wtatara Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 . Aby zlecenie zostało zrealizowane, należy przedstawić na wątku/PW/przesłać na maila: - historię psa - obecne miejsce pobytu (miasto, województwo) - wiek - charakter - zachowanie względem kotów/psów/dzieci - szczepienia, sterylizacja/kastracja - do jakiego domu - kontakt - dodatkowe informacje - zdjęcie psa proszę uzupełnić mi te dane zamówiłam dla niej wzruszający tekst. Quote
estote Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 [quote name='wtatara']. Aby zlecenie zostało zrealizowane, należy przedstawić na wątku/PW/przesłać na maila: - historię psa Basia została znaleziona, jako maleńka sunia, z 5 rodzeństwa i matką w lesie. Początkowo trafiła do kojca pod Włocławkiem, gdy udało się znaleźć dom 3 rodzeństwa, Basia wraz z siostrą trafiła do DT w Toruniu. Mejsi - siostra Basi, szybko znalazła dobry dom. Basia niestety nie miała tyle szczęścia. Po nieudanej adopcji wróciła zalękniona i cofnięta. Na dodatek straciła DT i wróciła do kojca, w którym nadal mieszka jej matka. - obecne miejsce pobytu (miasto, województwo) Włocławek, kujawsko-pomorskie - wiek ok 6 miesięcy - charakter Basia jest grzeczna, rozumna i spokojna, wymaga jednak pracy i spokoju, bo po nieudanej adopcji stała się przelękniona, może zostawać sama w domu, nie niszczy - zachowanie względem kotów/psów/dzieci łagodna dla kotów, lubi kontakt z innym psami, boi się dzieci, przez nieudany DS, ale sądzę, że to jest to poprawienia - szczepienia, sterylizacja/kastracja jest zaszczepiona, sterylizacja planowana jest w najbliższym czasie, więc w ogłoszeniach można pisać, że jest po. - do jakiego domu najlepiej spokojnego, - kontakt - dodatkowe informacje - zdjęcie psa proszę uzupełnić mi te dane zamówiłam dla niej wzruszający tekst. tyle ode mnie, może jeszcze Agata coś doda. umyślnie nie podawałam mojego nr kontaktowego, bo chyba już ona przejdzie na Agatę. Quote
Agata69 Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 Basia podobno odnalazła się w grupie psów. Myśle, że w najbliższych dniach sama się przekonam. We wtorek ma sterylkę. Mieszka teraz z dwoma niekastrowanymi młodzieńcami, więc myslę, że nie ma na co czekać. Quote
Agata69 Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 . Aby zlecenie zostało zrealizowane, należy przedstawić na wątku/PW/przesłać na maila: - historię psa Basia została znaleziona, jako maleńka sunia, z 5 rodzeństwa i matką w lesie. Początkowo trafiła do kojca pod Włocławkiem, gdy udało się znaleźć dom 3 rodzeństwa, Basia wraz z siostrą trafiła do DT w Toruniu. Mejsi - siostra Basi, szybko znalazła dobry dom. Basia niestety nie miała tyle szczęścia. Po nieudanej adopcji wróciła zalękniona i cofnięta. Na dodatek straciła DT i wróciła do kojca, w którym nadal mieszka jej matka. - obecne miejsce pobytu (miasto, województwo) Włocławek, kujawsko-pomorskie - wiek ok 6 miesięcy - charakter Basia jest grzeczna, rozumna i spokojna, wymaga jednak pracy i spokoju, bo po nieudanej adopcji stała się przelękniona, może zostawać sama w domu, nie niszczy Nie uważam, ze Basia potrzebuje pracy. Ona potrzebje spokoju i stabilizacji. Nie piszmy moze o koniecznosci pracy, bo to moze zniechęcać, a wg mnie Basia jest normalnym psem. - zachowanie względem kotów/psów/dzieci łagodna dla kotów, lubi kontakt z innym psami, boi się dzieci, przez nieudany DS, ale sądzę, że to jest to poprawienia - szczepienia, sterylizacja/kastracja jest zaszczepiona, sterylizacja planowana jest w najbliższym czasie, więc w ogłoszeniach można pisać, że jest po. sterylka we wtorek - do jakiego domu najlepiej spokojnego, zdecydowanie dom bez dzieci, myslę, że moze być fajnym towarzyszem samotnej osoby, moze to być osoba starsza byle rozumna. Basia potrzebuje dania jej spokoju i czasu, a nie taśtania po całym domu przez jakiegoś głupola - kontakt do mnie - dodatkowe informacje Basia jest ładniutka, może nie maleńka, ale bardzo delikatnej konstrukcji, ma szlachetny, delikatny pyszczek i duże, smutne oczy. Zrobimy z niej cudo. - zdjęcie psa będą jak tylko mój fotograf zwalczy alergie Moje uwagi na zielono. Widzę, że czas na Dt to czas trochę stracony. Mam nadzieję, że teraz się uda. Quote
