Agata69 Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 Mama Basi została dość mocno pogryziona przez inne psy. Na placu razem z nią biega 7 psów, w tym dwa niekastrowane samce. Łacznie jest tam chyba 15 psów. Myśle, że i Basia nie jest bezpieczna. Kto zrobi lub zafunduje Basi allegro? Quote
wtatara Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 ja moge zrobic, ale chciałabym aby mamie tez zrobić. proszę o zdjęcia Quote
Agata69 Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 wtatara napisał(a):ja moge zrobic, ale chciałabym aby mamie tez zrobić. proszę o zdjęcia wstrzymaj sie Quote
estote Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 czyli adopcja Basi nie doszła do skutku? biedna Diana.... Quote
Agata69 Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 estote napisał(a):czyli adopcja Basi nie doszła do skutku? biedna Diana.... Ludzie od Basi nie odezwali się. Myslę nad wzieciem Basi di siebie, ale powstrzymuja mnie resztki zdrowego rozsądku. Na placu w przytulisku biega już 7 róznych psów, łacznie wna całym terenie około 15. Sfora rzadzi się swoimi prawami. Juz raz psy zagryzły małą kóżkę. Teraz ta sprawa z Dianą. To może się źle skończyć. Ech..., szkoda gadać.. Diana jest słabo socjalizowana, najpierw trzebaby jej znaleźć Dt, potem dopiero spróbować szukać domu. A to będzie trudne, bo Diana jest z serii urodziwych inaczej.... Quote
estote Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 pewnie banał, ale DT jest teraz na wagę złota. Diana jest tam od 6 miesięcy, a my nie wiemy tak naprawdę, jaka jest. Nie znamy jej zachowań, jej psychiki, bo nikt z nią nie pracował, ani nie była z nikim przez dłuższy czas... Na DT to wszystko można by sprawdzić. Z drugiej strony wiem, jak bardzo ciężko o dobry DT... a z tą urodziwością inaczej, to mam sąsiadkę, która za każdym razem, gdy spotykamy się z psami na spacerze, mówi, że Pako jest najpiękniejszym psem, jakiego widziała. Nie może go jednak adoptować, bo ma już jakiegoś kajtka. Jednak, ile ludzi, tyle gustów.... Quote
Agata69 Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Przepraszam za długie milczenie, ale w tak zwanym miedzyczasie wyadoptowałam dwa pieski i musiałam sie zająć ich sprawami. Pieski nie miały watków na dogo, nawet ogłoszeń nie miały wiele, a poszły do domów i to wydaje się bardzo fajnych. Piesek mieszka we Włocławku a mała Tosia została Warszawianką. Poza tym dwa psy z przytulisjka Marysi straciły jajka, bo zaczęło dochodzić do pogryzień. Niestety W sprawie basi nic się nie dzieje, bo i ja mało jej czasu poświęcałam. Basia siedzi na placu z innymi jej podobnymi i dziczeje.Ale teraz czas na Basie. Przede wszystki robimy jej allegro. Zdjęcia są, tekst zaraz stworzę. ładne allegro robiła mi kiedyś kasia, poproszę ją , ale trzeba jej zwrócić kszty, 15 zł. zrobię jej także Gumtree. Czy ktoś moze zrobić jeszcze jakieś ogłoszenia? Po 4 czerwca, jesli nic sie nie wydarzy nieprzewidzianego, wezmę Basię do siebie. Będzie miała większe szanse na adopcję. Quote
wtatara Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 muszę napisac do tej dziewczyny i poprosic o zwrot pieniędzy za teksty bo nic nie otrzymałam- przepraszam Quote
Agata69 Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/186459-Hugo-spaniel-którego-własciciele-postanowili-zabić. zajrzyjcie proszę. Quote
Agata69 Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Basia od wczoraj jest u mnie. Miała wczoraj szanse na dom, więc wzięłam ja na kapiel, niestety dom przygarnał innego psiaka i na dwie godziny przed umówioną wizytą dostałam telefon, że wizyty nie będzie. A Basia została u mnie. na początku paraliżujący ztrach, ale po kilku godzinach już się oswoiła z sytuacja i jest OK. Basia jest spokojną, delikatna suczką, ale to normalny pies, potrzebuje tylko domu bez dzieci. Mojej marysi ewidentnie inika. Chyba kontakt z tym bachorem z ds (trzydniowy!) dał jej do myslenia na całe życie. Tak więc zaczynamy akcję ogłaszania. Jesli ktoś może porobić wszelkie możliwe ogłoszenia to bardzo proszę. Wtatara, deklarowałaś się z allegro, czy to aktualne? Tekst napiszę jeszcze dzisiaj. Quote
estote Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 oj... zobaczyłam światło w tunelu na wieść, że Basia zamieszkała u Agaty. to daje jej dużo większe szanse na adopcję. trzymam kciuki porozwieszam plakaty w Toruniu i zamieszczę ogłoszenie w "Nowościach" Quote
