Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zapomniałam dodać- dziewczynka jest strasznym zmarzluchem... zrobi co ma zrobić i już pod drzwiami wybiegu czeka ,żeby ją do ciepełka wpuścić... a dzisiaj tak zimno nie było...

Posted

Noni (tak ją nazywam) ... choruszka kochana... Niestety zdjęcia mi kompletnie nie wyszły :( nie chciałam jej na dwór niepotrzebnie brać ,żeby dziewczynka nie zmarzła i te zrobione w pomieszczeniu strasznie się rozmazały.

Noni:

- jest bardzo spokojna, zrównoważona, opanowana, nie jest nachalna, ale grzecznie czeka na każdy nawet najdrobniejszy gest dobroci ze strony człowieka.
- jest strasznie chudziutka, już taka do schroniska przyszła. Już i tak wygląda "lepiej". Obejrzałam ją sobie dokładnie, ma dużo starych ran na ciele, szczególnie na łapkach.
- raczej nie pała miłości do innych psów.
- ogonek ładnie się goi a kaszel prawie przeszedł,ale jest jej jakiś td potrzeby ,żeby mogła do pełni sił dojść...schronisko nawet najlepsze to tylko schronisko...

Zdjęcia bez kubraczka... robione w ogrzewanym pomieszczeniu...

Posted

Ona sprawia takie wrażenie , jakby przepraszała za to ,że żyje i sprawia kłopot... to jest takie przykre... ;(

Bałam się ją nawet mocniej pogłaskać ,żeby je bólu nie sprawić przez przypadek....

Biedne pogryzione uszka...

Posted

[quote name='fioneczka']hehehehe kto małej tyłem na przód piżamę założył ???
ale się usmiałam
to wiązane na szyjce a gumeczka na doopce[/QUOTE]

[quote name='Alicja']:roflt: Ciotki widać dzieckom śpioszków jeszcze nie ubierały[/QUOTE]

to nie ja ubierałam tylko 2 panów...:eviltong:
ale faktycznie wyglądało to dziwnie....:razz:
ale co ja będę krytykować skoro oni tacy dumni z siebie byli....:evil_lol:

Posted

[quote name='J_ulia']to nie ja ubierałam tylko 2 panów...:eviltong:
ale faktycznie wyglądało to dziwnie....:razz:
ale co ja będę krytykować skoro oni tacy dumni z siebie byli....:evil_lol:[/QUOTE]

:roflt: :roflt: :roflt:

Posted

z przodu tasiemka żeby zawiązać w miarę potrzeby wyżej bądź nizej na szyjce a na doopinca gumeczka
ale może być i tak tylko strasznie na doopce pomotana dziewczynka ... no i dobrze że gumeczka cienka bo by niunię udusili ;)

Posted

Cioteczki na dzisiaj koniec zdjęć. Panów wkleję jutro.

Przekażę śpioszkowe spostrzeżenia, jutro do schronu . Mam nadzieję ,że nie poczują się urażnie ... ta męska duma ;)

Posted

[quote name='bonsai_88']A powiecie mi może gdzie takie wielkie śpiochy dorwałyście - ja na mojego potwora już pół roku szukam i znaleźć nei mogę :(.

uszyła mi koleżanka ... Fioneczka była chora i w takich spała
http://s717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/?action=view&current=IMG_1539.jpg
jeśli potrzeba zrobię wykrój i Ci podeślę ... podaj adres na PW
ktoś Ci uszyje jak wykrój będzie

a mogę zapytać po co Ci śpioszki ?

Posted

Fioneczka miałam nadzieję że to po prostu przerobione śpiszki dla dziecka :(... niestety w naszym pięknym kraju uważa się, że 2-letnie dziecko ma sypiać w piżamce, a mój potworek [żeby nie było - o synku mówię ;)] zadziera sobie koszulkę po same uszy i marznie :(.

Posted

[quote name='bonsai_88']Fioneczka miałam nadzieję że to po prostu przerobione śpiszki dla dziecka :(... niestety w naszym pięknym kraju uważa się, że 2-letnie dziecko ma sypiać w piżamce, a mój potworek [żeby nie było - o synku mówię ;)] zadziera sobie koszulkę po same uszy i marznie :(.

mus szukać na allegro ... ze Twojego dzieciństwa można było kupić 1 częściową piżame a'la śpiochy nawet dla 6 latka ;)

Julia ....wstawaj ;)

Posted

Wstałam, wstałam... już daje zdjęcia... ( musiałam najpierw przekazać szczegóły do wizyt przed adopcyjnych....)

Spajki:
- młody , bardzo silny, domagający się przytulania, ale przy tym spokojny i zrównoważony chłopak.
- jest troszkę za chudy... ale w schronie już nad tym pracują.
- zdecydowane nie lubi innych psów, ale w ludziach jest zakochany.
- kolejne cudo... widać ,że nie jest "zniszczony"... może po prostu komuś się znudził...
- jeszcze nie wykastrowany- zostanie w przyszłym tygodniu.

Dzień dobry ... Spajki jestem...

Kawał chłopa ze mnie...

Ta postawa...

Te oczka....