiac...niech ona idzie do adopcji a jakby cos to się będziemy martwić:([/QUOTE] Ważne pytanie. Quote
Awit Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Zosia jaka wygodnicka panna, potrzeby na ręczniczek.Chore prawo, taki pies juz dawno nie powinien być własnością tego człowieka. Quote
erka Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Chyba najwyższa pora, nie może przecież zostać na stałe w tym hotelu. A uzyskanie zrzeczenia sie od typa chyba niewykonalne. Quote
ewab Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Gostek faktycznie nieuchwytny. Wysłaliśmy mu pismo wzywające do pokrycia kosztów utrzymania i leczenia suni, z opcją, że pokryjemy te koszty jeśli zrzecze się psa. Quote
Monika z Katowic Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Mam nadzieję, że podałyście WYSOKĄ kwotę utrzymania... Może w końcu uda się uwolnić Zosieńkę od tego typa? Quote
Basia1968 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 a ja z takim pytaniem - bo cholera już się zgubiłam - to gdzie jest Zosia teraz? i jakies informacje oraz zdjęcia to będą? i tak ku przypomnieniu - pierwszy post nie jest aktualny - trzeba by to jakoś "naprawić". Quote
Bjuta Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Zosia jest w hoteliku pod Wieliczką. Fotki będą bardzo sporadycznie (są na 66 stronie), bo to nie jest dogomaniacki hotel, tylko taki zwykły (ale SUPERAŚNY) w miejscowości Przebieczany - gdzie internet działa jak ma ochotę, a komórka, jak się wyjdzie na górkę. Informacje są często - bo często tam dzwonię. Ale nie mogę ich tam nagabywać codziennie. Teraz dzwonię 2x w tygodniu mniej więcej. Zośka mieszka w domu. Zaczyna się bawić z jedną maleńką (1/4 Zośki) suczką, niestety załatwia się nadal w domu. Wet kazał ją zdecydowanie odchudzić - ale przy tych mrozach i wygolonym brzuszku - jakoś to nie idzie, bo Zocha prawie nie wychodzi na dwór. Quote
Basia1968 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 dzieki Bjuta - aaaa to teraz wiem już gdzie jest Quote
Bjuta Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Tam gdzie nasz Dinuś i Kajtuś!!! To jest naprawdę super hotelik! Quote
Jasza Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Przesyłamy Zosieńce gorące uściski w te zimowe dni! Dobrze, że sadełko i piękne futerko ją grzeje! No i dobrzy ludzie, do których się można przytulić! Quote
andzia69 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Ja bym jej spróbowała robic ogłoszenia na terenie Śląska - zobaczymy, czy ktokolwiek się odezwie:) Quote
Jasza Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Ja mogę zrobić Alegratkę i Gumtree. Tylko jaki tekst? Co można, a co powinno się napisać? I jaki kontakt do ogłoszeń? Quote
Bjuta Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Jak już ją będziemy ogłaszać (nie mogę się doczekać) - to można np. tak. Zosia to najmilsza psinka pod słońcem. Ma zaledwie rok i kilkanaście wspaniałych lat przed sobą. Pierwszy rok jej życia nie był udany – spędziła go w domu, gdzie rzadko ktoś przychodził i nie zabierał jej na spacer. Mimo trudnego początku – Zośka jest wesołym, energicznym psiakiem, który UWIELBIA przytulać się do ludzi. Bardzo, potrzebuje towarzystwa i nie lubi zostawać sama. W tej chwili często zdarza jej się załatwiać w mieszkaniu – nic dziwnego - w końcu przez rok nie była wyprowadzana na spacery. Teraz , po dwóch miesiącach pobytu w domu tymczasowym zaczyna rozumieć, że załatwiać się w domu, nie wypada. Zośka na smyczy chodzi IDEALNIE. Trzyma się nogi a smycz zwisa sobie swobodnie. Jakby była szkolona. W autobusie, aucie i u weterynarza jest grzeczna jak aniołek. Sylwestra spędziła śpiąc słodko na kanapie - to też duża zaleta - wie to każdy, kto ma bojącego się strzałów psa. ;) Zosia szuka domu pełnego miłości. Ta mała psinka (ok. 10 kg) potrzebuje przede wszystkim akceptacji. Niedługo nauczy się już na 100% załatwiania na zewnątrz i tak naprawdę jedyna jej "wada" zniknie. Zosię oddamy tylko w najlepsze ręce z możliwych. To wspaniały pies i wspaniały los mu się od życia należy. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej, zobowiązanie do wysterylizowania suczki, zgoda na wizytę przed i po adopcyjną, wolontariuszki odpowiedzialnej w tej chwili za psa. 601-748-728, dzianowicz@poczta.onet.pl Quote
andzia69 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Super Bjuta - myślę, ze można spróbować:) przecież głowy nam nikt nie urwie:) Quote
Bjuta Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Poczekajmy na info, że już można... Facet powinien niedługo się zrzec - nie róbmy falstartu, bo będzie nam można udowodnić złe intencje... Zośce jest potrzebny ten czas w hoteliku. Jest u fachowców - nikt na nią nie krzyczy, że się załatwia w domu. Uczy się bawić, ufać. Ten czas na pewno nie jest stracony. Teraz przeglądałam jej wszystkie fotki. Na pierwszych widać tylko strach... Quote
Monika z Katowic Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Dzień dobry, Zosieńko - cudeńko :) Quote
zerduszko Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 [quote name='kobix'](nie znam dokłanie sprawy E.B ale wnioskuje że jeśli ktoś zakłada stronę adopcyjną to chce oddawać psy do adopcji...czy to źle?)[/QUOTE] Założenie niestety błędne... A Zosia cudo. Myślę, ze w ogłoszeniach powinno być też info, ze nie może mieszkać u kogoś kto pracuje i musiałby zostawiać ją samą. Czy w DT uczona jest tego? Quote
Jasza Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Zosieńka ma cudne zdjęcia dzięki Bjucie, dajcie znać i startujemy z ogłoszeniami! Quote
Awit Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Ona jest naprawdę piękna:-) I jaka fotogeniczna, jak stworzona wprost do pozowania:-) Quote
Recommended Posts