Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

estote napisał(a):
zaszczepiłyśmy dziś Basię przeciwko chorobom wirusowym. weta poleciła, aby za 10-14 dni zaszczepić ją przeciwko wściekliźnie.

a jak Pani z Włocławka? dzwoniłaś Agata?

Wscieklizne niech sobie zrobi ds.
Dzwoniłam, wysłąłam basine zdjęcia. Pani wydaje się ok, czekam na ruch z jej strony.

Biorę małą sunie na dt, boze, daj rozumu....

• Replies 319
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

estote napisał(a):
bierzesz tę z Torunia?

oby Pani adoptowała Basie. trzymam kciuki

Nie, inną. Na jej watku jest taka niemoc i marazm, ze aż mnie rzuca. Nie wiem jak dam rade, jak zwykle poniosły mnie emocje. Trudno, jakos dam radę.

Posted

estote napisał(a):
daj wątek tej suni

poogłaszam ją trochę

W moim podpisie. Martwi mnie tylko, że jak Basia nie znajdzie domu do 17 marca to bedę miała w domu 5.

Posted

estote napisał(a):
Ala Basia może zostać u dziewczyn dłużej. Także się nie martw.

O to dobrze. Na razie pabni się nie odzywa.
Czty ogłoszenia sa nadal w gazecie?
Moze trzebzby dać nowe, o suczce do adopcji, moga być namiary na mnie, bo teraz sa juz trzy: Basia, Tosia u Marcyhy i ta która do mnie przyjedzie w następna sobotę.

Posted

I znów ucichło u Basi?
poproszę DT o nowe zdjęcia i zrobię jej nowy plakacik.

pod koniec tego tygodnia/na początku następnego Basia musi być zaszczepiona przeciwko wściekliźnie. Potrzebujemy pieniążki....

przydałby się bazarek, ale przyznam szczerze, że z wartościowych rzeczy mam tylko torbę i sukienkę. Jeśli ktoś dorzuci coś od siebie, to może uda nam się coś z tego zrobić. czekam i proszę o pomoc.

Posted

[quote name='wtatara']Agatka piszesz o chorej trzustce. Moja sunia miała chorą trzustkę. tutaj najwazniejsza jest dieta[/QUOTE]

Wiem, ale to nie mój pies. Ja go widuje raz w tygodniu, wychodze z nim na spacer, byłam z nim na badaniach, stad wiem o tej trzustce. Karmi go opiekun, więc ja nie mam na to wpływu. Dzisiaj kupiłam mu leki - Augmentin i heparegen, ale czy bedzie dostawał regularnie? sama nie wiem.
A co on powinien jeść?

Posted

pies z chora trzustką na pewno nie moze jeść nic tłustego. Na poczatku dawałam tylko gotowane mięsko i marchewke. Wode z mięsa zmieniałam ze 3 razy. Teraz jak jest dobrze dostaje chude mięso z marchewką, dobre puszki i raz na jakis czas sucha karmę. Niestety nie dostaje żadnych kości.

Posted

w poniedziałek szczepimy Basię przeciwko wściekliźnie.

trzymajcie kciuki, bo pewnie będzie się bała.

ta maleńka suczka potrzebuje spokojnego domu, po tym, co przeszła podczas nieudanej adopcji. jest trochę rozchwiana. ale nadal pogodna.

Posted

ludzie dzwonią w sprawie Basi, ale gdy słyszą, że jest "zwykłymi mieszańcem" to rezygnują ;(

spotkałam dziś moją sąsiadkę, czyli Mejsi i jej Panią :) bardzo ładnie wygląda, pokochała Panią najbardziej. tylko mały wredulec szczeka na obcych