estote Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 i jak Basieńka? są jakieś nowiny? ciągle mam tą wątłą dziewuszkę w głowie... Quote
Agata69 Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 Nie dałam rady wczoraj pojechać na sesje zdjęciową, a dzisiaj mała ma umówioną sterylkę. Musimy zdążyć przed cieczką. Quote
estote Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 oby dobrze poszła sterylka.... trzymam kciuki i za sterylkę i za dom choćby tymczasowy Quote
Agata69 Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 Basia jest po sterylce, jest teraz u Marysi w domu parę dni. Sterylkę zniosła bardzo dobrze. Już chodzi po domu i obwąchuje inne pieski. Jest niesmiała ale nie jakos specjalnie wycofana. Jest przecież w obcym miejscu juz kolejny raz. tak więc obawiam sie , że najwiekszy problem tkwił w samym dt. Dostałam propozycję dt w Gdyni, ale nie wiem co mam robić. Czy narażać tego psa na kolejne miejsce, skoro już odnalazła sie w przytulisku?Sama nie wiem.... a jesli znowu nie wyjdzie? Jeśli u nas dzisiaj będzie słonecznie postaram sie podjechać i porobić zdjęcia, żeby ruszyć z ogłosezniami. Quote
estote Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 a ja uważam, że jeśli DT jest sprawdzone i zaufane, to warto skorzystać. w domu zawsze lepiej niż w kojcu... Quote
Agata69 Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 DT nie jest sprawdzone ani zaufane, w dodatku w Gdyni. Chyba wolę juz nie ryzykować i spróbować wyadoptować ja z kojca. Quote
Agata69 Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 Co myślicie o zamknięciu tego watku i założeniu Basi nowego, odrębnego? Kto wchodzi na wątek niestety nie może sie połapać. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Agata69 Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Agata69 Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Agata69 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 Wczoraj bylismy u Basi. Ona jest rzeczywiście bardzo strachliwa. Potrezbuje naprawdę spokojnego i cierpliwego domu. Na zdjeciach wyszła jak mini wilczek, w rzeczywisosci to taki pies-kojot lub pies szczur (słowa estote). Ma ładny pyszczek, bardzo boi sie reki, natychmiast przewraca sie na plecki. Tu wyszła ślicznie niestety jej typowa pozycja to podkulony ogon i postawa na kojota. Quote
wtatara Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 śliczny, a gdybym poprosiła zrobiłabyś dla mnie jeden. Czekam na ten super tekst dla suni..... Quote
Agata69 Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 [quote name='asiamm']no to nowy bannerek dla Basi: Dzięki za banerek, zaraz wkleję do podpisu. Quote
Agata69 Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 a GDZIE PRZEpadła nasza nieoceniona Estote? Quote
estote Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 A już wróciłam :) byłam na moim ukochanym wschodzie Polski i robiłam badanie do pracy magisterskiej. Basia śliczna na zdjęciach i oczywiście, jestem za nowym wątkiem dla niej. potrzebny jest dobry tekst, na który ja niestety nie znajdę teraz czasu.... Quote
Agata69 Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Jest zapytnie w sprawie Basi. Trzymac kciuki! Quote
Recommended Posts