wtatara Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/186014-Bajeczka-z-krakowskiego-schronu-szuka-DS-i-prosi-o-ogłoszenia-i-banerek proszę zaglądnijcie do mojej utopki czy mogłady prosić o plakat Quote
Agata69 Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Przepraszam za milczenie, ale maam popsuty komputer i jestem na dogo z doskoku. basia jest cudowna - delikatna, bezproblemowa, cichutka, kochajaca, grzeczna, posłuszna, same zalety. oddam tylko do najlepszego domu. Quote
wtatara Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 dziękuję za plakat.Mnie tez się pomieszało . Miałam wejscie z Bajką na aukcję z pieskami po powodzi. Wczoraj zalało moją mamę. Jak tylko da się dojechac- wyjeżdżamy i Bajeczka nadal u nie Quote
Agata69 Posted June 5, 2010 Author Posted June 5, 2010 wtatara napisał(a):dziękuję za plakat.Mnie tez się pomieszało . Miałam wejscie z Bajką na aukcję z pieskami po powodzi. Wczoraj zalało moją mamę. Jak tylko da się dojechac- wyjeżdżamy i Bajeczka nadal u nie Sunie znajda domy napewno, trezba tylko czasu i cierpliwosci. Trzymaj sie . Quote
Kar0la Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Biedna sunieczka. Minęło tyle czasu i nadal bez domku. Agata a czy jest saznsa na nowe zdjęcia mamusi szczeniaków? Może trzeba założyć nowy wspólny wątek Basi i Dianie? Quote
Agata69 Posted June 5, 2010 Author Posted June 5, 2010 [quote name='Kar0la']Biedna sunieczka. Minęło tyle czasu i nadal bez domku. Agata a czy jest saznsa na nowe zdjęcia mamusi szczeniaków? Może trzeba założyć nowy wspólny wątek Basi i Dianie? Myślałam o watku, ale teraz nakbardziej potrzebne sa ogłoseznia basi. Czy ktoś moze zrobić jej pakiet? Albo moze trzeba ściągnąć kogos od ogłoszeń. Myslę o zrobieniu watku zbiorczego wszystkich psw, które s apod opieka Marcyhy i moją. Ostatnio naliczyłam, ze jest ich 15, więc chciałabym pokazać, że naprawdę mamy co robić. Smutne jest to , ze adopcyjnych psów jest zaledwie kilka, reszta to staruszki albo psy chore. a adopcji ich w zasadzie lezy na mojej głowie. Quote
Agata69 Posted June 5, 2010 Author Posted June 5, 2010 [FONT=Times New Roman]Tekst do ogłoszeń:[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Basia zaczęła raczej pechowo: urodziła się w lesie i to podczas tych największych mrozów. Jej mama, prawdopodobnie porzucona, znalazła sobie legowisko w stercie ściętego drzewa i tam przyszły na świat szczeniaczki. Wśród piątki także Basia. Szczęśliwie psia rodzina została znaleziona i przygarnięta. Mijał czas, pieski rosły i jeden po drugim znajdowały domy. Także Basia, najmniejsza i najinteligentniejsza w miocie. wszystkie pieski znalazły dobrych ludzi. Oprócz Basi. Basia wróciła z adopcji po paru zaledwie dniach, ale bardzo zmieniona, bojąca się wszystkiego, zamknięta w sobie. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Obecnie Basia jest w domu tymczasowym. Okazała się niezwykle delikatną i wrażliwą suczką z ogromna potrzebą kochania człowieka. Mądra, inteligentna, posłuszna. W domu cichutka i nie sprawiająca żadnego kłopotu. Od pierwszego dnia zachowująca czystość w domu. miła, serdeczna, bardzo pragnąca zaufać. takie małe słoneczko.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Tylko nadal bardzo boi się małych dzieci....[/FONT] [FONT=Times New Roman]Basia ma 8 miesięcy, jest nieduża, delikatnej budowy, naprawdę urocza. Została wysterylizowana i zaszczepiona.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Będzie cudownym przyjacielem, takim na zawsze. Tylko nie zawiedź.[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Kontakt w sprawie adopcji: 509 727 921[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Zrobiłam basi: kupiepsa, cafeanimal, pineska. Idę spać.[/FONT] Quote
Agata69 Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Basia leży koło mnie, jest taka spokojna. Telefon milczy, szukamy dalej. Quote
Agata69 Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Pojechałyśmy z Basią dzisiaj na wizytę przedadopcyjną i ... Basia została. Dzwoniłam już, wszystko jest Ok, Basia bardzo nieśmiała, ale pani zadowolona, bardzo za Basię dziękuje. Państwo stracili swoją sunie w grudniu po 17 latach życia. Trzymajcie kciuki, bardzo proszę. Quote
Recommended Posts