Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 938
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Będą wpłaty z mojego bazarku dla Zosi.
Poproszę o informację, kiedy pieniądze wpłyną na konto.

Mercy - 15 PLN
Zuzka - 12 PLN.

Uściski dla Zosi!

Posted

Widziałem dzis Zosie w hotelu, bylismy w odwiedzinach , to nasi znajomi. zachowuje sie w porzadku , wesola z niej psinka, tylko kupe zrobila w domu. Bawi sie z psiakamii wyglada ok. Teraz tylko nowy dom potrzebny.Podnosze.

Posted

jusstyna85 napisał(a):
To napisane z ironią,czy tak naprawde robi? :)

nie z ironią - na serio niestety!:shake:

nie wiem, co ona ma z tym robieniem kupy w domu:-( moze ona nie była wypiszczana...

wiecie co...dostałyśmy zgłoszenie - 13 psów, niewypuszczanych, w bloku, w pokoju:placz::placz::placz:

Posted

andzia69 napisał(a):
nie z ironią - na serio niestety!:shake:

nie wiem, co ona ma z tym robieniem kupy w domu:-( moze ona nie była wypiszczana...

wiecie co...dostałyśmy zgłoszenie - 13 psów, niewypuszczanych, w bloku, w pokoju:placz::placz::placz:

Zośka na 100% nie była wypuszczana i to z pewnością przez wiele miesięcy. Ona była jak duży szczeniak, tylko bez tej szczeniackiej radości i ciekawości świata. Ona nic nie kumała na początku - Zero! Nie miała pojęcia co to jest auto np. Że ludzie chodzą na ulicy. Nic a nic. Zresztą jest zatuczona - 13 kg taka mała kruszynka. Ona w ogóle się nie ruszała. Niespełna roczny pies miał kłopot, żeby przejść 2 km...

Posted

Awit napisał(a):
Koszmar i Zośki i tych psów.Ale Zośka jest na diecie?A co z tymi psami z mieszkania?

Psy z mieszkania nie wyglądają na zaniedbane. Nie było więc powodów do odebrania ich. Można było wydać jedynie zalecenia dotyczące opieki weterynaryjnej.

Posted

Wreszcie znalazłam wątek Zosi:)

Małe sprostowanie....ten facet nigdy nie powiedział, ze za nią tęskni, dzwonił do mnie dwa razy, że tylko chcę zobaczyć psa i cały czas się łudzi, że psa dostanie z powrotem...

Kiedy parę lat temu miał sprawę o zoofilie, psy zostały przewiezione do schroniska [po sprawie oddane jemu....] i ten człowiek regularnie jeździł i je odwiedzał......

Ciężko jest go zrozumieć....jest pewne bardzo krzywdzi psy i non stop je "wymienia", boję się, że już ma jakieś następczynie Zosi.....:(

Posted

Może trzeba przestać skupiać się na psach a zająć nim? Facet wygląda jakby bardzo potrzebował rozmowy z psychiatrą... Wiem, że dobrze mi się mówi z daleka, ale skoro sąd mu raz oddał psy, to nie ma szans, żeby było inaczej. Może gdyby mu pomóc - byłoby trochę mniej psich ofiar...?

A co to znaczy, "że je wymienia"? To co robi z tymi "zużytymi"?

Posted

Bjuta napisał(a):
Może trzeba przestać skupiać się na psach a zająć nim? Facet wygląda jakby bardzo potrzebował rozmowy z psychiatrą... Wiem, że dobrze mi się mówi z daleka, ale skoro sąd mu raz oddał psy, to nie ma szans, żeby było inaczej. Może gdyby mu pomóc - byłoby trochę mniej psich ofiar...?

A co to znaczy, "że je wymienia"? To co robi z tymi "zużytymi"?

Zająć się facetem tzn?? Z polskim prawem jest to awykonalne....nie mamy dowodów na to, że psiaka gwałcił a trzymanie w złych warunkach psa to niska szkodliwość czynu......

"Zużyte" zdychają, albo ktoś zabiera...o tym wiem, a co jeszcze sie dzieję, możemy się domyślać...

Posted

Wpłynęły pieniążki od
ag - 20 zł:loveu:

Mam też wpłatę z bazarku Zuzka 12 zł:loveu: - proszę o potwierdzenie czy mają być przekazane dla Zosi, bo nie mam takiej informacji w tytule wpłaty.

Posted

Ja też przepraszam za offa, ale mamy ogromną prośbę do osób z Katowic, a teraz na dogo nie wiem, gdzie ich szukac.
Potrzebujemy pomocy dla uratowanej od śmierci po dramatycznej walce, Albinki.

Albinka jest teraz w dt u Jaagi , udało sie ją przywrócic do życia, ale pozostał niedowład łapki i bez rehabilitacji niestety jej stan nie ulegnie porawie. Sunia nie chodzi, trzeba ją wynosic , troche przejdzie na 3 łapkach, ale ta którą powłóczy juz jest cała poździerana do krwi.

Jaaga ma kilka naszych bardzo kłopotliwych i nieadopcyjnych w zasadzie psów, małe dzieci i swoje stado. Nie jest w stanie wozic Albinki na rehabilitacje.

Potrzebujemy pomocy kogos z Katowic, kto mógłby za zwrotem kosztów zawieźc Albinkę z Dąbrówki Małej do Katowic ul.Ks.Kordeckiego 3.
W tej chwili nie wiemy, jak często, ale jest prawdopodobne,że codziennie przez jakis czas.
Gdyby znalazło sie kilka osób do pomocy, to można by to było podzielic.

Bardzo prosimy o pomoc! Albinka została uratowana wielkim wysiłkiem , również finansowym, prosze nie pozwólmy tego zmarnowac.
Jeżlei znacie kogos zmotoryzowanego z Katowic, prosze przekażcie tą prośbe.
To jest taka kochana sunieczka, pomóżcie jej, proszę!:modla::modla:
To wątek Albinki:
http://www.dogomania.pl/threads/177257-Dramatyczna-walka-o-A-ycie-Albinki-pieniAE-dze-na-leczenie-lub-A-mierAE

Posted

ewab napisał(a):
Wpłynęły pieniążki od
ag - 20 zł:loveu:

Mam też wpłatę z bazarku Zuzka 12 zł:loveu: - proszę o potwierdzenie czy mają być przekazane dla Zosi, bo nie mam takiej informacji w tytule wpłaty.

Pieniądze od Zuzki są z mojego bazarku i jak najbardziej dla Zosieńki!
Dziękuję za informację!