Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Psiarko , jak bedziesz (albo moze Dominika, Marta) napisz co u Alfika.Wiem ze wg regulaminu do kojców wchodzic nie możecie, ale moze shanti z wami wejdzie? Ja nie mam kiedy tam byc :sad:

Posted

Alfik strasznie się bulwersuje na widok Mailo, psa obok z kojca, jak jest w pobliżu i chce się go pogłaskać to po prostu się nie da bo dostaje szału, ale gdy Mailuś odejdzie Alfik nie jest taki agresywny. On dostaje po prostu furii na widok psów z tamtego boksu, nie jest z nim, aż tak źle, jeżeli chodzi o ludzi.

Posted

no napewno nie twierdzę ze wszystkie:) A Alfik to taki nerwus, zazdrosnik bardziej chyba niz agresywny ?...Moja sunia jest podobna nawet do niego pod tym względem .Jak widzi innego psa tym bardziej wielkiego to się drze aż mi uszy puchną, a niechby który podszedł...:D
A w życiu nikogo nie użarła:)

Posted

To trochę , jak z ludźmi ... im mniejszy, tym bardziej fika (aż się dofika :evil_lol:).

Ostatnio idąc ulicą po jej drugiej stronie, zostałam zaatakowana przez yorka, który właśnie wysiadł ze swoją panią z auta.Taki był pyskaty, że aż przez jezdnię przebiegł (miał gówniarz szczęście) i o mało w łydkę mnie nie dziabnął.Stąd moja refleksja.:lol:

Posted

Alfredzik co my mamy z Tobą zrobić :roll: trzeba by było go stamtąd wziąć, bo nigdy nie przestanie szczerzyć kłów ... nie dało by rady zrobić gdziekolwiek miejsce na niego?? ;) łatwiej by nam przyszło oswajanie go.

Posted

no z tego co wiem to tak, chyba, że przy Tobie wtedy zachował się tak, a nie inaczej bo Ty tam byłaś, pamiętasz? nie szczerzył kłów, ale i tak lepiej by było gdyby był sam bo za dużo sobie pozwala jak jest z innymi.
do nas może jest przyzwyczajony, a czy trafi się ktoś kto by przyjeżdżał do schronu przed adopcją psa, aby się do niego przyzwyczaił ... rzadko bardzo takie coś się zdarza. A na adopcje ma takie szanse jak ta mopsikowata suńka z boksów jzk
[*] ludzie nie lubią 'eksperymentować' nie wezmą psiaka kaleki, albo dzikuska, wygodni są wolą wychowanego, ułożonego psa, który nie brudzi,........ a może jeszcze coś posprząta lub ugotuje! ... ;/ Alfik bez odpowiedniej 'rehabilitacji' moim zdaniem ma marne szanse na dom, chyba, ze trafi się ktoś o wielkim sercu, co się nie zawsze zdarza ... :(