Kar0la Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Potrzebne są zdjęcia mamusi do ogłoszeń. Quote
estote Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 dziewczynki są przecudne. Basia ładnie załatwia się na dworze, a Mejsi wciąż robi na przekór i załatwia się tylko w domu:) ale dałam dziewczynom kilka instrukcji i myślę, że będzie lepiej. małe są bardzo grzeczne, to psy-leżące - mało się ruszają, mało bawią, tylko wciąż szukają swojego towarzystwa. W domu czują się dobrze, są spokojne i ładnie dają się głaskać. Mają wilcze apetyty :) dałam nowe ogłoszenie do nowości (tym razem na prośbę Agaty z moim nr), więc czekamy. wyślę, też dziś dziewczynom plakat z małymi. biorę adopcję na siebie - także Agatko ten "problem" zdejmuję z Twoich barków :) mnie, tu na miejscu będzie o wiele łatwiej. Quote
Agata69 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 estote napisał(a):dziewczynki są przecudne. Basia ładnie załatwia się na dworze, a Mejsi wciąż robi na przekór i załatwia się tylko w domu:) ale dałam dziewczynom kilka instrukcji i myślę, że będzie lepiej. małe są bardzo grzeczne, to psy-leżące - mało się ruszają, mało bawią, tylko wciąż szukają swojego towarzystwa. W domu czują się dobrze, są spokojne i ładnie dają się głaskać. Mają wilcze apetyty :) dałam nowe ogłoszenie do nowości (tym razem na prośbę Agaty z moim nr), więc czekamy. wyślę, też dziś dziewczynom plakat z małymi. biorę adopcję na siebie - także Agatko ten "problem" zdejmuję z Twoich barków :) mnie, tu na miejscu będzie o wiele łatwiej. Ty jesteś aniołem estote. Ale allegro wystawie, tylko na kogo namairy, na ciebie czy na mnie? Basia to tez moja ulubienica. Ja je nazywam robale, bo one tak fajnie leżą , jak takie obłe robale. Leon, ich brat, też głównie leżał. Myślę, ze one sie wybiegały na tym mrozie po kokardę, więc teraz używają ciepełka i spokoju. Quote
estote Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 daj namiar na mnie. będę się tu z ludźmi umawiała i załatwiała wizyty, a jeśli będę potrzebowała pomocy - poproszę o nią. teraz jeszcze musimy o mamę zadbać. ja aniołem? eeee tam.... ;) Quote
marrett Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Hmmm, kto mi to pisze tak źle o Mejsi:P, chcę powiedzieć, że panna Mejsi od wczoraj nie zrobiła ci w domu:D. i jazda windą nie jest już problemem:D. Także aniołki uczą się bardzo szybko i są takie kochane:D. Teraz czekają tylko na dobrych ludzi.:D Quote
Agata69 Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 marrett napisał(a):Hmmm, kto mi to pisze tak źle o Mejsi:P, chcę powiedzieć, że panna Mejsi od wczoraj nie zrobiła ci w domu:D. i jazda windą nie jest już problemem:D. Także aniołki uczą się bardzo szybko i są takie kochane:D. Teraz czekają tylko na dobrych ludzi.:D O witamy Dt dziewczynek. Estote, miałaś juz jakies telefony? Quote
estote Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 niestety telefon milczy jak zaczarowany... Marrett mój nr można oczywiście dawać ludziom - nawet trzeba :) fajnie, że jesteście na dogo Quote
Agata69 Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Zrobiłam ogłoszenie na Poznań Wiem, ze daleko, ale trezba spróbować, bo Warszawa juz nie reaguje. http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Kto-pokocha-Basie-i-Mejsi-One-czekaja-tak-dlugo-W0QQAdIdZ186364849 Czy coś słychać. Quote
Agata69 Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Jednak ogłoseznie wystawiło się na Warszawę. Ale tu mamy allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=927558451 Dzisiaj dzwoniła pani z Torunia, wysłałam jej zdjęcia. Quote
estote Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 do mnie też był dziś telefon, ale porażka.... czekamy na kolejne Quote
estote Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 telefon wciąż milczy.... dziewczyny na DT się martwią, bo w połowie marca wyjeżdżają do domów na święta. staram się je uspokoić, bo przecież jeszcze niemal miesiąc, a ogłoszeń wiele ostatnio zrobiłyśmy. dziewczynki mają się dobrze, tylko gdy któraś z nich zostaje sama - piszczą itp. trzeba je uczyć "samotności", albo - co zdecydowanie trudniejsze - starać się wyadoptować je razem. czekamy i czekamy na telefony. a jak Agata? odezwała się Pani z Torunia? Quote
