briards Posted April 10, 2004 Posted April 10, 2004 jezeli pisze 90 to 90 nie wydaje mi sie to za malo a na 9 kilo powinno wystarczyc chociaz nie wiem , ja nie stosuje belcando. pamietaj, ze podane sa wielkosci orientacyjne i twoj pies moze powinnin zjesc 5gr mniej albo wiecej. belcando to srednia klasa i widzialam, ze ma dawkowanie z reguly duzo wieksze niz karmy z gornej polki. Quote
coztego Posted April 10, 2004 Posted April 10, 2004 Aż wzięłam ulotkę bo mnie tymi 90 g zaskoczyłeś... ;) To belcando puppy? Ta tabelka działa tak, że waga psa, która jest podana to waga, jaką ma osiągnąć pies kiedy będzie dorosły, a nie jaką ma teraz. Sądzę, że dorosły golden waży ponad 30 kg, teraz ma 2,5 miesiąca więc powinien dostawać ok. 250 g na dobę (jeśli karmisz tylko karmą) Ale nie przywiązuj się za bardzo do tych cyferek, czasem bywa, że psiak ma większe potrzeby niż mówi tabelka, a czasem przeciwnie, nie chce zjeść tyle ile karze tabelka. 8) Quote
kubas Posted April 22, 2004 Posted April 22, 2004 belcando to srednia klasa i widzialam, ze ma dawkowanie z reguly duzo wieksze niz karmy z gornej polki mylisz się - wcale tak nie jest - mam porównanie pomiędzy eukanubą, puriną i właśnie belcando i patrząc na cena/jakość/dawkowanie wydaje mi się że akurat belcando wypada bardzo korzystnie (w naszym przypadku np eukanuba wogóle nie zdała egzaminu - nasza sunia była po niej wiecznie głodna - pomimo dawkowania wg zaleceń producenta a nawet w póxniejszym okresie trochę większych no i wiem że to nie można odnieść do każdego psiaka ale akurat u nas belcando super działa na zdrowie, wygląd i ogólnie na samą sunię (a właściwie na dwie sunie już w tej chwili) Quote
Cortina Posted April 23, 2004 Posted April 23, 2004 90 gramow na dobe dla szczeniaka duzej rasy wydaje mi sie znacznie za malo bez wzgledu jaka karma to ma byc. Tyle to sobie moze jesc szczeniaczek lhasa apso albo jamnika a nie golden. Haga w wieku twojego psa jadla okolo 250 gram Pozdr Monika z Cortina i Haga Quote
helcia Posted July 7, 2004 Posted July 7, 2004 Kochani potrzbowałabym jak najszybciej cennik dla hodowców z BELCANDO. Może ktoś może mi pomóc? :lol: Quote
Joasia-Opole Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 Myślę, ze to może być to: usunięte przez moderatora Pies moich rodziców - welsh corgi pembrok - starszy już, od niedawna wcina Bewi-doga Balance croc, jak na razie widać, że mu smakuje, czy coś się zmieni, to dopiero zobaczymy. Chcemy mu kupić Belcando, bo ponoć jest bardziej wartościowa, a różnica w cenie podobno niewielka. :D Quote
pszym Posted July 29, 2004 Posted July 29, 2004 Witam, Belcando jest tej samej firmy co Bewi-Dog. Podobno jest troszkę z wyższej półki niż Bewi. My zajadamy i jest ok. Pozdrawiam Quote
MandM Posted July 29, 2004 Posted July 29, 2004 czesc! a czy ktos zna jakis sklep w K-owie w ktorym mozna dostac Belcando. szukalam juz w paru i nie moge znalezc. dzieki Quote
mieciunio Posted July 31, 2004 Posted July 31, 2004 Mam do was pytanie.Czy może ktoś z was wie gdzie można kupić karmę BELCANDO? ZA wszystkie informacje wielkie dzięki. Quote
Pocachontas Posted August 15, 2004 Posted August 15, 2004 Hejki,tak wiem i moge Ci pomóc,tylko musze wiedzieć z jakiego miasta jesteś :D Quote
