Monika z Katowic Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Myślę, że dwa lata w hoteliku to dłuuuugo - darczyńcy powoli się wykruszą. :( Taka jest realna rzeczywistość (mogę Wam wskazać parę smutnych wątków na dogo, kiedy psy zostały bez pieniędzy). Teraz wszyscy podchodzą do sprawy emocjonalnie, bo to bardzo skrzywdzona sunia - ale potem czas, nieubłagany czas... Quote
zuzka Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 O matko boska co się dzieje na tym świecie to aż w głowie się nie mieści Quote
jusstyna85 Posted December 26, 2009 Author Posted December 26, 2009 Wątek przejrzała znajoma prawniczka i aż za głowe się złapała.Sprawa jest z miejsca przegrana,a jeśli taki watek dostanie sie w ręce faceta,to będziemy oskarżeni o zniesławienie.On będzie wybielony,a my będziemy mieć problemy. Zmieniłam rano tytuł,ale i tak muszę go jeszcze bardziej zmienić na tak jakby korzyść faceta. musimy uważnie dobierać słowa,nie ma żadnych dowodów,że sunia była gwałcona aaaa i jeszcze...specjalnie piszę w tytule,że brakuje jeszcze 100 zł,bo z doświadczenia wiem,że ludzie się wykruszą,a musimy zabezpieczyć jej przyszłość. Quote
Awit Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Bjuta napisał(a):Szukam cały czas... Pozostałe pomysły miejmy w sercu, nie na forum. Zgadzam się, nie piszcie nic takiego ogólnie. Jeśli coś, to tylko pw albo maile. Quote
ivette3 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Smutna ta nasza rzeczywistość- :( - ale póki mamy takie nie inne przepisy to lepiej na zimne dmuchać i nawet niektóre posty wykasowć...emocje w sercu zostaną i chęć pomocy również...a sunia będzie bezpieczniejsza Głaski dla maleńkiej .... Quote
Jasza Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Ode mnie i Reksia też głaski dla Zosieńki. Jak mała będzie w hoteliku, to można jej szukać ( no i teraz też zresztą) domowego, zaufanego DT, ktory rozumie sytuację i będzie może potem DS jak się sprawa skończy. Quote
zuzka Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Monika z Katowic napisał(a):Myślę, że dwa lata w hoteliku to dłuuuugo - darczyńcy powoli się wykruszą. :( Taka jest realna rzeczywistość (mogę Wam wskazać parę smutnych wątków na dogo, kiedy psy zostały bez pieniędzy). Teraz wszyscy podchodzą do sprawy emocjonalnie, bo to bardzo skrzywdzona sunia - ale potem czas, nieubłagany czas... Oj tak to prawda z czasem darczyńcy wykruszają się i puźniej jest ogromny problem z uzbieraniem pieniędzy na opłaty.:-( Quote
malibo57 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Będziemy się martwic, jak to nastąpi. W tej chwili musimy zebrać deklaracje na sunię i starać się jej pomóc. Quote
Bjuta Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Ja cały czas szukam bezpłatnego DT, miałam jeden, ale ludzie jednak się boją ją wziąć, boją się, że mogą być wzywani do jakichś sądów. Jeszcze negocjuję, ale trochę wątpię. Quote
jusstyna85 Posted December 27, 2009 Author Posted December 27, 2009 Przepraszam za zaśmiecanie,ale ważna sprawa :( szczeniak chyba ma nużyce :( http://www.dogomania.pl/threads/176329-AMSTAFF-mix-SZCZENIAK-Z-LASU-z-Kielc-Z-NUA-YCAE-CZEKA-GO-POWRA-T?p=13762640#post13762640 Quote
ivette3 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 hop sunieczko - wszystko musi się dobrze ułożyć:roll: Quote
jusstyna85 Posted December 27, 2009 Author Posted December 27, 2009 Ja nawet sama osobiście nie wzięłabym na dt psa,który miałby być u mnie rok,czy dwa,a potem musiałabym go oddać właścicielowi.Nie wiem czy ktokolwiek będzie tak silny psychicznie.Poza tym za 2 lata,to ona już będzie miała ponad 3 lata, z każdym rokiem jej szanse na adopcje maleją Quote
anciaahk Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Nie ma innego wyjścia, trzeba załatwiać zrzeczenie... Quote
ewab Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 anciaahk napisał(a):Nie ma innego wyjścia, trzeba załatwiać zrzeczenie... Będziemy znowu próbować. Quote
Bjuta Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 To by szalenie wszystko ułatwiło... Eh! Quote
andzia69 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 EwaB - jak chcesz to ja po swojemu to załatwię:) wezmę Zgredka, pójdę do menela i sobie z nim porozmawiam:diabloti: juz więcej w kierunku psa nie spojrzy;) Quote
ewab Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Andzia69 każda metoda dobra byle prowadziła do celu:) Dla Zośki byłoby najlepiej gdyby "pan" się zrzekł. Quote
ewelinka_m Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Andzia, żeby tylko Zgredka..jedź z całą bandą :evil_lol: i jeszcze Age24 weźcie z 2 sukami 'mordercami' :eviltong: Quote
andzia69 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 ewelinka_m napisał(a):Andzia, żeby tylko Zgredka..jedź z całą bandą :evil_lol: i jeszcze Age24 weźcie z 2 sukami 'mordercami' :eviltong: w sumie dobry pomysł:):) ale podejrzewam, ze z całej tej zgrai tylko Zgredek i Hiena Agnieszki zareagowałyby prawidłowo na takiego typa;) Quote
malibo57 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Andzia, żarty, żartami, ale może to najskuteczniejsza metoda? ROZMOWA?;-) Quote
Awit Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Pogadajcie, może wytłumaczyć mu, że jak się jej zrzeknie to będzie to dla niego korzystne w sądzie. Że chce dobra psa, że chce by znalazła dom itd. Quote
Jasza Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Jeżeli facet zechciałby się zrzec suni ( swoja drogą, prawo jakie obowiązuje w Polsce mnie zadziwia...........) to byłoby to rzeczywiście najlepsze rozwiązanie........... Nie mam pojęcia co to za typ i jakie argumenty do niego mogą trafić. Może rzeczywiście daloby się go przekonać. Quote
jusstyna85 Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Brakuje jeszcze trochę deklaracji.... Quote
erka Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Awit napisał(a):Pogadajcie, może wytłumaczyć mu, że jak się jej zrzeknie to będzie to dla niego korzystne w sądzie. Że chce dobra psa, że chce by znalazła dom itd. Awit, argument,że sunia znajdzie dobry dom, to nie do tego typa, bo on uważa przecież ,że u niego był najlepszy:diabloti::cool3:. Ktoś z ŚTOZ ma z nim rozmawiać , zobaczymy. Quote
feliksik Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 zapisuję wątek - straszne to wszystko. Wstyd mi za gatunek ludzki Quote
Recommended Posts