Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pomoc pilnie potrzebna.Juz na wczoraj.Jezeli w ciagu kilku najbliższych dni mała nie opusci schroniska-nie przezyje.Jedna biegunka,druga i został z niej szkielecik.Jest niewidoma od urodzenia,ale nie sprawia jej to różnicy.Wazy okolo 1 kilo,Mozna ja umieścić w łazience,w klatce,w przedpokoju-gdziekolwiek,ale z dala od wirusów,pilnowac karmienia ,aby na pewno zjadla tyle ,ile potrzebuje.Dać wsparcie psychiczne.
Dostala tydzien temu surowice przeciw parwo,najblizsze szczepienie za 2 tygodnie.

Chce małej szukac miejsca stałego chocby za granicą,w fundacji niemieckiej pomagajacej psom niepełnosprawnym,ale musze mieć pewność,ze ona bedzie bezpieczna,w domowych warunkach,inaczej to nie ma sensu.

Pilne,jak zadne inne ogłoszenie.

Na terenie Starogardu suczka ma darmowe leczenie, szczepienie,cokolwiek będzie potrzebowała ,mysle,ze w Gdyni również,bo tam także jest otozowski weterynarz.

Mała teoretycznie powinna zostac poddana eutanazji,wiem,wiem,bo szczeniak,bo slepy.Ale nikt nie był w stanie tego zrobić.Jak uśpic szczeniaka,który rozmerdany wtula sie i lize człowieka po twarz? więc gdyby ktos chciał doradzac w ten sposób,to prosze się wstrzymać.
Ma 7 tygodni i NIE MA CZASU.
Proszę,jeżeli ktoś może pomóc,kontakt 727 431 933.

zdjęcie zrobione tydzien temu.

mała wyglada na duża,ale to bedzie piesek średniej wielkosci,oczywiscie pod warunkiem,ze będzie jej dane dorosnąć.

Posted

brazowa1 napisał(a):
to sprawdzona osoba,oczywiscie,jak bedzie okaze sie jak zawsze w praniu.Ale jestem dobrej mysli

Brązowa - ja się "tylko" cieszę. ;)
Cieszę się że przestajemy sie bac niewidomych psów.
Ja trzy lata temu podjęłam przeciez taką samą decyzję. I nie żałuję. Myślę że Migotka również. :cool3:

Posted

wet nie pójdzie,chciał ja wysłać za TM za trzy dni,gdy bedzie sedazin.
Nie pójdę do nieba-pójdzie ta Pani,która ja wzięła.

a wszystko zaczelo sie od pieska targanego przez rynek z Ełku.

Posted

Pani, która ją przygarnęła jest naprawdę świetną osobą, pod koniec września adoptowała szczeniaczka ze Starogardu (zobaczyła moje ogłoszenie na trojmiescie i wzruszyła ją opowieść szczeniaków z wiochy które zabrałam wraz z siostrą i kolezanka, kiedy do mnie zadzwonila zdarzyslysmy te szczeniaki wyadoptować (też mieszkały tymczasowo w Starogardzie) ale powiedzialam ze w schronisku jest jeszcze duzo potrzebujacych, zgodzila sie bez wahania a miała już wtedy jednego psa i 4 koty) Jak uslyszala opowieść o ślepaczce (ta Pani nazwała ją Maja) zadzwoniła do mnie abym koniecznie Jej Ją przywiozła, chociaż zarzekała się wcześniej, że ma już przepełnienie w domku. Maja świetnie się poczuła w nowym domku, z pieskami od razu się dogadała i chodzi za kotami, te oczywiście są obrażone na swoją panią :) ale tolerują nową współlokatorke!

Posted

i tak ma pozostać:)

proponuję sklonowac tą Panią :)
Hmm,mam jeszcze hipotezę a propos szczeniaków.Ich była 7mka,część dostała stronghold,a jakies 3 sztuki,te najmniejsze zostały odpchlone w tradycyjny sposób,bo bałam się ze zle wymierzę dawkę.
Stronghold dziala takze odrobaczajaco.W schronisku szczenieta zaraz po odrobaczeniu infekuja sie na nowo,stronghold jest slabszym odrobaczaczem,ale za to działa długo.
I czy przypadkiem te,które są obecnie w lepszej kondycji to nie te,które dostały stronghold.

Posted

http://picasaweb.google.com/morlovkite/SlepaczkaCzyliMajaIJejNowaRodzinka#

Tu znajdziecie zdjęcia Ślepaczki czyli Mai i jej nowej rodzinki, ten 2 szczeniak to adoptowany wcześniej ze Starogardu przez pania Anie. Maja ma się dobrze a nowi właścieciele od razu ją pokochali, mąż Pani Ani wziął urlop aby być z Mają w domu cały czas w pierwszych dniach pobytu u nich. Maja miała rozwolnienie i pozostałe psy też dostały, Pani Ania była już z nimi u weterynarza i sytuacja się unormowała.