Agata69 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 estote napisał(a):telefon wciąż milczy.... dziewczyny na DT się martwią, bo w połowie marca wyjeżdżają do domów na święta. staram się je uspokoić, bo przecież jeszcze niemal miesiąc, a ogłoszeń wiele ostatnio zrobiłyśmy. dziewczynki mają się dobrze, tylko gdy któraś z nich zostaje sama - piszczą itp. trzeba je uczyć "samotności", albo - co zdecydowanie trudniejsze - starać się wyadoptować je razem. czekamy i czekamy na telefony. a jak Agata? odezwała się Pani z Torunia? Nie odezwała się , ale ja tego nigdy nie żałuje. nie odezwała się czyli sie nie nadaje. Zreszta to była pani na wynajmowanym mieszkaniu, w dodatku z wioski jak sama powiedziała. Moze i dobrze... Zobaczymy. Słabo to idzie, oj słabo. Ale idzie. I trzeba być dobrej myśli. dzisiaj były dwa telefony o Damę, o staruszkę, czyli moze jest nadzieja. Quote
Agata69 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Estote, powiedz dziewczynom, że od martwienia to jestem ja. Psów na głowie mam całą furę, dwa wracają mi z adopcji. Te dwie kruszyny to najmniejszy problem. najwyzej na czas nieobecnosci dziewczyn wyladują znowu u mnie pod stołem. Psota będzie zachwycona, Bejowi jest wszystko jedno , bo i tak ich nie widzi. Mysza będzie miała depresję, ale przetrwa ją w szafie. Ja dam radę jeszcze ten jeden raz przed wywózką do Świecia. :-) Quote
estote Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Agatko, mamy problem. dostałam dziś wiadomość od dziewczyn z DT, że maluchy mogą zostać u nich tylko do końca miesiąca. nie wiem dlaczego... mogłabyś zmienić tytuł, że szukamy DT dla 2 grzecznych suczek? przykro mi, że tak się to potoczyło. Quote
Agata69 Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 estote napisał(a):Agatko, mamy problem. dostałam dziś wiadomość od dziewczyn z DT, że maluchy mogą zostać u nich tylko do końca miesiąca. nie wiem dlaczego... mogłabyś zmienić tytuł, że szukamy DT dla 2 grzecznych suczek? przykro mi, że tak się to potoczyło. OK, zaraz zmienię. Quote
milcia17 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Przepraszam za OT. Ale sunia potrzebuje natychmiastowej Waszej pomocy... Może ktoś z Was będzie w stanie pomóc jej... Sunia ma NOWOTWOR ;( Quote
wtatara Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 no to nie mamy zbyt dużo czasu z suniami Quote
Agata69 Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 wtatara napisał(a):no to nie mamy zbyt dużo czasu z suniami I pomysłów też. Quote
Agata69 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Mam szczeniaków została wysterylizowana. na razie jest w dt, ale tez pewnie trafi do budy z powrotem. Kurcze, żal mi wsadzać tam znów suczki jak juz nauczyły się czystości w domu. Co robić? Quote
Agata69 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Nowe gumtree:http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Czy-trafimy-do-schroniska-Basia-i-Mejsi-W0QQAdIdZ187661135 Quote
Agata69 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Dodałam tez ogłoszenie na cafe animal Quote
estote Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 to będzie dla nich duży wstrząs.... dom, ciepło, ludzie, a potem znów śnieg, wilgoć i buda... spotkam się dziś z dziewczynami z DT, więc może dowiem się czegoś więcej. One bardzo ogłaszają maluszki, ale niestety telefon milczy... Quote
wtatara Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 tak nieraz ciężko idzie z tymi domkami Quote
estote Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Maluszki mogą być na DT do 17 marca - wtedy Marta wyjeżdża na tydzień i nie jest pewna, czy może liczyć na pomoc domowników. Postanowiłyśmy napisać artykuł do lokalnych gazet - w Toruniu kilka wydaje się darmowych, więc może choć jedna zechce wydrukować - na temat szczeniar. rosną, tyją, jedzą jak wygłodniałe zwierzaki - jutro dostarczę im worek nowej karmy :) Quote
Recommended Posts