Marta Chmielewska Posted August 31, 2004 Posted August 31, 2004 Od miesiąca bezskutecznie szukam po sklepach belcando junior, lub inne tej marki karmy i nie mogę nigdzie dostać. Albo się na mnie patrzą w sklepach jak na ufo, a jedyna kobieta która miała chciała mi upchnąć 15 kg worek... a ja chcę tylko kupic mały woreczek tłuściutkiej, ciemnej karmy, którą moja sunia ubóstwia. Co prawda traktuje ją w kategoriach przekąski (woli kurczaczka), nie mniej kąsi ją 8) Mam w domu wszelkie możliwe karmy, schną, parują a suczysko tylko kręci nosem. Albo Belcando albo nic. O. W tym dziurawym, zapyziałym Szczecinie nawet pies ma pojechane... :wink: Quote
Agnieszka_ Posted August 31, 2004 Posted August 31, 2004 Podaje kontakt na dystrybutora Belcando i Bewi Doga w Szczecinie : Marek Ważydrąg 0 601 702 542 Quote
briards Posted August 31, 2004 Posted August 31, 2004 w sklepie krokodyl na ulicy koralowej , u mojego znajomego (wspol-dystrybutor belcando na szczecin) Quote
tunio Posted August 31, 2004 Posted August 31, 2004 A ja przesuwam spozniony temat na zywienie,bo tam jego miejsce. pozdrawiam carragan Quote
Marta Chmielewska Posted September 1, 2004 Posted September 1, 2004 Dzieki wielkie;))) spotykacie sie moze na spacerkach w szczecinie? :lol: :lol: :lol: :lol: zaraz ide kupic papu dla suczyska. zaraz po pracy oczywiscie 8) Quote
Marta Chmielewska Posted September 7, 2004 Posted September 7, 2004 Carry co za bałagan tu robisz... :evil: 8) Quote
madalen76 Posted September 13, 2004 Posted September 13, 2004 Hejki,tak wiem i moge Ci pomóc,tylko musze wiedzieć z jakiego miasta jesteś :D Ja jestem z Warszawy ;-)) i nie wiem do kogo można byłoby się zwrócić odnośnie cen tej karmy, wielkości worków, bo słyszałam że jest dobra.... Dzięki za odpowiedź i pomoc Magdalena&Chinook Quote
Basia_D Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 W Poznaniu na ul.Kilińskiego (Wilda) sklep "Ali" Quote
SATURA Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 cześć Czy w Warszawie, Białymstoku lub Suwałkach, ktoś zajmuje się sprzedażą Belcando, bewi dog i Leonardo?? pozdrawiam Quote
daga10011 Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Podaje kontakt na dystrybutora Belcando i Bewi Doga w Szczecinie :Marek Ważydrąg 0 601 702 542 A w Toruniu?bo tez szukam i tez nikt o tym nie slyszal.Na razie moj psiak jest na royalu,ale wykoncze sie finansowo :( jak tak dalej pojdzie Quote
króliczek Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 W Warszawie Belcando - hurt."MIX"/22/6650233, 601364843. nie wiem czy jeszcze aktualne,ale spróbować warto. Quote
jowitaAST Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 moja suka zjada juz drugi worek dla psów dorosłych Jagnięcina z ryżem BELCANDO i jest dobrze ma ładną sierść dużo energii. Zależało mi szczególnie na dobrej karmie ponieważ jest alergikiem pokarmowym i nic innego nie je!! chodowca który mieszka w poznaniu (ja w lublinie) karmi tylko tym swoje psy i wyglądają super juz mają pare lat nie chorują itd zainteresowanym dam linka do jego strony. Ja tez experymentowałam a podobno to nie jest najlepsze. Narazie więc zostaje przy BELCANDO podaje linka do ciekawej strony o tej karmie dużo sie można dowiedzieć (cennik, skład itd) usunięte przez moderatora pozdrawiam :lol: Quote
daga10011 Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 Ja tez slyszalam od bardzo dobrej hodowczyni,ze belcando i bevi dog sa bardzo dobre.Wlasnie sie przymierzam do sprobowania,problem w tym,ze dystrybutor jest w Bydgoszczy a w Toruniu kazdy robi oczy :o ..jak sie pytam o ta karme :-? ...Na razie karmilam royalkiem mlodego,ale mu nie posluzyl..wiec trzeba zmienic karme..a ta jest bardzo zachwalana :) Quote
Recommended Posts